Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Lochem 05-03-2017


Twee weken voor Lochem wilde ik m'n licentie aanvragen voor de CZC zijspannen en toen zei Pierre : voor een tientje meer heb je een NK startbewijs en je weet maar nooit ??? Ik dit dus gedaan , niet wetende dat je dan automatisch op de startlijst zou komen te staan van Lochem (de 1ste wedstrijd K.N.M.V.).
Gertie Eggink zag dit en appte mijn van " Hoi Patricia , ik zag je op de startlijst van Lochem staan , echter nog zonder bakkenist , zou je daar met mijn willen rijden ? ik heb ook een licentie . Ik hem terug geappt dat het niet mijn bedoeling was om daar te rijden , want ik had al 1 jaar niet meer gereden (op 1 CZC wedstrijd na in Meijel)
Toen appte Gertie terug , dat hij zeker al 2 jaar niet meer gebakt had , hij het niet erg vond al zouden wel laatste worden , maar dat Lochem een mooie baan was en daar graag met mijn rond wilde hobbelen .
Na 2 dagen bedenktijd dacht ik waarom ook niet , de Husaberg stond klaar , die had Ad voordat hij overleed nog helemaal piekfijn in orde gemaakt , dus Gertie geappt dat het avontuur door ging .

Jan & André d.Wit zijn zaterdagmiddag de aanhangwagen met het span erin komen halen , ik & René zouden zondagochtend vroeg naar Lochem afreizen , we kwamen gelijk aan met Team v.d.Venne , dus konden we gezellig bij elkaar staan . Tevens kwam het heel goed uit , want Twan Albers is de Monteur van Pierre , maar mijn motoraantrapper smile.
Terwijl Gertie zich aan het omkleden was reden Twan & Ik vast naar de fuik , voor motorkeuring + training .

Eenmaal in de fuik werden Gertie & Ik gelijk op de foto vast gelegd door diverse fotograven , voor Gertie was dit een thuiswedstrijd

In onze zijspanklasse (N.K.) waren er 38 combinaties van de partij , hieronder diverse combinaties in aktie met de training , tevens tijdtraining .

Voor 1 van de oude bekende , Teun v. Ravenstein was het de vuurdoop , hij ging voor het eerst wedstrijd rijden met een linkse combinatie , ik hoop dat het Teun beter afgaat als bij mijn , want mijn linkse bakken carriere was maar van korte duur .


Het was ook voor het eerst dat er 5 vrouwen in 1 wedstrijd tegelijk deelnamen , EINDELIJK , want in de 40 jaar dat ik zijspanrijd was er maar weinig aanwas qua dames , Erma Bruil & Wanda v. Mil hebben een tijdje zijspan gereden en Esther Pullens & Loes v. Beveren als bakkenist (waarvan Loes mijn eigen bakkenist is geweest).
Roland Berends oftewel Bereboel maakte voor de training van de huidige 5 dames nog even een foto .

Van links naar rechts : Debbie v. Berlo , P.K. (ikke) Grada Hietbrink , Celine Peddemos & Mareen v. Werven-Bruil (de dochter van)

In het rennerskwartier terug gekomen , had ik er al geen spijt van dat ik besloten had Gertie z'n aanbieding aan te nemen , ondanks dat we lopend terug moesten , want toen we op het startterrein stil stonden om het een en ander te bespreken , begon de motor koelvloeistof eruit te gooien , maar dit viel allemaal mee , er bleek lucht in gezeten te hebben .

Er waren veel oude bekende naar Lochem gekomen , ook een hoop waar ik vroeger bij de K.N.M.V. meegereden had , maar ook Gertie kan er minstens zoveel , zijn oud zijspanmaatje kwam ook nog even langs . Het was nog steeds goed weer , de baan lag er toppy bij , dus op naar de 1ste manche van het NK zijspannen .

De start van de 1ste manche ging niet voor iedereen even jofel , Debbie v. Berlo liet haar motor afslaan en moest mee van het laatst achter de horde aan.

Pierre & Nick v.d. Venne troffen het helemaal slecht , Rogier Op't Hoog & Willem v. Ravenstein kwamen dwars over de baan te staan , hierdoor konden Pierre & Nick geen kant meer op en gingen over de kop .

Hieronder de oorzaak waarom  Rogier & Willem hun weg niet konden vervolgen .

Gertie had tegen mijn gezegd : wat er ook gebeurt , al staan we op de 4de rij , we gaan helemaal links staan en dan met de start kort links om , want iedereen wijkt naar buiten uit , zo gezegd , zo gedaan .

We hadden geen wereld start maar in de eerste bochten die volgde konden we zonder problemen links & rechts langs wat opstoppingen en belande hierdoor in de middenmoot , helaas was dit van korte duur , want na de grote afstap achter in het bos , ging het met het weer omhoog gaan fout met onze voorgangers , zij bleven vast zitten en de motor sloeg af . Voor Gertie & mijn zat er niet anders op dan om te wachten tot ze de motor weer aan de praat kregen en inmiddels vlogen de net ingehaalde combinaties ons weer voorbij .

Winnaars van deze 1ste manche met #7 Bjorn Roes & Peter Beunk , zij hadden weining tegenstand .
We zagen ook nog een oude bekende in het veld met #108 Rene Heurkens , 2 jaar geleden gestopt , maar kon het toch niet laten weer te gaan rijden enwel met nieuweling Kayran d. Graauw.

