Flutlichtcross Kleinhau 26/27-05-2017

Vrijdag ochtend om 11.00 afgesproken in Schaijk , daar aangekomen stonden Pierre & Willy , maar ook Twan & Olga Albers met hun camper klaar , dus even spullen overladen en vandaar uit zijn we naar Kleinhau vertrokken .
Jan & André d.Wit waren daar donderdag al naar toe gegaan . Nadat we in Kleinhau gesetteld waren (konden niet meer bij Jan & André staan) kregen we gelijk al visite van de Fam. Vlot .

Gezellig even gekletst , daarna moest er eerst ingeschreven worden + motor keuren . André was inmiddels ook al even bij ons aangewipt en zei : denk er aan dat als je gaat inschrijven , zowel de rijder als bakkenist present moeten zijn . Pierre & Twan wisten het beter , ze gingen dit samen wel even doen , mijn best zei ik , maar 2min. later kwamen ze met het span terug rijden en jawel ik moest wel degelijk mee . Dit was dus even slikken voor de Boys .

Bij onze terug keer van de inschrijving hadden we een leuk flesje drank als aandenken gekregen , hierna nog even van het weer genoten , maar op een gegeven moment was het tijd voor ons crosspak aan te trekken en op naar de training .
De zijspannen 55+ (rijders ouder dan 55 jaar) als eerste trainen en daar behoorde Ik & Pierre bij .

Jan Vos & Erwin Jansen zatten ook in onze categorie , op de foto hierboven was het Erwin die André weer had zien staan , hoezo relaxed in het bakkie hangen .

Dit gold niet voor mijn als rijder , 2 jaar geleden had ik hier voor het eerst gereden (ook met Pierre) en schoven toen gelijk in de eerste neergang de baan uit , dit omdat ik na al die jaren dat ik cross , nooit een achterrem gebruik . Vorig jaar heb ik hier niet gereden i.v.m. Ad z'n ziekte en het overlijden daarna . Nu was het weer terug naar af , Pierre lachte zich kapot , zag me iedere keer naar mijn achterrem kijken & zoeken , maar we zijn dit keer niet echt uit een bocht gevlogen , wel een paar keer de motor af laten slaan . Ondanks dit hadden we toch een 23ste tijd neergezet , van de 31 deelnemers .

Die het hier ook beter deden als Nederlanders dan ik , waren Erik & Haske Hurkmans , Peter v.d. Nieuwenhof & Berry Dortmans en Ron & Fabian Hageman , maar er waren ook veel Engelsen , Belgen + uiteraard Duitsers .
Na ons kreeg je nog een soloklasse en daarna de zijspannen 55- (Rijders onder de 55 , maar wel met een oude knol) .

Ook in deze klasse waren er een aantal Nederlanders aanwezig , waaronder Rogier Vlot , Durkjan Tjoelker & Ard Klein-Nijenhuis , Hans Bijlmakers & Gert Schroen , Jarno Hageman & Jeremy v. Breda , Fons v. Heugten & John Middelkoop + Patrick Nieuwenhuizen .


Onze Belgische CZC-collega's Rudy & Rene Boon waren ook van de partij , maar de Boontjes trainde niet meer dan 1 ronde , toen hun motor zei : doe het zelf maar . (achteraf bleek dat hij verzopen was )

Patrick Nieuwenhuizen was er af gegaan en aangezien het hier in Kleinhau bikkelharde grond is , werd Patrick helaas afgevoerd met de ziekenwagen , zodoende reed zijn schoonvader Wim Verweij het zijspan (eigenlijk zijn span) terug naar het rennerskwartier .

Eenmaal terug bij de camper van Pierre kwamen onze buren zoals Berry & Gert even gezellig kletsen , het rennerskwartier was zo giganties groot , dat je niet zomaar elders even een praatje ging maken , toch ben ik nog even bij de Fam.d.Wit een bakkie wezen doen en dit was een hele klim , dus met die topconditie van mijn doet je dat maar 1 keer . Terug op ons eigen stekkie , dacht ik dat we gelijk op moesten voor onze 1ste manche , maar alles liep al een half uur uit . Toch was het op een gegeven moment zo ver , we konden het pak aan en op naar de baan .

Daar aangekomen hoefde we ons nog steeds niet te haasten , dit was wel zo gezellig want nu was iedereen op 1 plek en kon je hier nog even babbelen , het gaat tenslotte bij een hoop en niet alleen bij mijn om de gezelligheid en daarna je dan even lekker uitleven op de baan .

Frans & Ingrid Derks waren ook naar Kleinhau afgereisd , om de Nederlandse rijders te supporteren , in het bijzonder danwel voor Erik & Haske Hurkmans , maar ook Pierre & Ik werden vooral door Ingrid toe geschreeuwd , zelfs al in de training .

Er waren ook aardig wat Duitse vrienden van mijn aanwezig , waar ik vroeger al tegen gereden had , al met al kei leuk , maar toen was het dan zover , op naar het starthek .

De start van Pierre & mijn was eigenlijk niet zo slecht , we zaten 19des , maar ook nu weer was ik zo met mijn achterrem bezig dat ik de koppeling vergat in te knijpen en jahoor , de motor sloeg af en weg onze 19de plaats .

