st Isidorushoeve 26-03-2017 CZC


Zondagochtend vroeg samen met René naar st.Isidorushoeve afgereisd , de rest van het Team was zaterdag al gegaan , heel wijs , want het viel niet mee , dit omdat in het weekend ook nog de klok 1 uur vooruit ging en dat inhield 1 uur minder slapen .
Maar we waren op tijd , de koffie stond zelfs al klaar , konden gelijk aanvallen , Pierre had zelfs al de gebakken eitjes al klaar.
Na het lidmaatschap van de CZC betaald te hebben (dit was de 1ste wedstrijd) en het inschrijfgeld te hebben voldaan , hadden we nog tijd zat voor we aan onze training moesten beginnen .

Het weer werd steeds beter , want hoewel ze droog weer hadden opgegeven , maar geen zon , stond deze toch al vroeg aan de hemel . Sommige waren trouwens echt in stijl naar deze Classiccross  gekomen . (zie hieronder)

Na de vele soloklasses was het dan zover , we werden opgeroepen voor onze training .

Naarmate het heel wat jaartjes geleden was dat ik hier had gereden , was het circuit weinig veranderd , er waren trouwens 23 zijspannen , een mooi aantal , met vertrouwde gezichten , maar ook met een paar nieuwe combinaties .


Twee van deze nieuwe combinaties waren oude bekende in de zijspancross , met #124 Marcel Grondman & Christian Verhagen + met #74 Fons v. Heugten & John Middelkoop .

Eenmaal in het rennerskwartier terug kwam Cor v.d. Bijl oftewel Bijltje aanwippen en voor het eerst zonder zijn maat en onze vriend Theo v.d. Zanden , Theo is namelijk afgelopen woensdag 22-03 overleden . Voor Cor een heel groot verlies , maar ook voor ons , Theo heb 17 jaar deeluitgemaakt van het La'pral Team en zullen hem vreselijk missen .

Op de foto hierboven Theo & Ad zoals je ze veel samen zag , de rottigheid straalde altijd van hun gezichten , waren dan ook altijd in voor een geintje , 9 maanden na het overlijden van Ad moeten we dus weer een dierbare missen , maar ze zullen altijd een deel van het La'pral Team blijven .
Maar terug naar st.Isidorushoeve , daar hadden we voor de 1ste manche zou beginnen tijd zat , anders als bij de K.N.M.V. met 2 zijspanklasses op 1 dag .

Jan zat dan ook op zijn gemak een nieuwe stekkerdoos voor z'n trekhaak aan zijn bus te monteren , hij was net optijd klaar voor onze 1ste manche .


De start verliep eigenlijk wel goed , Marcel & Brain v. Wanrooij hadden kopstart , maar iets verder op , bij de grote afstap ging het mis , wat er gebeurt is weet ik niet , maar toen Pierre & Ik daar aankwamen , lag het onderin bezaaid met spannen .
Ik dacht dat we er links omheen konden en dan de bovenkant van de kombocht konden nemen , maar net toen we naar beneden gingen kroop Marcel v. Wanrooij die achter zijn eigen motor lag (vanaf mijn gezien ervoor) naar links , dus ik vol in de rem , maar aangezien ik in de 40 jaar dat ik cross nooit geen achterrem gebruik , gingen wij ook over de kop , maar raakte Marcel net niet , ik had wel het zijspan op me en deze was iets zwaarder dan de Husaberg (mijn modern span)

Toch weer opgestapt nadat Pierre de motor van me af had gehaald en de wedstrijd vervolgd.

Hierboven zie je Marcel Grondman & Christian Verhagen in aktie , maar zij waren de enigste combinatie die niet in de uitslag voorkomt , dit omdat hun span waar ze in de CZC-klasse zouden gaan rijden nog niet klaar was en op een moderne motor reden , om vast de spiertjes los te maken , het was namelijk 3 jaar geleden voor Marcel op een span .
Ook de trouwwe deelnemers van de CZC waren er weer , zoals Peter v.d. Nieuwenhof & Berry Dortmans , maar ook Jan Vos & Erwin Jansen .

Paul  & Rene Steenbergen wonnen deze manche , Rudy & Rene Boon werden 2des , maar 1ste van de 4T-klasse , op plaats 3 van de totaalstand deze 1ste manche Jan Op't Hoog & Jeroen Kuijpers , maar de grote verrassing was wel Fons v. Heugten & John Middelkoop op plaats 4 en dus 2des van de 4T-klasse .

Net zoals bij Pierre & mijn ging het bij Jarno Hagenman & Jermy v. Breda ook niet helemaal goed , zij waren alleen weer iets sneller in de race , zijn ook iets jonger hi hi . Hieronder de totaaluitslag van de 1ste manche , het splitse van de diverse klasses word later altijd pas gedaan .

Tussen de manches door had Willy weer voor een heerlijke maaltijd gezorgd , dit ging er wel in .

Hierna was het lekker luieren in het zonnetje , maar toen ik iets later van de stoel opstond , kwam ik er achter dat mijn ouwe spiertjes toch wel een aardige opdonder hadden gehad en m'n rechterkant aardig stijf werd .


Oftewel in beweging blijven en als crosser zijnde weet men dat zodra je op de motor zit , je niets meer voel en gewoon gaat .

Marcel Grondman kwam ook nog even een gezellig babbeltje maken en hierna was het tijd voor onze 2de manche .

Dit keer namen Jan Op 't Hoog & Jeroen Kuijpers kopstart , ze zouden deze plaats ook niet meer afgeven en wonnen deze 2de manche . De start van Pierre & mijn was iets minder dan die van de 1ste manche , maar nu ging het voor de rest goed , alleen op het laatst werd het bij mijn iets minder , jammer want normaal rijden wij van het begin tot het eind het zelfde tempo , terwijl de overige meestal in het begin hard gaan en je dan het tempo ziet zakken , nu hoorde we dus bij de grote massa .

De winnaars van de 1ste manche , Paul & Rene Steenbergen vielen uit , Rudy & Rene Boon werden dit keer 3des , want zij moesten de jonge mannen Koen & Rick Grondman (neefjes van) voor zich dulden .

Fons v. Heugten & John Middelkoop hadden de smaak te pakken en werden weer 4des , zij wisten op het laatst Jeroen & Eva Visscher nog van deze plaats af te halen .

Jarno Hageman & Jeremy v. Breda waren de enigste (op Paul & Rene na dan) die de finish niet haalde , zij moesten na 3 ronden opgeven door pech . Hieronder de stand van de 2de manche .

En uiteraard ook het dagtotaal , voor de gesplitste stand zie Bereboels Belevenissen of de CZC site .