Made 3-4-5 november 2017 deel 1Vrijdag eind van de middag vertrokken richting Made (Wagenberg) , bij de Fam.d. Laat staan wachten op Team v.d.Venne en toen gezamenlijk naar het circuit gereden . Daar werden we aan de poort verwelkomt door Corrine & Gertie Eggink , toen gezamenlijk een plekje gezocht . We waren in iedergeval niet de eerste , het was al behoorlijk druk in het rennerskwartier . Na op het gemak wat gegeten , gedronken & TV gekeken te hebben , was het tijd om naar de feesttent te gaan , het was er kei gezellig en na behoorlijk wat versnaperingen het bedje opgezocht .
De volgende ochtend waren André & René al vroeg van de partij , zij zouden 2 dagen heen & weer rijden , want ze vonden hun eigen bedden veel warmer om in te slapen . Pa Jan d. Wit moest dit weekend verstek laten gaan , hij had de griep . Na met z'n drieën te hebben ontbeten , hebben we bij de buren een bakkie gedaan .

Het begon al vroeg met de trainingen , dus fototoestel gepakt en op naar het circuit .
D.V.O. betekend "door vrienden opgericht" en dit zijn nog steeds de gene waar dit evenement op draait (al 19 jaar) , heel veel vrijwilligers , die dit al jaren doen . Helaas zijn er inmiddels ook een paar belangrijke vrijwilligers ons ontvallen en nu maar hopen dat er jeugd is die dit grote verlies opvang .(Oproep voor meer vrijwilligers voor volgend jaar) Dit evenement is tenslotte opgezet om goede doelen te ondersteunen , voor de gehandicapte medemens .

Bij de entree van het circuit stond zoals alle voorgaande jaren Moeders Bastiaansen , maar ook de Pismissen waren weer van de partij .
Ook de werkploeg bestaat al jaren uit de zelfde groep vrijwilligers , die niet zozeer bij naam genoemd willen worden , maar waarvan ik toch deze dagen een paar foto's gemaakt heb , zonder de gene te kort te doen die er niet opstaan .
Nu naar de trainingen , er waren 3 klasse zijspannen : Hobby A , Hobby B + Startbewijshouders .

Wie in welke klasse van de zijspannen er ging trainen , kwam niet zo nauw  , Cor d. Laat reed in alle 3 de klasse , met zoon Lars , daar de vriend van Bart Fens en met Mike Keuben .

Op Nederlanders na , deden er ook een hoop Engelsen & Belgen mee en reden ook gemixed .

Rene Hurkens met #108 reed zelfs , maar zijn motor werd ook door Thom v.d. Lagemaat gebruikt , Thom wilde wel eens rechts rijden , maar met de baan in rijden , liet hij de motor afslaan en reste hem nog maar 1 rondje trainen .

Pierre v.d. Venne z'n span #6 werd bereden door zoon Nick , met Pierre in de bak , maar ook door Elvin met Nick in het bakkie .

Roger v.d. Lagemaat reed o.a. met Jeno Martens op de motor van zoon Thom #99 .

Dan werd Pierre z'n motor ook nog gebruikt door Ronny Verhagen & Wilco Zonnenberg , vooral voor Ronny was het al even geleden dat hij op een crosszijspan had gereden .

Johan Klumpers was er bij een Engelsman in gestapt en als Johan maar kan bakken , dan heeft hij het naar zijn zin .

Even later , toen we aan een bakkie zaten , kwamen Johan & Amber langs met een bedankje voor André , een kado helemaal op het lijf van André geschreven .
Er werd best wel een strak schema aangehouden , want er reden nogal wat klasses , die zaterdags 2 manches zouden rijden en zondags nogmaals 2 , dus al snel weer op naar de baan , waar de Hobby A al klaar stond voor hun 1ste manche .
In de fuik heb ik zoveel mogelijk Teams op de foto proberen te zetten , zodat men een beetje uit elkaar kon houden wie met wie zou rijden .
Theo v.d. Wiel was de wedstrijdleider .

Deze eerste start verliep prima , ondanks dat er zo'n 23 spannen aan de start stonden .

Stephan Wijers & Siebbe v.d. Putten #418 deden het niet slecht , zij wisten deze 1ste manche als 2des te eindigen , maar waren niet opgewassen tegen de #60 Sven Siongers & Glenn Janssens .

Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben reden naar een keurige 3de plaats , #9 George Kinge & Roy Bijenhof zaten er in eerste instantie ook goed bij , maar maakte een foutje .

Bij de inschrijving staan Aaron Bens & Michel v. Zwam bij de Hobby A , maar hij rijd hier met Dion Rietman en met Michel in de Hobby B . Aaron & Dion reden naar een 4de plaats .