Debbie v. Berlo & Niels Wesselink reden ondanks de slechte start , de sterren van de hemel , werden dan ook als 14de afgevlagd .

Maar overal was er voor het publiek leuke strijd te zien onderling , ondanks dat er hier en daar wat gaten vielen .

Gertie & Ik waren in gevecht met #1 Teun v. Ravenstein & Mies d. Louw + met #411 Jarno Hageman & Jermy v. Breda , om de 25ste plaats . Teun & Mies pakte Jarno & Jermy als eerste , ook wij volgde snel hun voorbeeld , maar  moesten toch Teun & Mies als meerdere erkennen , zij gingen er met de 25ste plaats van door .

Een paar ronde voor het eind van deze 1ste manche kwam Pierre & Nick v.d. Venne ons voorbij en ik dacht dat ze op kop zaten , wij een ronde lap kregen . Na afloop hoorde ik pas dat wat ik in mijn rechter oog bij de start gezien had , zij daar ook bij betrokken waren geweest .

Na de finish reden Gertie & Ik met een smile van oor tot oor terug naar het rennerskwartier , wat had ik lekker gereden en dit na een jaar van afwezigheid . Hieronder de uitslag van de 1ste manche NK zijspannen .

Terwijl ik lekker aan een bakkie koffie zat samen met Andre (schoonvader Gertie) waren René  , Jan & Dirk de motor weer aan het klaar maken voor de 2de manche .

Ook Corrine & Finn waren van de partij , Finn vermaakte zich prima op de cross , zo kan hij er vast aan wennen als zijn vader weer definatief gaat bakken .
Het O.N.K.zijspannen werd ook verreden deze dag , dus op naar de baan om te gaan kijken hoe het echt moet !!!
De (grote) mannen stonden al klaar voor de start van hun 1ste manche .

Ook hier was er een klein akkefietje in de linkse bocht op het eind van het startterrein , maar dat viel alles mee .

Met #23 Jason v.Daele & Ben v.d. Bogaart hadden kopstart , gevolgd door Daniel Willemsen & Robbie Bax en op de 3de plaats Etienne Bax & Nicolas Musset .

Daniel & Robbie vielen terug , met wat later bleek , problemen met de startonderbreker , maar kwamen toch nog als 8ste over de finish . Etienne & Nicolas opende de aanval op Jason & Ben en met succes , zij wonnen deze 1ste manche.
Gert v. Werven & Siebe v.d. Putten waren de grote pechvogels , zij vielen uit met een kapotte motor . Julian Veldman & Jorrit v.d. Putten reden heel sterk , zij werden 3des . De overige uitslagen van deze manche zie je hieronder .

In het rennerskwartier terug gekomen , zag ik Pierre ineens met een mitella om lopen , hij had een startverbod gekregen , nadat hij bij de dokterspost was geweest en waar ze aldaar 7 hechtingen in zijn pink aangebracht hadden.

Rond een uur of vier was in eens het zonnetje vertrokken , Luc Driesen had eerder deze middag al gezegd , dat in Belgie alle crosswedstrijden na de 1ste manche afgelast waren i.v.m. hevige regenval en dit zou onze kant opkomen .
De lucht was al behoorlijk grauw toen wij klaar stonden voor onze 2de manche .

Deze start verliep zonder noemenswaardigheden , ook dit keer waren het met #7 Bjorn Roes & Peter Beunk die kopstart namen en ook nu wisten ze deze manche te winnen .
Voor Gertie & mijn was deze start een soort kopie van de 1ste manche , maar boven op de dubbele opstap ging het mis , er werd volop gevlagd , Gertie riep nog buiten om , dit lukte ook , maar net toen we dachten de opstopping te kunnen omzeilen , liet onze voorgangers die het zelfde idee hadden hun motor afslaan . Inplaats dat ik nu net zoals in de 1ste manche wachte tot hij de motor weer gestart had , was ik nu te gretig , wilde versporen en toen liet ook ik de motor afslaan . Gertie trapte de motor meteen aan maar hij sloeg weer af en daarna kon hij trappen wat hij wilde , maar homaar , tot er een omstander vroeg of hij het mocht proberen , ook toen ging het niet vanzelf , maar hij kreeg hem wel aan. We hebben de wedstrijd dan ook wel uitgereden , maar miste een paar ronden .

Het was inmiddels wel aan het miezeren , maar ondanks dat hierdoor de baan wat zwaarder werd , wisten er toch 31 combinaties te finishen , van de 37 die deze 2de manche gestart waren . Hieronder de uitslag van de 2de manche .

Finn het zoontje van Gertie vond de 2de manche van zijn vader maar saai , hij was dan ook gewoon in slaap gevallen .

Toen de 2de manche van de O.N.K.zijspannen van start ging regende het inmiddels behoorlijk , hierdoor zijn er maar weinig foto's van deze manche gemaakt . De 2de start verliep ook hier beter als in de 1ste manche , kopstart was er voor Etienne Bax & Nicolas Musset , met achter hun Daniel Willemsen & Robbie Bax en op de 3de plaats Koen Hermans & Kenny v. Gaalen , maar de strijd was losgebarsten tussen de #82 & #111 en deze strijd werd gewonnen door Daniel & Robbie . Ik heb nog wel het een en ander gefilmd van de O.N.K. manches , zie elders op deze site. Hieronder nog de totaaluitslag van de N.K.klasse .