Erik & Haske Hurkmans waren niet echt meegestart , maar kwamen al gauw opdreef , toen Erik , Peter v.d. Nieuwenhof & Berry Dortmans werd hij te overmoedig , wilde inhalen waar het niet ging en vloog in de hekken.
Maar herstelde zich snel en werden uiteindelijk keurig 5des , net achter good-old Harald Pelzer .

De andere Nederlandse combinatie die het licht hadden gezien , waren Jan Vos & Erwin Jansen en dan in het bijzonder Jan , was hij in Hummelo niet vooruit te branden , hier vloog hij over het circuit . Ze hadden al de 8ste trainingstijd op hun naam gezet en nu finishte ze als 9de in deze 1ste manche .
Ondanks dat ik de motor nog 2x af had laten slaan , werden Pierre & Ik toch nog 22ste .

Toen we terug waren bij de camper , ging Twan gelijk de motor nakijken , wij terokken ons pak uit en gingen gelijk weer terug naar de baan , want na 1 soloklasse , waren de 55- zijspannen aan de beurt voor hun 1ste manche .

Terwijl Pierre & Willy boven in het circuit bleven , voor een frietje met curryworst te nuttigen en vandaar uit de wedstrijd te kijken , ben ik toch maar weer aan de wandel gegaan en naar de start gelopen . De kortste weg daar naar toe was door de feest / eettent en daar zaten een aantal bekenden , waaronder Johan Klumpers die eigenlijk had moeten bakken (in het zijspan) maar niet verder dan de training kwamen , motor stuk . Ook Ad v.Tiel & Toon v.Dinther waren er , zijn zijn een oud zijspanduo . Daar was het ook dat ik André weer tegen kwam .

De 55- stonden al klaar toen André & ik bij de start aankwam , eerst even met Roger Vlot staan praten en toen even de GSM terhand genomen voor wat fotootjes .

Gelukkig was het nog licht genoegd om een foto te maken , maar dan moest de gene niet veel bewegen , anders werd het onscherp .
Bij onze (55+) start was het al een half uur uitgelopen , maar de 55- moest wel heel lang wachten voor ze van start mochten voor hun 1ste manche .

Het was nog licht toen ze in de fuik stonden .

Maar aan het starthek was het inmiddels donker , dit betekende dat ook André geen foto's meer kon maken , alleen van de start heeft hij het nog geprobeerd .

Deze start verliep niet helemaal jofel , het zijspan van Durkjan Tjoelker & Ard Klein -Nijenhuis , die ik voor de start nog vereeuwigd had  en het zijspan van de Gebroeders Boon haakte in elkaar , beide spannen gingen over de kop . Roger Vlot kon dit niet ontwijken en klapte hier tegen aan , maar hij kon weer snel zijn weg vervolgen . Ook Rudy & Rene konden verder , maar voor Durkjan & Ard was het over en uit .
De beste Nederlandse combinatie bij de 55- waren Fons v. Heugten & John Middelkoop  , Jarno Hageman & Jeremy v. Breda vielen uit (heb ik met mijn GSM nog een foto van proberen te maken) en zouden de 2de manche ook niet meer van start gaan .

Winnaars van deze manche waren de zeer sterk rijdende Engelsen Rob Wilkinson & Ryan Humphrey .


Traditioneelgetrouw werd er vuurwerk afgestoken , dit werd wel optijd gedaan , dus liep het wedstrijdschema nog verder uit .
Het motto van mijn voor de 2de manche was , uitrijden en de motor niet meer af laten slaan , dit lukte zowaar en na deze 2de manche had ik nog wel zin in een 3de manche en daar bedoel ik niet de feesttent mee , was trouwens wel blij dat we toch besloten hadden om de 2de manche van start te gaan , want Buurman Peter v.d. Nieuwenhof , die hier ook in een solo-klasse meereed , had tegen Berry (zijn bakkenist) gezegd : het is levensgevaarlijk , de baan is niet goed verlicht , de voorgaande jaren altijd wel , ben niet levensmoe , we rijden de 2de manche niet meer . Dit hoorde Pierre en vroeg aan mijn , wat doen wij ???  Ik zei : we gaan gewoon van start en als het niet te doen is , rijden we er gewoon uit , maar heb deze manche het fijnst van de hele wedstrijd gereden , eindelijk had ik het een beetje onder de knie , dus op naar volgend jaar .De 2de manche van de 55- zijn we uiteraard ook nog gaan kijken , deze werd om een uur of half twee verreden , Fons v. Heugten kwam kort voor de start er achter dat hij een lekke achterband had . Met behulp van Mark & Desmond uit het Team Sploo , redde hij het om toch nog van start te gaan ( ook de achterremblokjes nog vervangen) Helaas viel hij samen met John Middelkoop op een redelijk goede positie toch uit , geen idee waarom , maar ik stond bij Team Sploo naar deze manche te kijken en ineens miste we Fons . De strijd voorin , voor de plaats 1 , 2 , & 3 was heel spannend , beheerste Wilkinson & Humphrey de 1ste manche , nu ging dit niet op . De Sploo groep ging na afloop nog even de Feesttent in , maar Ik ben richting camper gegaan , kwam onderweg nog wel de Fam. Derks tegen en niet richting Feesttent , maar ook richting bed !!!! Al met al een geslaagde Fluthlichtcross .