Valkenswaard 25-06-2017 K.N.M.V.


Valkenswaard zou de 2de wedstrijd voor mijn worden dit jaar bij de NK-zijspannen , net zoals in Lochem (de eerste NK wedstrijd van dit jaar) toen ik door Gertie Eggink gevraagd was om met hen deze wedstrijd te rijden , was het nu Erwin Jansen die gevraagd had om Valkenswaard met hem te rijden . Erwin zijn vaste partner bij de NK's Jan Smit kon deze wedstrijd namelijk niet rijden , omdat zijn vrouw Saskia op deze dag 40 jaar jong werd en deze mijlpaal gevierd moest worden . Aangezien mijn zijspan Lochem overleefd had en ik veel schik had gehad , nam ik het aanbod van Erwin heel graag aan . Erwin & Ik hadden al eens eerder samen gereden in Eersel bij de CZC , op de motor van Jan Vos (zijn rijder bij de Classics ) toen deze verhinderd was , maar dit was ongeveer 3 jaar geleden .
In Valkenswaard aangekomen , ben ik op zoek gegaan naar Michel v.d. Goor , om te vragen of hij de motor aan wilde trappen , omdat deze na Lochem niet meer gelopen had en Pierre v.d. Venne (die hem normaal aantrap) hier niet reed  in verband met zijn handblesseure opgelopen in Harfsen .

Mies trapte hem zo aan en gaf Erwin gelijk cursus aantrappen Husaberg , wat hij bijzonder snel onder de knie had .
Hierna konden we relaxed aan de koffie , maar daarna was het omkleden en op naar de training . Hoe goed de motor in het rennerskwartier liep , in de fuik trapte Erwin hem ook steeds gelijk aan , maar nu sloeg hij steeds gelijk af , als je gas gaf . Twan Albers was gelukkig naar ons toe gekomen , terwijl de overige 32 zijspannen al aan hun training begonnen waren en Twan liet hem wat harder stationair lopen . Gelukkig konden Erwin & Ik hierna ook aan onze training beginnen .

De baan lag er uitstekend bij ,voor Ron & Fabian Hageman bleef het helaas alleen maar bij een training , want hun motor liep in elkaar . Grote verrassing was dat Rob v. Kruisbergen & Gerco Cloo ook van de partij waren , na eerst berichten gehoord te hebben dat Gerco gestopt zou zijn i.v.m. zijn gezondheid .
Eenmaal in het rennerskwartier terug , moest René gelijk aan de slag , want met de keuring miste ik de kettingbeschermer van voor en mocht wel trainen , maar deze moest er wel opzitten met de wedstrijd .

Twan liet de carburateur stationair nog iets harder lopen , in de hoop dat de motor minder snel zou afslaan .
Pierre & Willy waren toch naar Valkenswaard gekomen en kwamen gezellig een bakkie doen .

Even later zag ik ineens Erwin z'n dochter op het zijspan zitten , zou het zijspanvirus overgeslagen zijn !!!
Het was tijd voor onze 1ste manche en de start verliep redelijk , Erwin & Ik stonden op de 3de rij achter het starthek , dit ging net , want in Valkenswaard hebben ze een greppel achter het starthek !!!Er gingen 32 zijspannen van start , in de eerste zigzag hadden Marcel v. Wanrooij & invalbakkenist Joep v. Leuken een aanvaring gehad met Bjorn Ribbers & Celine Peddemors , hier konden Erwin & Ik gelukkig precies omheen , Marcel heb er wel een handje van om voor mijn in de weg te gaan liggen .
Bjorn Roes & Peter Beunk hadden geen kopstart , maar zij namen de koppositie al snel over en als ze deze zouden winnen , dan waren ze NK-kampioenen , ondanks dat er nog 1 wedstrijd te gaan is .

