Kleinhau I.M.B.A. 23/24-09-2017Zaterdagochtend om 10.00 vertrokken richting Kleinhau , dit was voor de 2x van het jaar , maar nu niet om er zelf te rijden , maar om naar de laatste I.M.B.A.zijspan wedstrijd van seizoen 2017 te gaan kijken . We (René & Ik) hadden met de Fam. d. Wit afgesproken bij het eerste benzinestation na Eindhoven en vandaar gezamenlijk te vertrekken naar Kleinhau .

Net voor het circuit heb je een Lidl , daar zijn we even boodschappen gaan doen voor de BBQ van deze avond , want het was tenslotte schitterend weer .

Op het rennerskwartier aangekomen , hebben we de 4 busjes gezellig in een vierkantje gezet , zodat we een gezamelijk pleintje hadden gecreëerd .

Na een bakkie koffie & wat geklets was het tijd om de BBQ aantesteken , werk voor André .

Het BBQen zelf werd door vader & zoon d. Wit gedaan , Corrine de dochter van Hans (broer van Jan) had er ook nog wat komkommer enz..gesneden en er bij gezet aan tafel , wij hoefde het alleen maar op te eten .Toen iedereen z'n buik vol had reste alleen nog de vaat , deze werd gedaan door de 2 boys , dat was echt een luxe .

Na de vaat zijn André , René & Ikke nog even naar de tent gegaan , daar was op drank na ook een soort van voorstelling aan het publiek , de eigenlijke voorstelling zou zondag plaats vinden , voor de 1ste manche .

Het was behoorlijk druk in de tent en wij stonden helemaal achteraan , tenopzichte van het podium , ik heb toch nog een paar redelijke foto's kunnen maken met mijn GSM . hoewel het merendeel weggegooid kon worden .
Nadat alle landen aan de beurt waren geweest ben ik naar ons honk gegaan , de boys bleven nog even in de tent .

De volgende ochtend gezellig gezamelijk aan de ontbijttafel gezeten , André is hierna naar de baan gegaan om foto's te maken van de training .


Hiervoor was ik te laat , want ik liep nog in m'n pyjama , er waren wel 33 zijspancombinaties naar Kleinhau afgereisd , ook best wel veel Nederlandse supporters ,waaronder de lange Ut Veghel met zijn harem .

Tussen door even bij de Fam. v.d. Lagemaat wezen kijken , Thom reed nog steeds niet met Lars , hoewel de Fam. d. Laat wel aanwezig was (op Ida na) Lars heeft nog steeds last van zijn val bij de start van de 1ste manche in Frankrijk ,  ook bij een I.M.B.A.wedstrijd aldaar. (Thom rijd hier net zoals in Oss met Justin Keuben)
Toen was het tijd dat de I.M.B.A.deelnemer zich gingen melden bij de jurywagen , want daar vandaan zou men naar de plaats lopen waar ze officieel voorgesteld zouden worden aan het publiek .
Ik vond naar de jurywagen lopen al ver zat , dus maakte wat foto's terwijl ze hiervandaan naar de oorspongkelijke plaats liepen . Hier kwam ik ook de Fam. Vlot jr. tegen , kompleet met Roger zijn zoon uit een vorig huwelijk .

Eigenlijk was dit een verrassing voor Jack & Gerrie Vlot , maar die hadden op het laatst besloten niet naar Kleinhau te gaan , dus dat liep in duigen .
Toen was het tijd voor de start van de 1ste manche en terwijl ik bij de start stond kwam ik er achter dat ik de trouwring van mijn moeder kwijt was en die draag ik al meer dan 30 jaar , op z'n zachts gezegd flink balen .
Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben #9 hadden voor hun doen een wereldstart , zij gingen als 2des de eerste bocht in . Kopstart was voor #115 Jake Brown & Matthew Conners , Mike Keuben & Zac Snell #8 zaten op de 3de plaats , deze laatstes hadden al snel de 2de plaats van Thom & Justin overgenomen en gingen in razend tempo opweg naar plaats 1 .

Mike & Zac waren niet te stuiten , namen al snel de koppositie over en liepen gelijk weg van de rest , onze Engelse vriende met #115 maakte een foutje en zo kwamen Thom & Justin weer op plaats 2 terecht .

Onze I.M.B.A.leiders Frank Mulders & Marc v. Deutekom #2 hadden meer op safe gestart , maar wisten zich toch op te werken naar plaats 3 (foto hierboven gaan ze Christian Corthouts & Henry v.d. Wiel voorbij #34)

De 4de plaats was voor #28 in hun thuiswedstrijd Tim Prummer & Tobias Lange en deze laatste is van heel ver terug moeten komen , na een eerder crossongeval , dus petje af voor Tobias .
Ik heb de 1ste manche niet helemaal afgekeken , want met op de eerste 3 plaatsen Nederlanders ging ik terug naar het rennerskwartier , om bij het Lagemaat-camp naar m'n ring te gaan zoeken . Dit was de plek waar ik Thom zijn crosshandschoen had aangehad en die daar ook uitgetrokken had , dus ik dacht daar is hij van mijn vinger geschoven.
Even later  (na de 1ste manche) zat de gehele Fam. v.d. Lagemaat + aanhang op hun knieen , allemaal mee te zoeken , na zeker 20min. zei : stop er nu maar mee , iedereen bedankt , maar het is niet anders . (ik heb gelukkig mijn moeder nog , dat is vele malen belangrijker) Inmiddels had ik de uitslag van de 1ste manche van Ilona v.d. Lagemaat geappt gekregen , hij is wat minder van kwaliteit , maar zie hieronder .