Nick & Pierre hadden geen beste start gehad en finishte als 21ste , met achter hun de #7 Oscar v.d. Mierden & Kenny v. Rooij .

Cor & Lars d. Laat werden hier in hun achtertuin 5des .

De #46 staat te boek in de Hobby A als Brutus Biekens met Jason Green , hieronder zie je 2 foto's van de #46 en of 1 van de 2 bakkenisten Jason is weet ik niet , maar dat de rijder Brutus niet is weet ik wel zeker , ik neem aan dat dit Ijen Kops is .

Na het afvlaggen van de 1ste manche Hobby A , poseerde Grada Hietbrink & Celine Peddemors nog even voor mijn , omdat ik ze voor aanvang van deze manche gemist had , de meiden werden 19des .

Hierna kwam er een Quad-klasse en dan was het de beurt aan de Hobby B , ook hier heb ik geprobeerd wat teams van te voren op de kiek te zetten .

Sidney (Michel v.d.Goor) stond in de fuik en kreeg een opkikkertje aangeboden, dit sloeg hij uiteraard niet af , het was maar goed dat hij zelf pas over 2 manches aan de beurt was , dan had de alcohol nog even de tijd zich over zijn grote lijf te verspreiden .

Inmiddels gingen de zijspannen van de Hobby B richting starthek , dus gauw nog even wat plaatjes geschoten .In de Hobby B gingen er 24 combinaties van start .


Ook deze start verliep prima , iedereen kwam goed de eerste rechtse bocht door .

Roger v.d.Lagemaat & Jeno Martens #99 namen kopstart , maar hadden een hele dobber aan de #9 George Kinge & Nathan Cooper , maar ook #8 Carlo v Duijnhoven & Lars d. Laat zaten er goed bij .

Aaron Bens & Michel v.Zwam hadden het tempo er ook goed in zitten , maar moesten helaas al snel de wedstrijd verlaten , de motor trok in eens niet meer .

Cor d. Laat #4 reed met Bart Fens die 1x per jaar een wedstrijdje bak (hier in Made) en deden het zeker niet onverdienstelijk , ze werden deze 1ste manche 6de .

Hier en daar begon de vermoeidheid bij de minder ervarende toe te slaan , dus werden er schoonheidsfoutjes gemaakt . 

Brutus Biekens #46 die nu wel zelf reed , met Ijen Kops in het bakkie , werden keurig 15de , met Elvin v. Beusekom & Nick v.d. Venne ging het in eerste instantie ook niet verkeerd , maar Elvin vergat vooruit te kijken , de voorgaande ronde deed hij dit nog wel , zodoende klapte ze op een combinatie die vast was komen te zitten in 1 van de diepe geulen , die er inmiddels waren ontstaan .

Op Aaron & Michel na haalde iedereen de finish , met als winnaars toch #9 George & Nathan , die Roger & Jeno op de nipper wisten te verslaan , op de 3de plaats waren het met #11 Jimmy Vaes & Jimmy Horyon en op 4 Carlo & Lars .

Voordat de Startbewijshouders aan de beurt waren , kwam er weer een Quad-klasse tussen , zodat men de zijspannen weer kon voorzien van brandstof enz....

Denise v. Erp kwam even van Schaijk op en neer , om haar vriend Ronny aan te moedigen .

Bij de Startbewijshouders deden er eigenlijk ook maar weinig orginele teams mee , zoals eerder vermeld reed Ronny Verhagen met Wilco Zonnenberg , die beide geen startbewijs hadden , Sidney met de lange Julian Veldman , beide wel met een startbewijs , maar dan als rijders , zo ook Cor d, Laat met Mike Keuben . Carlo v. Duijnhoven reed internationaal met Elvijs Mucenieks .

Er stonden bij de Startbewijshouders iets minder spannen aan de start , maar het waren er toch nog 17 .


Ook al had Carlo & Elvijs #8 geen kopstart , wisten ze toch al snel de leiding over te nemen .

Ronny & Wilco #6 reden in hun eigen tempo rond  , ondanks dat het voor Ronny al even geleden was , blijkt wel weer dat je het nooit verleer .

Rene Hurkens & Kayran d. Graauw #108 hadden in een bepaald gedeelte van het circuit , de ideale lijn gevonden , zij waren dan ook de enigste die daar reden , heel mooi vlak . Ze werden deze manche 11des .

Cor & Mike #4 hadden niet echt een beste start , maar wisten zich toch op te werken naar de 8ste plaats .

Zoon Lars stond in het bakkie bij Sam Orrie #19 , zij eindigde als 13de .

Terwijl Michel zich aan het moe rijden was , stond Julian in het bakkie of het zijn alledaagse bezigheid was .

Hij vond zelfs de tijd om een kwajongensstreek uittehalen (handje zand naar de koplopers te gooien) , toen ze gelapt werden .
 
