Harfsen 28-05-2017 NK K.N.M.V.Zaterdagochtend wakker geworden in Kleinhau , na een stevig ontbijt , zijn we op gaan ruimen en ik heb mijn slaapspullen bij elkaar gezocht , want na deze nacht geslapen te hebben in de camper van Pierre , stapte ik nu over in het bus je van de Fam. d. Wit . Pierre , Willy , Twan & Olga gingen terug naar Schaijk om de zijspannen om te wisselen , ouwe knol  de aanhangwagen uit en de Husaberg er in , om zondag in Harfsen te rijden . Ik reed van Kleinhau naar Harfsen dus mee met Jan & André , onderweg zijn we in Duitsland nog even inkopen wezen doen bij de Lidl , voor de Barbecue  sávonds in Harfsen .

André had zijn busje wel erg precies geparkeerd , oftewel hij had heel veel mazzel . Toen we op het circuit in Harfsen aankwamen , was daar nog een clubwedstrijd bezig , na afloop hiervan zijn we op een plekje gaan staan waar we dachten de volgende dag in de schaduw te staan , want de tempratuur was nu al heftig en zondag gaven ze nog beter weer op . De Schaijkploeg kwam ongeveer  anderhalf uur later , het viel wel op dag er nog maar weinig andere deelnemers naar Harfsen waren gekomem , er stond maar een handje vol Teams , zoals die van Rob v. Kruijsbergen , Willem Op't veld , Jos Bissels & de Fam. Hageman . Achteraf bleek dat we niet hadden mogen overnachten in Harfsen .
Johny Claes was ook uit Kleinhau gekomen , maar die sliep in een bed & breakfast , die kwam alleen maar een bakkie doen en zou sóchtends weer terug komen
De BBQ werd te voorschijn gehaald en Jan , André & Ik hebben heerlijk op het gemak zitten eten , zalm op de BBQ is een aanrader . Jan & André hadden als laatste nog een soort kipspies , maar aan het stokje zaten inplaatsvan paprika , pepers en Jan nam zo'n hele peper met een stukje kip in z'n mond en heb daar de hele avond plezier van gehad. André & Ik hadden leedvermaak en de overige pepers zijn dan ook niet opgegeten . 

Na het eten hebben we nog even gezellig bij de Schaijkploeg gezeten en zijn toen het gelukkig iets koeler was geworden gaan slapen . Ik had heerlijk geslapen voorin het busje , met van die roostertjes in voorzijramen waaide er een koel briesje over mijn heen , André daarintegen zweette zijn luxe bed uit . (verschil moet er wezen)
Het wedstrijdschema was voor deze dag aangepast en als alles goed zou verlopen , dan zou de laatste manche van de zijspannen om 14.50 verreden worden . De training van de zijspannen begon dan ook om 10.10

Er waren 28 zijspancombinaties aanwezig in de training , Harfsen is een van de weinige banen die men zowel links als rechtsom kan rijden en nu was het dus tegen de richting als normaal . De 1ste manche zou verreden worden om 12.20 en men werd keurig optijd geroepen om aan te treden voor deze 1ste manche .

Het was inmiddels al behoorlijk aan de tempratuur geworden , dus met je crosspak aan in de fuik staan is geen pretje .
Gelukkig verliep alles vlotjes , dus op naar het starthek en gaan .


André stond aan het eind van het startterrein en ik na de speciale zig zag na de start , die alleen maar gebruikt word met de start en het eerste wat op viel , was dat Bjorn Roes & Peter Beunk er niet voorin bij zaten .
In eens werd er met de rode vlag gezwaaid , iedereen keek elkaar aan van !!! wat is er gebeurt en hoewel er 4 combinaties waren die halvewege het circuit in de hekken gevlogen waren , was dit niet de reden voor de herstart , er bleken 3 poortjes van het starthek te zijn blijven staan , waaronder ook het hekje voor Bjorn & Peter .
Maar de E.H.B.O.tent zat gelijk al vol , ook onze Michel v.d. Goor was daarbij , Mies had zijn hand opengehaald aan zo'n hek . Toch was hij weer van de partij met de herstart .


Nu waren het als vanouds Bjorn Roes & Peter Beunk die kopstart namen , maar voor Pierre & Nick v.d. Venne ging het goed fout . Met een 7de plaats bij de 1ste start , kregen ze nu een duwtje van Bjorn Dinkelman & Ge Nijenhuis , niet met opzet uiteraard , zij konden ook geen kant op . Pierre bleef met zijn stuur in een hoog hek hangen en vloog over de kop , een laag hek meenemend . Nick vloog zo hoog dat hij gelukkig niets raakte , maar Pierre was aardig in elkaar gestuikt . Geluk bij een ongeluk , was dat André met de 1ste start precies op die plek stond en nu verder naar achteren was gaan staan . Toen Willy & Ik bij Pierre & Nick aankwamen , werd Pierre zelfs even naar in het hoofd , zag alles dubbel , maar dit trok gelukkig snel weg . Hier uit blijk wel weer dat men de baan steeds veiliger maakt voor het publiek , maar de rijders zijn maar bijzaak en dit is geen commentaar voor de club Harfsen , maar naar de motorsportbonden toe .

