Markelo 01-04-2017 N.K.zijspannenVrijdag 31-03 was Jan d. Wit jarig , dus konden Jan & André niet zoals ze meestal doen , de avond van tevoren naar de cross , want dit keer was de wedstrijd op zaterdag en dit was géén 1 april grap . Voor René & mijn kwam dit goed uit , we werden dan ook zaterdag om 7 uur opgepikt en zijn gevieren richting Markelo gegaan .
Terwijl we net voor Markelo getankt hadden , zagen we een bijzonder voertuig rijden , moest dit even op de foto zetten , maar dit viel niet mee .

Terwijl we het rennerskwartier op reden belde Jan z'n broer Hans dat hij er ook bijna was , dus hielden we een plaatsje voor hem vrij .

Na de boel uitgestald te hebben , was het tijd voor koffie en Roland Berends kwam precies op tijd , hij rook de koffie al denk ik . Na de koffie opzoek gegaan naar het v.d. Venne Team en die waren al helemaal startklaar voor hun training , opweg naar de baan zag ik al een hoop oude bekende bij de stand van Berry Willemsen staan , het leek net of we bij de M.O.N. waren inplaatsvan bij de K.N.M.V. , niet alleen Rien Willems was er , maar ook Rinie v.d. Steen .

De eerste rondjes van de training was vrijetraining , hierna volgde de tijdtraining , er waren 30 zijspannen hier in Markelo , maar ik telde er maar 29 , dit kwam omdat Debbie v. Berlo & Niels Wesselink niet verder kwamen dan de fuik .


De snelste tijd zal geen verrassing zijn , deze werd genoteerd door Bjorn Roes & Peter Beunk , maar op de 2de plaats stonden Wilfred Vos & Gertie Eggink , op plaats 3 waren het Rick Schreurs & Wessel Susebeek en op 4 niemand minder dan Pierre & Nick v.d. Venne , zij waren de enige met een linkse bak . Hieronder de trainingstijden .

Touwens Niklas Willemsen en vooral Mikkel Modekjaer waren heel trots op hun 13de trainingstijd , vandaar die duim .

Na de training hadden we zee van tijd voordat de 1ste manche verreden zou worden , dus gezellig hier en daar gaan kletsen , maar ook op het honk weer een bakkie gedaan .

Toen was het dan zover , de dames & heren stonden klaar voor de start van hun 1ste manche , het was alleen even wachten omdat het startterrein geschoven moest worden .


De start opzich verliep prima , zo ook de eerste linkse bocht , maar in de eerste rechtse bocht was er ineens in de middenmoot een grote opstopping .

B

Ook Pierre & Nick v.d. Venne waren hier bij betrokken , zij gingen dan ook mee van het laatst weer rijden .


Bjorn Roes & Peter Beunk hadden zoals gewoonlijk kopstart , met op plaats 2 Rick Schreurs & Wessel Susebeek , op 3 Cor v. Werven & William Juffer en op 4 Wilfred Vos & Gertie Eggink , althans dit was in de eerste ronde . Wilfred & Gertie wisten naar de 3de plaats te rijden , Cor & William moesten wat plaatsen toegeven en werden 6de .

Maar de meeste strijd  was om plaats 7 , hier waren met #16  Mareen v.Werven-Bruil & Rick Selis in gevecht met #46 Hans Garritsen & Rick Wiegerink en het spreekwoord is : Twee vechten om een been en de derde gaat er mee heen , dit gold voor deze 2 spannen , want Pierre & Nick in bloedvorm , kwamen helemaal van achteren en reden ze allebei tegelijk voorbij en werden dus 7de . Zelfs de omroeper had het niet door en zag alleen het gevecht tussen Mareen + Rick en Hans + Rick , deze laatstes wonnen die onderlinge strijd .
Hieronder de uitslag van de 1ste manche N.K. zijspannen .

Na deze wedstrijd zijn we even een lekker frietje gaan halen en dit moest weer even weggespoeld worden door koffie uiteraard .

Ook hier en daar nog een praatje gemaakt , vast wat foto's bij André uitgezocht en toen was het tijd voor de 2de manche .

Toen we bij de baan aankwamen waren er al verschillende zijspancombinaties die hun plek aan het starthek al hadden ingenomen .

De start van de 2de manche verliep goed , maar met Niklas Willemsen & Mikkel Modekjaer ging het in de 1ste ronde al mis zij gingen over de kop en hoewel ze de wedstrijd uitreden , werd Niklas even later met de ambulance afgevoerd ( voor up-date over Niklas zie Bereboels Belevenissen) Ook Bjorn Dinkelman & Ge Nijenhuis reden de hekken in , maar reden de wedstrijd uit , bij wie het deze manche wel een keer mee zat waren Debbie v. Berlo & Niels Wesselink , zij hadden niet getraind , 1ste manche nada , maar de 2de manche eindelijk de finish gehaald .

Debbie moest het in Markelo zonder haar vader tevens monteur Cor doen , want hij was net geopereerd .

Ook dit keer was het Bjorn Roes & Peter Beunk die er met de winst vandoor gingen , #86 Cor v.Werven & William Juffer zaten ook nu weer goed , maar gingen over de kop en reden de wedstrijd niet uit . #97 Wilfred & Gertie reden net zoals in de 1ste manche naar een 3de plaats , #31 Bjorn Ribbers & Celine Peddermors werden keurig 10de in de totaalstand en #77 Rick & Wessel moesten nu van achterafaan beginnen en werden nog 9de , terwijl ze de 1ste manche 2des waren geworden .

Maar de mannen van deze dag waren #6 Pierre & Nick , eindelijk zat het een keer mee met de start en ze reden dan ook naar de 2de plaats .

Al met al 2 mooie wedstrijden gezien , zowel in de voorste als achterste gelederen en dat #7 Bjorn & Peter de dagoverwinning in hun zak hadden was duidelijk , ook dat #97 Wilfred & Gertie (in de uitslagen staat Moreno Hoesen maar dit klop niet) met hun 2 x 3 totaal 2des waren , was ook geen verrassing , maar wie er totaal 3des zouden zijn geworden , daar kwam nog wel wat rekenwerk aan te pas .
Uiteindelijk bleken Pierre & Nick met de 3de plaats er vandoor te gaan , dus gingen wij ze even feliciteren .

Op naar de prijsuitreiking .

Ondanks dat de bekers onderhand de kasten uitpuilen (op bij Wilfred na) was iedereen zo blij als een klein jong .

Over klein jong gesproken , Fin kreeg de beker van zijn vader , maar hij was eigenlijk te moe van zo'n dagje cross , dat hij meer slaap als vaderlands liefde had , dus gauw op naar huis . Hieronder nog de totaalstand van de N.K. Markelo .