Op het laatst van deze manche werd het nog spannend , want Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben #99 zaten wel heel dicht op de hielen van Carlo & Elvijs #8 , sterker nog ze hadden er al eens naast gezeten .

Achterblijvers gooide roet in het eten voor Thom & Justin , ze moesten dan ook genoegen nemen met de 2de plaats .

De foto hierboven van Sidney na de finish van de 1ste manche spreek voor zich !!! de doping in de vorm van een klein flesje had niet geholpen .
In de pauze werd de baan in zijn geheel geschoven , nadat het startterrein klaar was , mochten de Kruijsbergen broertjes even een demo geven met hun zijspan .


Inmiddels begon het wel erg donker te worden , het begon dan ook te regenen , de mini's stonden klaar voor hun 2de manche en Elly Fens had gevraagd of ik haar kleinkinderen ook even op de foto wilde zetten , dus dat deed ik .

De meeste stonden even te schuilen en de regenpakken werden al aangedaan , geen goed teken .

In eerste instantie bleef het gelukkig bij miezeren en de dames & heren mochten zich op stellen aan het starthek .


De start verliep prima , er zat wel een hoop snelheid verschil in , maar het was prachtig om die mini's te zien rijden  .


Na Elly der kleinkinderen op de kiek gezet te hebben , toch nog even wat kleine mannen vereeuwigd , echt zo leuk om naar te kijken .


Hierna eerst naar het rennerskwartier gegaan voor een bakkie en een broodje.

Daar aangekomen was ook net Terry Boeijen gearriveerd , hij had graag mee gereden hier , maar moest genoegen nemen met het rijden in een rolstoel , nadat hij aan zijn knie geholpen was .                                                          Het was wel weer droog toen het tijd was voor de 2de manche  van de Hobby A en het veld was nog redelijk compleet .


Stephan Wijers & Siebbe v.d.Putten #418 namen kopstart , zouden de koppositie ook niet meer uit handen geven .

Sven Siongers & Glenn Janssens #60 die de 1ste manche hadden gewonnen , moesten nu genoegen nemen met de 2de plaats .

Maar het grootste gevecht was tussen de #4 & #99 oftewel  Fam. d. Laat tegen de Fam. v.d. Lagemaat en deze ronde werd gewonnen door de Lagemaatjes , respectievelijk 3de & 4de .

Rob v. Kruijsbergen die een thuiswedstrijd reed met Philip Miedl #21 behaalde de 17de plaats , terwijl ze de 1ste manche 18de waren geworden . Grada Hietbrink & Celine Peddemors #141 reden erg constant en werden beide manches 19de .

Nick & Pierre v.d. Venne #6 waren deze 2de manche 1 plaats opgeschoven en werden 20ste , maar zoals eerder vermeld , waren de grote overwinnaars van deze manche Stephan & Siebbe .


Bij de start van de 2de manche Hobby B miste we al 1 span enwel dat van Elvin v. Beusekom & Nick v.d. Venne .

George Kinge & Nathan Cooper #9 wonnen ook deze manche , maar nu was plaats 2 voor Randy Vandecasteele & Jurgen Van Edche #110 , Roger v.d. Lagemaat & Jeno Martens moesten nu genoegen nemen met de 3de plaats .

Carlo v. Duijnhoeven & Lars d. Laat #8 werden deze 2de manche  9de , net achter Rien Mombarg & Celine Peddemors #121 . Brutus Biekens & Ijen Kops #46 werden 17des , alle 22 gestarte zijspannen finishte .
Het was inmiddels wel behoorlijk donker geworden en Theo v.d. Wiel liet het aan de Startbewijshouders zelf over of ze de 2de manche nog wilde rijden of zondagochtend vroeg , maar men besloot toch te rijden .


De start fotograferen dat ging nog redelijk , maar om rijdende foto's te maken was geen succes en dit was jammer , want we hadden er een nieuw duo bij gekregen enwel met #4 Mike Keuben met Johan Klumpers in het bakkie .
Jammer was wel dat Ronny Verhagen & Wilco Zonnenberg niet meer van de partij waren , Ronny had al te veel spierpijn .

De 1ste manche ging de winst naar #8 Carlo v. Duijnhoven & Elvijs Mucenieks , maar die kwamen nu niet verder dan de 3de plaats , de winst ging naar #10 Dylan Boussy & Gianni Dhondt , de 2de plaats was voor Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben .


Mike Keuben & Johan werden keurig 9de , Michel v.d. Goor & Julian Veldman werden 13de en geen laatste .

Na afloop werd er in het rennerskwartier nog even nagekaart over de wedstrijden van deze zaterdag door Cor op zijn beste engels .

Hierna was het voor velen , wassen , omkleden en op naar de feesttent .