Van deze 1ste manche heb ik weinig meer gezien , zag wel dat #7 Bjorn & Peter zoals van ouds opkop zaten , zijn wonnen dan ook de 1ste manche , de 2de plaats ging naar #77 Rick Schreurs & Wessel Sussebeek en plaats 3 was voor #97 Wilferd Vos & Gertie Eggink .
                   
Mies v.d. Goor & Lars Vos reden deze manche niet uit , Mies z'n hand begon weer hevig te bloeden , Willem Op't veld &  Wiljam v. Hees hielden het ook voor gezien , Wiljam werd niet goed .

Wie wel super reed was Schaijker Rene Heurkens & Kayran d. Grauw #108 , zij werden 8ste .

Grada Hietbrink & Jordy Holkenberg waren de laatste pechvogels in deze manche , ze gingen er in de laatste ronde vanaf , hierbij brak Grada haar sleutelbeen , ze werden wel nog geklasserd als 18de , maar dat zou Grada een worst wezen , hieronder de uitslag van de 1ste manche .

Terug lopend naar het rennerskwartier zag in een oud Europees zijspankampioen staan , Rikus Lubbers , hij blijk hier een functie bij de club te hebben , dan Liepen de Egginkjes ook op het gemak terug .

Bij de bus aangekomen stond daar ineens Frits Onstenk , ook al een oud zijspanrijder , na even gekletst te hebben , naar het v.d. Venne Team (onze buren) gegaan om polshoogte te nemen of het nog steeds ging ?

Pierre zat met z'n hand in een bak met koudwater en Twan was de schade aan de motor aan het opnemen , de voorrem lag eraf , er zat zelfs een stuk van de poot van het hek in de voorband en Pierre zijn brache was dwars af . Als je dit allemaal bekijk hebben ze behoorlijk mazzel gehad , maar er werd niet meer gereden dat was een feit .
Pierre & Nick waren niet de enige die de 2de manche niet meer van start zouden gaan , sterker nog , het waren er nog maar 19 . Die zeker wel van start gingen waren Wilferd & Gertie , want de hoofdsponsor van het Sploo Team (Oma van Wilfred) zou hoogst persoonlijk naar Harfsen komen , dit had Jan mijn verteld , dus net voor de start even langs de Fam.Vos gegaan en wat plaatjes geschoten .

De start van de 2de manche verliep gelukkig zonder toestanden , het tijdschema was inmiddels wel iets uitgelopen , maar het was nog steeds erg vroeg voor een 2de manche van de zijspannen .

Voor de verandering waren het Bjorn Roes & Peter Beunk die kopstart namen , op een bepaald plek op de baan , net de bocht uit , daar trokken Bjorn & Peter de motor zo mooi over de knip , dat ik daar perse een foto van wilde maken . Mijn lukte dit niet , maar André kreeg het op mijn speciaal verzoek wel voor elkaar .(foto hieronder links boven in)


Er waren trouwens maar 3 combinaties die van het begin tot het eind van deze manche fris & fruitig rond bleven rijden , de rest van de combinaties zakte op het laatst als plumpuddingen in elkaar . De meeste hadden last van het warme weer , maar Wilfred kreeg last van een oude blessure , verspeelde dan ook een podiumplaats , maar wist het verlies beperkt te houden tot een 5de plaats in deze 2de manche .
Ik had het Fotograferen met m'n GSM maar laten varen en ben maar gaan aanmoedigen , dit zag André weer en legde dit vast .

Hierboven ben ik Jan Smits & Erwin Jansen aan het aanmoedigen . hieronder de uitslag van de 2de manche.

Op de terug weg kwam we weer langs het Sploo Team , daar nog even gezellig gebabbeld .

Wilfred zat inmiddels met zijn voeten (enkel) in een bak met water , Erwin ging er voor de foto die André wilde maken bij in staan .

Toen ik een foto wilde maken riep Wilfred even wachten dan hou ik m'n buik in , te laat , maar daarna er nog 1 gemaakt , zie de verschillen . Al met al gingen we om 16.05 huiswaards , ik weer met Pierre , Nick & Willy mee , want mijn auto stond nog in Schaijk .