Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Bergharen 09-07-2017 M.O.N.Zaterdag om 18.00 zou ik opgepikt worden door Jan & André d. Wit , na eerst een bakkie gedronken te hebben zijn we richting Bergharen gegaan . Er kon overnacht worden als je maar tussen 18.00 en 21.00 op het circuit aanwezig was .

Na de boel uitgestald te hebben , eerst wat gegeten en daarna gezellig relaxed wat gedronken & gekletst , tot het bedtijd was .
De volgende ochtend waren Hans d. Wit & René v. Heiningen al vroeg van de partij , wel afzonderlijk van elkaar , André had de koffie al klaar .

We stonden lux langs de baan , konden dus als het moest vanuit de luie stoel de trainingen bekijken , maar aan de afzettingsdranghekken hangen was ook een goede optie . Helaas waren er maar 7 zijspannen aanwezig , dit was wel een dieptepunt van het seizoen tot nu toe en dit terwijl er vandaag gereden zou worden om de Toon Klomp Bokaal .

Van de 7 waren het 5 inters en 2 nationale zijspancombinaties . Lins Stijnen reed niet met Stefan Weijers in het bakkie , maar met Niels Wesselink en Rogier Op't Hoog & Willem v.Ravenstein stonden gelijk al met panne achterin de baan , dit hield in dat er dan nog maar 1 nationale combinatie was , maar gelukkig bleek dat alleen maar de ketting afgebroken was .
Na de training kwamen de Wieltjes aan lopen , Simone had zaterdags al gebelt of wij ook in Bergharen zouden zijn of dat we naar de G.P. van Belgie in Lommel zouden gaan .

Ze vonden het zo leuk dat we voor Bergharen hadden gekozen , dat ze zelfs een kan koffie hadden meegenomen , sterker nog , de koffie werd zelfs hoogstpersoonlijk door Tjerry ingeschonken . Na wat bijgekletst te hebben , was het zover , de 1ste manche van de zijspannen .

De 7 spannen stonden klaar in de fuik , daar was het ook dat ik oude bekende tegen kwam , de Fam. Meulenbroek .

Het positieve van maar 7 zijspannen aan de start is wel dat je geen verdrukking heb in de eerste bocht , dus iedereen kwam er soepeltjes doorheen .

Thom v.d. Lagemaat & Lars d. Laat #99 hadden voor hun doen wel een slechte start , zij kwamen als laatste door , maar ze wisten zich al snel naar voren te werken .

Toch hadden ze de meeste weerstand van #15 Kenny v. Rooij & Rik Senders , hierdoor waren de nummers 1 & 2 Frank Mulders met Marc v. Deutekom + Patrick Greup met Maurice Visser te ver weggereden .

Langs de baan kwam ik ook Esmee tegen met haar 2 dochters , de meiden kwamen Frank & Marc aanmoedigen , want hun moeder sponseerd deze combinatie .

Ondanks de weinige deelnemers zat er wel strijd in onderling , zo ook bij de nationale zijspannen  , dit gevecht werd gewonnen door Bram v. Dijk & Loet v.d. Putten .

Alle 7 combinaties wisten de finish te halen , hier onder de uitslag van de 1ste manche .

Tussen de manches door hier en daar wat wezen kletsen samen met Simone en toen we terug waren op het honk waren we net optijd het potje stoeien te aanschouwen tussen eerst Thies en z'n vader en daarna thies met André . Thies moet toch eerst nog wat meer pap eten , wil hij deze strijd winnen .


De zijspannen stonden inmiddels klaar voor de start van hun 2de manche , met het oprijden naar het starthek kreeg Kenny v. Rooij zijn span niet in z'n versnelling . Conclusie nog maar 6 zijspannen aan de start van deze 2de manche .

Ook deze start verliep goed en weer hadden Frank Mulders & Marc v. Deutekom kopstart .

Thom v.d. Lagemaat & Lars d. Laat zaten er nu wel beter bij  , als 3des en wisten al gauw de 2de plaats van Patrick Greup & Maurice Visser te veroveren .

Maar Patrick die een thuiswedstrijd reed , liet het er niet bij zitten , persoonlijk heb ik hem nog nooit zo fanatiek zien rijden en 3 ronden voor het eind wist hij de 2de plaats weer terug te veroveren .

Bij de nationale rijders was het ook nog spannend , want Rogier Op't Hoog & Willem v. Ravenstein zaten voor Bram v. Dijk & Loet v.d.Putten .

Maar wat er precies is voorgevallen weet ik niet (was te veel bezig met de strijd voorin) maar in de zelfde ronde dat Greup de 2de plaats terug pakte , kwam Bram & Loet als 4des voorbij , met een eindje achter hun pas Rogier & Willem , daarmee verspeelde deze laatste de Toon Klomp Bokaal .

Inmiddels hadden Lins Stijnen & Niels Wesselink pech , ook zij hadden versnellingbak problemen , maar wisten de motor wel over de finish te duwen .

Hieronder de uitslag van de 2de manche en daarna nog de huldegingen .

We kregen eerst de dagoverwinningen en de nationale zijspannen werden als eerste gehuldigd.

Hierna was het de beurt aan de inters .


En dan hadden we de uitreiking van de Toon Klomp Bokaal nog , uitgereikt door de kleinzoon van Toon , oftewel Thies v.d. Wiel .
Ook hier werden eerst de nationale zijspancombinatie gehuldigd , daarna de inters en uiteraard werd er ook nog een groepsfoto gemaakt .


Hierna konden we huiswaards , René was zowaar op de motor , de eerste rit van dit jaar en beter weer had hij niet kunnen treffen .

Al met al ondanks de geringe deelname toch een puike dag gehad .