Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Opstapdag Team van de Lagemaat-de Louw 11-11-2017Beter laat dan nooit , wegens omstandigheden kon ik dit niet eerder plaatsen , maar de dag was te leuk & zo ook de foto's , dat ik het toch nog even heb geplaats .
Vanaf 13.00 was iedereen op de 11de van de 11de welkom in de Lochtenburgstraat te Schaijk , daar had het Lagemaat-d.Louw Team hun vrachtwagen uitgestald met tent er aan en deze ingericht als clubhuis , waar men koffie , thee , limonade & sterkere versnaperingen kon verkrijgen . Hiernaast stond een frietkraam onderleiding van Ella d.Louw . Ook was er een springkussenkasteel geplaatst , dus voor ieder wat wils . Aan het begin van het aangelegde circuit stond de aanhangwagen , waar men eventueel o.a. kleding kon lenen (indien nodig) en waarin men zich kon omkleden .

Pierre v.d. Venne was de eerste die met z'n zijspan de baan op ging , enwel met een Belg Mario , gelijk al internationaal dus .

Pierre had gelijk de smaak te pakken , de één na de ander stapte in het bakkie bij hem , zo ook Pa d. Louw , vader van Mies dus .

Inmiddels waren er gaande meer zijspannen in de baan , maar terwijl Pierre op de volgende kandidaat stond te wachten , kreeg hij bezoek van de koeien van de buren , die vonden het bijzonder interesant .

Teun v. Ravenstein had ook een span meegebracht enwel gewoon weer 1 met een rechtse bak , Thom fungeerde als bakkenist . 

Erik v.d. Wijst stapte bij Pierre in het bakkie , ondanks dat Erik al even niet meer bakt , was het net of hij nooit gestopt is .

Thom was toch maar weer achter het stuur gaan zitten en naast hem ging zijn neefjes Jesper staan , Jesper is een trouwe supporter van Thom . Jesper hield het behoorlijk wat rondjes uit in de bak bij Thom .

Inmiddels stond Nick Maas in de linkse bak bij Pierre .

Mies d. Louw wilde zijn kunsten wel eens vertonen op een Quad , iets wat niet helemaal goed ging .

Thom & Pierre hadden de rollen nu omgedraaid .

Jos Bissels gebruikte deze gelegenheid om met zijn nieuwe bakkenist Wessel Susebeek te trainen , deze kreeg nog wat tips mee van Roger .

Maar ook Jos stelde zijn span ter beschikking voor deze opstapdag .

Huub Spierings was inmiddels ook gearriveerd met zijn span , het werd steeds drukker op de baan .

Maar niet alleen op de baan , ook het gewone publiek & fotograven waren in grote getalen naar Schaijk afgereisd .

Terwijl Luc Driesen nog in het veld liep , stonden Roland Berends & Johny Claes wel erg dicht bij Ella's frietkraam . 


Rene Heurkens had voor deze dag uiteraard ook zijn span ter beschikking gesteld , maar leefde zich eerst even uit met Pierre in het bakkie .

Deze 2 ouwe rotten in het vak hoef je niets meer te leren , wie dat wel graag wilde was Fleur , de dochter van Roger & Ingrid v.d. Lagemaat . (zusje van Thom)

Leuk om te zien was hoe Pa & Dochter naar elkaar keken , voor ze de baan op gingen .

Fleur had de smaak te pakken op een gegeven moment , hield het dan ook aardig lang vol in het bakkie .

Één van de jongste deelnemers kon er maar geen genoeg van krijgen , Jesper , nu stapte hij bij Rene in de bak , hoewel ze even buiten de baan terecht kwamen , verblikte of verbloosde hij niet . 

Maar er waren meer jonge gegadigde , THom & Pierre namen er ook een paar voor hun rekening .


Tussen door weer een keertje lekker hard rijden was ook wel lekker , dus koos Rene om even met Erik te rijden .

En Pierre met Mies .

Inmiddels was Nick v.d. Venne ook aangekomen en Nick ging de baan in met Twan , de monteur van hem en zijn vader .

Het was zo druk geworden , dat je bijna niet meer bij kon houden wie met wie reed .


Nick Maas had al rechts & links gebakt en wilde nu zelf eens rijden , maar de motor aantrappen ging al niet vanzelf , dus liet hij dit aan Twan over .
Nu moet ik zeggen dat bakken hem beter afging , maar voor alles is er een eerste keer en aldoende leert men , zelfs vliegen .

Er waren ook genoegd Dames die wel eens een rondje in de bak mee wilde , zowel bij Thom als bij Pierre . 

Maar ook bij Twan , daar stapte de dochter van Fred Bloemers in de bak , Fred was apetrots en liep constant voor mijn lens heen en weer , ondanks dat hij niet zo best kon lopen i.v.m. een blessure .

Het begon helaas wel wat te regenen , maar dit mocht de pret niet drukken , sommige zochten onderdak op .Maar de echte die-hards bleven gewoon op de baan , gelukkig was de regen maar van korte duur .Er waren nog genoegd gegadigde die één rondje of meer wilde bakken .


Dikkie & zijn zoon waagde er ook een paar rondjes aan .

Marco Bens werd ook zover gekregen dat hij het pak aan trok , maar ik had verwacht dat hij zou gaan rijden , maar nee hoor , hij ging bakkenisten .
Roger zou met 2 bakkenistjes te gelijk gaan rijden , Ingrid gaf hem nog even wat tips voor hij de baan opging !!!


Zoals Roger eerder deze dag met zijn dochter Fleur in het zijspan gereden had , was het nu de beurt aan Rene Heurkens om met zij dochter Wilke te rijden .

Twan had ook de smaak te pakken , normaal rijd hij de motor we eens naar de fuik , normaal trap hij ze voor jan en alleman aan , maar hoe vaak ik hem deze dag heb zien rijden , was niet normaal en al die tijd ging het maar 1x mis , dit zag ik natuurlijk net .

Maar niet alleen met Twan ging het mis , gelukkig gold voor iedereen opstaan en weer doorgaan .

Op het laatst waren het de dames die er geen genoegd van konden krijgen , het kan ook zijn dat de meeste mannen al aan de versnaperingen zaten .


Al met al was dit een zeer geslaagde Opstapdag .