Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

De Pierre van de Venne Story 1975-2014

Pierre v.d.Venne zijn crosscarriére begon in 1975 in het bakkie bij Tinus v. Ravenstein, zij hebben samen ongeveer 8 jaar gereden.


Op de foto hier boven zie je Tinus & Pierre in aktie , bij de M.O.N. in 1982 en in deze 8 jaar reden ze met een Yamaha Wasp / SPP / Victor ( in welke volgorde ? ) Hierna stapte Pierre over naar de K.N.M.V. en werd bakkenist bij Willy v.Hal , dit hield in dat hij gelijk Inter werd en in het Caballero Team terecht kwam.


Zij reden op een Yamaha EML, met Willy reed hij ongeveer 2 jaar. ( foto's zijn uit 1984 )


Na Willy stapte Pierre over naar Henk Schrijver, met Henk reed hij ook plusminus 8 jaar, waar onder in 1987 een heel goede strandrace, waar ze zelfs 1 manche van wonnen.


Hier boven zie je een foto van Henk & Pierre uit 1986 in Arkel, op weg naar het starthek, ook met Henk reed hij bij de K.N.M.V. op een EMLkitje met een KTM blok. Na de samen werking met Henk dacht Pierre zijn eigen te leggen op een solocarriére (K.N.M.V. 4takt klasse) , dit hield hij nog geen jaar vol en nam weer plaats in het bakkie, dit keer bij Gerton Kops.


Hier boven zie je een foto van Pierre met Gerton, zij reden met een EML Zabel (ex-Bennie Jansen) en al lijk het voor sommigen een eeuwigheid, toch hebben ze maar 2 jaar samen gereden. Hierna kocht Pierre een oud zijspan van Gerton (links dus) hing er een Maico in ( later een Zabel) en ging zelf rijden bij de nationale van de K.N.M.V.


Hij begon met Rob v. Boekel in het bakje, maar ook Marcel Manders & Mark ( Pietje ) v.d. Venne stapte bij hem in.


Met Pietje reed hij ook 1 jaar bij de Inters op een BSU-KTM. Na dit avontuur stapte Erik v.d. Wijst bij Pierre in het bakkie en zij reden met een EMLkit met een KTM blok er in, dit duurde 2 jaar en toen ging Pierre weer in het bakkie enwel bij Pietje v.d. Venne, ze hadden de rollen dus omgedraaid, maar wel bij de M.O.N. en daarna volgde er even een rust pauze.


Pierre kwam terug in de zijspansport als een soort van beroepsrijder, want Mat Weijers zocht een rijder bij zijn aangeschafte zijspan, Pierre hoefde zondags dus alleen maar zijn been op te tillen, dan werd het zijspan onder zijn kont gereden en gaan met die banaan. De foto hier boven is gemaakt in 2003 bij de M.O.N. Dit hield Pierre ongeveer 2 jaar vol en toen was hij weer aan een nieuwe uitdaging toe, het opleiden van zijn zoon Joey als bakkenist.


En zoals Pierre blijkbaar alles in 8 of 2 jaar doet, reed hij met zoon Joey dus 2 jaar, bij de M.O.N. op een rechts zijspan enwel met een EML-KTM.(de foto hier boven is gemaakt in 2005) Na Joey was het de beurt aan zoon Nick, maar met Nick ging Pierre weer links rijden, ook bij de M.O.N. nationale , eerst op een BSU-KTM , daarna op een Bastech-Husaberg.De foto hier beneden is uit de begin jaren met Nick.


Hij rijdt nu al 8 jaar met Nick , inmiddels bij de M.O.N. inters met een VMC-Husaberg en doorbreek de traditie om in 2014 gewoon verder te gaan met Nick.