Voor de afleiding vroeg ik aan de Fam.v.d. Lagemaat of ze voor mijn wilde poseren en dit deden ze .

Hierna ben ik weer naar het thuishonk gegaan , daar zat Johan & Amber Klumpers die vertelde dat Johan uitgereden was voor vandaag , want zijn Duitse rijder Jochen Matzak had het span al ingeladen , dit wegens een meningsverschil , dus over en uit voor dit duo .

Toen ben ik voor Gerrie Vlot een vest wezen kopen , bij een van de kraampjes en daar kwam ik Jan Smits , ook hij had inkopen gedaan . Iets later werden er een paar gesnapt , met een groot bord friet met ....

Inmiddels waren de wedstrijdtijden behoorlijk uitgelopen , de 2de manche zou na aanpassing om 16.15 van start gaan , ook dit redden ze niet , dan toch maar vast een plaatsje langs de baan gaan bemachtigen , wachten op de start .


Ook dit keer verliep de start goed , wel met 2 zijspancombinaties minder  en ook nu hadden Thom & Justin een goede start , maar alleen de eerste meters , want toen ging Thom om zich heen kijken , daar verspeelde hij behoorlijk wat plaatsen mee .


Dit keer was de kopstart voor de #28 Tim Prummer & Tobias Lange , deze positie konden ze niet vast houden , ondanks de aanmoedegingen van hun thuispubliek , maar met een 3de plaats in de 2de manche konden ze super te vreden zijn .

Ook deze manche waren Mike Keuben & Zac Snell niet te stuiten , ze reden vlekkeloos naar de 1ste plaats, op 2 waren het met #13 Mike Hodges & Charlie Ide .


Thom & Justin die hun start verprutst hadden reden zich toch nog goed naar voren , van zeker een 14de plaats naar de 6de .

De I.M.B.A.leiders Frank & Marc reden ook dit keer op safe , hoewel als je de foto's hierboven bekijk weet ik het nog niet zo net ??? , maar zoals je ziet , ook de beste maken wel eens wat mee ! Toch werden ze nog 4des , voor de rest van de uitslagen van deze 2de manche zie hier onder .

Inmiddels was het wel duidelijk geworden dat het een latertje zou worden , want er moest nog een 3de manche verreden worden en wat voor manche zou dit worden zeg poeh, poeh , ik heb in tijden niet zo'n mooie wedstrijd gezien .

Het was wel de eerste start waar het niet helemaal goed ging voor sommigen , maar de wedstrijd kon gewoon doorgaan .

De sterspelers van deze wedstrijd , maar vooral van de 3de manche waren echt Mike Keuben & Zac Snell , zij stonden voor deze wedstrijd 2des in de stand om de I.M.B.A.titel en hebben er alles aangedaan om de titel binnen te halen , maar Frank Mulders & Marc Deutekom hadden te veel punten voorsprong en zouden alleen met motorpech nog hun titel kunnen verspelen .

De 2 Engelse combinaties #12 & #13 hadden een superrstart gehad en waren gelijk al weg gereden van de rest van het veld , Mike & Zac hadden geen beste start gehad , maar vlogen letterlijk over het circuit , in on-time zaten ze 3des en persoonlijk had ik niet verwacht dat ze het gat naar de 2 Engelse teams dicht zouden rijden , maar sterker nog , ze pakte alle 2 de combinaties , de laatste in de laatste ronde , het was een lust voor je ogen om dit te aanschouwen .

 
Maar ondanks de 3 manche overwinningen was het niet genoegd , want Frank & Marc werden 6de en hiermee I.M.B.A.kampioenen van 2017 . Thom & Justin reden ook een heel sterke 3de manche (5de) , maar omdat ze het verprutst hadden in de 2de manche vielen ze net naast het podium hier in Kleinhau .(werden totaal 4des)
De vers gebakken Kampioenen werden warm onthaald toen ze over de finish kwamen .

Alhoewel ik nog steeds rond liep met een knoop in mijn maag i.v.m. de verloren ring , was dit een top weekend , met mooi weer en een schitterende wedstrijd .  Inmiddels is de ring terug gevonden bij het schoonmaken van mijn eigen bus , hierbij wil ik iedereen die mee heeft geholpen te zoeken , nogmaals vriendelijk bedanken en excusses voor de overlast , maar ik ben kei blij .
Hieronder nog de uitslag van Kleinhau & de eindstand van de I.M.B.A.zijspannen 2017 .