Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Made 3-4-5 november 2017 deel 2
Nadat het de hele nacht behoorlijk geregend had , vreesde ik of de wedstrijden van zondag wel doorgang konden vinden , maar toen ik de deur van mijn busje open deed viel het hartstikke mee , de grond was gewoon al weer droog , de zon scheen , het enigste waar wel plassen stonden was op de doorgaande weg naar het circuit .
André & René waren ook nu weer vroeg van de partij en toen we naar de baan liepen om te kijken hoe die er bij lag , gingen net de mini's van start .


Dit was hun 1ste manche van vandaag , maar de 3de van dit weekend .


De baan lag er prima bij en de jongens & meisjes konden goed rond komen , soms met vallen en opstaan , maar dat mocht de pret niet drukken .

Toen we terug kwamen in het rennerskwartier om een bakkie te nuttigen , was het v.d.Venne Team al verdwenen .

De meeste die gebruik hadden gemaakt van Pierre zijn motor hadden allemaal te veel spierpijn en Pierre zelf heb een hekel aan regenrijden , vreesde het ergst voor vandaag , na de stortbuien van de afgelopen nacht , vandaar dat men huiswaards was gegaan . Maar gelukkig dachten de meeste deelnemers daar anders over , er waren zelfs wat spannen bij gekomen .

De meeste fotograven gingen dan ook weer hun positie in het veld innemen , om deze dag weer te gaan vereeuwigen .

Er was dan ook bij de 3de manche van de Hobby A weer een behoorlijke hoeveelheid zijspannen aan het starthek .Net zoals in de 1ste manche van zaterdag , waren het nu in de 1ste manche van zondag weer #60 Sven Siongers & Glenn Janssens die het veld aanvoerde , hoewel #19 Sam Orrie & Nathan Cooper kopstart namen .

Stephan Wijers & Siebbe v.d. Putten #418 zaten er ook weer goed bij en werden 3des .

Net zoals de voorgaande manches waren Cor & Lars d. Laat #4 in het begin weer in gevecht met Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben #99 . Thom & Justin werden deze manche 4des en Cor & Lars 6de .


Grada Hietbrink & Celine Peddemors #141 het enigste complete dames-team , werden net zoals in de 1ste manche van zaterdag 19de , alle 21 combinaties reden deze manche uit .Ook bij de zijspannen Hobby B waren er nieuwe combinaties bij gekomen , waaronder met #64 Gerard v.Heugten & Niels Volbeda .

In de 3de manche van de Hobby B gingen er 22 spannen van start .

De eerste ronden zaten Carlo v.Duijnhoven & Lars d. Laat #8 ruim op kop , maar net noodlot sloeg toe , zij moesten met een kapotte motor (trok niet meer) de wedstrijd na 2 ronden verlaten .


George Kinge & Nathan Cooper #9 namen de kop over , er reed ook het hele weekend #15 mee , zaterdags stond Johan Klumpers daar nog bij in de bak , maar nu lijk het net of Mike Keuben erop rijdt , met Nick Maas in de bak , maar die #15 komt in geen ene uitslag voor !!!

Ook nu waren de nummers 4 & 99 in gevecht met elkaar , oftewel Cor d. Laat & Bart Fens + Roger v.d. Lagemaat & Jeno Martens .

Michel v.d. Goor & Julian Veldman #31 waren er toch ook weer bij , helaas moest Rob v. Kruijsbergen net zo als Carlo & Lars de wedstrijd verlaten , zijn motor begon behoorlijk te roken .

Ook de motor van Gerard & Niels #64 begon te roken , maar zij wisten de wedstrijd wel uitterijden .


George Kinge & Nathan Cooper gaven de koppositie niet meer uit handen en wonnen deze 3de mache van de Hobby B .

Roger & Jeno #99 werden 2des , Jimmy Vaes & Jimmy Horyon 3des , Cor & Bart #4 deden hun nummer eer aan , Thom v.d. Lagemaat & Dion Rietman #108 werden 6 des , dus moest het afleggen tegen zijn vader .
Julian was wel zeer content met zijn bakkenistenwerk , hij deed dat met 2 vingers in zijn neus (gezegde) , maar of Michel nog zo fit was !!!

Toch was Michel weer present toen de zijspan startbewijshouders voor hun 3de manche klaar stonden , Cor d. Laat kreeg nog even tips van hem .
 

Bij de start van de 3de manche startbewijshouders , namen Paul Pelling & Chris Pannell #7 kopstart , maar Dylan Boussy & Gianni Dhondt #10 namen na een mooi onderlinge strijd de kop over .Paul & Chris #7 moesten even later ook Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben voorbij laten gaan .
De baan was zondags wel zwaarder dan zaterdags , de sporen werden dieper , maar dat kon ook niet anders na de hevige regen van s'nachts . De baan werd tussen door wel geschoven , maar niet voor de zijspan startbewijshouders .

Conclusie er bleef af en toe een span vastzitten , maar met behulp van o.a. de wedstrijdleider kwam het weer helemaal goed .