Ik liet achterin het circuit in de eerste ronde toch de motor afslaan , gelukkig kreeg Erwin hem weer aan de praat , maar dit hield wel in dat we in ronde 3 al gelapt werden . Op de tafelberg vlakbij de start & Finish ging het mis , ik hoorde een span aankomen , ging dus uiters rechts over deze tafelberg en toen ik lande , kwam er een span over me heen gevlogen en die sprong boven op mijn hand (er konden nog wel 3 zijspannen naast) , dit was even auw , maar ik wist de wedstrijd uit terijden en we hebben zelfs lekker gereden . Onze oud M.O.N.collega's #8 Jan Op't Hoog & Jeroen Kuijpers deden het niet verkeerd hier in Vlakenswaard , zij werden 14de , Willem Op't veld & Wiljan v. Hees #35 deden het iets minder , zij werden 17des en 18des Rogier Op't Hoog & Willem v. Ravensteijn . Marcel v.Wanrooij & Joep v. Leuken #12 toch nog keurig 21ste , Jos Bissels #2 reed met een invalbakkenist Niels Wesselink (bakkenist van Debby v. Berloo) zij werden 22ste . Plaats 25 , 26 & 27 waren respectievelijk voor Rob v. Kruijsbergen met Gerco Cloo , Mies v.d. Goor met Lars Vos & Terry Boeijen met Fred Bloemers , Erwin & Ik werden 29ste of tewel laatstes , maar dit mocht de pret niet drukken .

Leuk is ook de foto hierboven (rechtsonderin) is , dat André mijn & Mareen v. Werven-Bruil  op 1 kiek vereeuwigd heeft , heb vroeger namelijk ook tegen haar moeder Irma gereden . Mareen & Rick Selis werden deze manche 19de .
Hierboven de NK-kampioenen Bjorn Roes & Peter Beunk en hieronder de uitslag van de 1ste manche NK-zijspannen .

Na de finish zag ik al aan mijn handschoen dat het toch wel goed fout was met mijn hand en toen ik deze uit deed zag ik een bult van jewelste . Maar eerst de ONK-zijspannen kijken , die hier hun laatste Kampioenswedstrijd reden en dan zien we wel dacht ik .

Omdat mijn hand bleef bloeden en op aanraden van vrienden , toch maar even naar de EHBO gegaan , daar stelde de dokter vast dat er gehecht moest worden , na 4 hechtingen mocht ik weer gaan , maar toen was mijn hand zo stijf geworden , dat ik aan Erwin moest mededelen dat we de 2de manche niet konden rijden . Heel spijtig want de baan leg mijn wel en Erwin & Ik voelde elkaar ook prima aan , in 1 woord SHIT dus .
Kort hierna was het dan zover , de NK-zijspannen werden opgeroepen voor hun 2de manche , onze buren Wilfred Vos & Gertie Eggink waren er helemaal klaar voor .

Voor Erwin & mijn was het even slikken , ik nam mijn GSM terhand en op naar de Fuik .

Net voor de fuik stond André te kletsen met Amber , daar naast Marcel & Anouska v.Wanrooij , die stonden te kletsen met Willem & Wiljan en Anouska was zo vriendelijk even naast Marcel te poseren .
  
In de fuik zag ik Erik Bruil bij zijn dochter staan , hier moest ik een foto van maken , ook zij vonden dit geen probleem laughing
Daarna nog even gauw wat combinaties vereeuwigd en toen een plaatsje langs de baan gaan zoeken .André stond met de start dit keer iets verder van het startterrein vandaan , dus wie er echt kopstart had weet ik niet , maar #11 Sven Wisselink & Dave Robben kwamen als eerste door , gevolgd door Nike Sesink & Roy Bijenhof #32 .


De kersverse kampioenen hadden een hele slechte start en zaten pas in de middenmoot .

Het deelnemersveld bleef aardig bij elkaar , dus was er overal strijd , maar de mooiste was wel van de kampioenen , die toch weer naar plaats 1 wisten te knokken , dit was een waargenoegen om naar te kijken .


Heel af en toe ging het ook wel eens fout , maar over het algemeen kon er gewoon weer doorgereden worden , zoals #28 Christof v.d. Veken & Tomas Smeunix , waren ze de 1ste manche nog 12de geworden , in de 2de manche moesten ze genoegen nemen met de 21ste plaats .
Hieronder nog de uitslag van de 2de manche + de totaaluitslag .