Behalve als midden op het circuit stil val , dan duurt het iets langer , maar ondanks een zere linkker voet (tussen wal & beugel) kon iedereen weer verder .

Cor d. Laat & Mike Keuben #4 werden deze 3de manche 8ste .

En hoewel Thom & Justin #99 op het laatst erg dicht bij Dylan & Gianni #10 kwamen , redden ze het net niet en moesten ze genoegen nemen met de 2de plaats .

Carlo v. Duijnhoven & Elvijs Mucenicks #8 finishte als 4de .
Inmiddels was het toch een beetje donker geworden en vreesde we voor het ergste , maar het viel mee , na een buitje kwam de zon weer terug .

Voor dat de zijspannen aan hun laatste manches zouden beginnen , was het zover , de gehandicapte medemens mochten als ze wilde een rondje in de bak , voor deze jongens & meiden word ieder jaar dit evenement tenslotte georganiseerd .Het was geweldig om te zien hoe ze genoten in het bakkie , dan werd er ook nog even een groepsfoto gemaakt .

Hierna werden ze weer bij hun familieleden gebracht .

Maar er was 1 jongen die toch ook nog een rondje in het bakje wilde , maar eigenlijk te laat was , omdat hij in de tent met hun band aan het optreden was geweest , dus reed Rob nog een paar rondjes met hem .

Hierna was het dan toch echt tijd voor de laatste manche van de zijspannen Hobby A .


De start van deze 4de manche verliep niet helemaal goed , dit was dan ook voor het eerst dat het mis ging , maar gelukkig kon iedereen hun weg vervolgen .

Stephan Wijers & Siebbe v.d. Putten #418 hadden kopstart , gevolgd door Sven Siongers & Glenn Janssens #60 en dan Thom & Roger v.d. Lagemaat #99 .

De Lagemaatjes waren op dreef , ze hadden al gauw Sven & Glenn te pakken .


Cor & Lars d. Laat zaten er ook weer goed bij , op een gegeven moment zaten ze safe op de 4de plaats , maar de nummers 1,2,+3 waren nog steeds volop in de strijd en deden nogal eens stuivertje wisselen .


Uiteindelijk gingen Thom & Roger er met de winst van door , dit was wel 1 van de spannenste wedstrijd van de Hobby A.
Hieronder de totaaluitslag van de Hobby A .


De zijspannen Hobby B stonden klaar voor de 4de , tevens hun laatste manche van dit weekend .Ook hier stonden er nog steeds 20 spannen aan de start , deze start verliep wel weer prima .

Roger v.d. Lagemaat & Jeno Martens namen kopstart , maar ze werden behoorlijk op hun hielen gezeten .


Toch ook hier sloeg de vermoeidheid in (of de na werking van de feesttent) want hier & daar kwam er een combinatie vast te zitten , Luc Driesen had het er maar druk mee .

George Kinge & Nathan Cooper #9 namen toch al vrij snel de kop over .

Cor d. Laat & Bart Fens #4 finishte op plaats 4 , met achter hun de zoon van Cor , Lars die bij Carlo v. Duijnhoven in het rechtse bakkie stond , terwijl de rollen eerst omgedraaid waren .

Thom v.d. Lagemaat & Dion Rietman #108 moesten genoegen nemen met de 9de plaats , maar eigenlijk niet slecht , want Thom rijd in deze klasse tenslotte met een rechtse bak .

Roger & Jeno verloren hun 2de plaats in de laatste ronde nog aan Jimmy Vaes & Jimmy Horyon .


Ton v.d. Lagemaat (vader van Roger & opa van Thom) hield de standen ouderwets met pen & papier bij .

Hieronder de totaaluitslagen van de Hobby B .


Dan nog de laatste wedstrijd van dit weekend , de 4de manche van de zijspan-startbewijshouders .


Er gingen nog 13 zijspannen van start en dat viel niet tegen , aangezien de meeste zijspannen er al 11 manches op hadden zitten .

Met #4 waren het nu niet Cor d. Laat & Mike Keuben , maar Mike met Lars d. Laat in het bakkie , dit kan allemaal met een geinwedstrijd . Dit nieuwe duo deed het zeker niet slecht , ze waren volop in de strijd met #7 Paul Peling & Chris Pannell en ook nu werd de #4 4des .Maar Stan Goeyvaerts & Dennis v.d. Bulck #41 namen kopstart , gevolgd door #8 Carlo v. Duijnhoven & Elvijs Mucenieks .

Carlo & Elvijs namen de kop over van Stan & Dennis toen deze uitvielen , maar deze positie hielden zij niet vast , op de foto's hierboven zie je dat Thom v.d. Lagemaat & Justin Keuben hun voorbij gaan . Halvewege de manche waren Dylan Boussy & Gianni Dhondt er al voorbij gegaan .
 
De overwinning ging naar #10 Dylan & Gianni , op plaats 2 #99 Thom & Justin en op 3 Carlo & Elvijs .

De 4de plaats (al eerder vermeld) was voor Mike & Lars #4 en de totaaluitslag van 2 dagen zijspan-startbewijshouders  staan hieronder .