Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

openingswedstrijd Eersel 04-02-2018Zondag 4 februari was het dan zover , de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zijspannen , ik moest s'middags werken , maar dacht ga toch even kijken . Toen ik in Eersel aankwam waren de trainingen al verreden , Jan & André d. Wit waren net voor mijn gearriveerd , dus kon ik gelijk aan de koffie . Kort hierna was het tijd voor de 1ste manche van de zijspancombie nationale / classic / jeugd & streek , dit veld bestond uit 17 spannen .

De start verliep prima , #86 Cor v. Werven & William Juffer namen kopstart , met op plaats 2 #11 Jimmy Vaes & Jimmy Horyon .

Nieuwkomers bij de Classics waren met #28 good-old  Harald Pelzer met zijn nieuwe bakkeniste Nicole v. Dun , Nicole wordt opgeleid door Harald , hij heeft namelijk jaren met veel plezier Esther Pullens gereden en wilde het weer eens met een dame proberen . Rob v. Kruijsbergen met #21 , reed hier ook met een nieuwe bakkenist , althans nieuw voor hem enwel Pascal v.d. Sande . Beide teams zijn nog even met elkaar ingevecht geweest , terwijl ze in verschillende klasses reden , maar dit kan allemaal in zo'n openingswedstrijd .

Aan de kop was er behoorlijk wat strijd , met #99 waren het Thom v.d. Lagemaat met zijn vader Roger in de bak , die de jacht geopend hadden op Cor & William , nadat ze de 2 Jimmy's hadden gepakt , gingen ze in de aanval voor de 1ste plaats . Thom & Roger (die in viel , omdat Thom nog geen bakkenist had) reden op de rechtse combinatie van zwager / oom René Hurkens , omdat Thom z'n eigen zijspan nog niet af was en ondanks dat Thom normaal links rijd , ging het bijzonder goed op de rechtse . Toch moesten ze genoegen nemen met de 2de plaats deze 1ste manche .
Na deze manche ben ik even bij Rob & Debby Kruijsbergen langs gegaan , a. om te vragen hoe het Rob bevallen was en b. een bakkie te scoren en het bleef niet bij een bakkie , een kop soep ging er ook wel in , want ondanks dat het droog was , was het wel vrij koud .
Hierna was het de beurt aan de 1ste manche van de zijspan inters , dit waren er 7 zoals mijn verteld was , maar ik zag er maar 6 aan de start staan !!!

Julian Veldman & Siebe v.d. Putten #31 namen kopstart , gevolgd door Ettiene Bax & Kaspars Stupelis #82 en op plaats 3 Andreas Clohse & Han v. Hal . Daniel Willemsen & Robbie Bax #111 reden de eerste 2 ronde mak aan , Daniel keek nog even naar z'n blok , rommelde er hier en daar aan en ging toen gas geven . Hij liet even een staaltje cross zien , binnen no-time zat hij op de 2de plaats , de meeste moeite had hij nog met Julian & Siebe , maar ook die moesten er aan geloven . Op het laatst gingen Ettiene & Kaspars ook Julian & Siebe voorbij .

Ook om plaats 4 was er volop strijd tussen Andreas Clohse & Han v. Hal met Justin Keuben & Dion Rietman , oftewel ondanks de geringe deelname toch nog een leuke wedstrijd om naar te kijken en er moet ook wel bij gezegd worden dat de baan er super bij lag .
Na deze manche weer even een bakkie gaan doen bij Jan & André , hierna was het bijna tijd voor mijn om naar m'n werk te gaan , maar kon nog net de start van de 2de manche zijspannen nat./classic/jeugd/hobby zien.

Ook nu hadden Cor v. Werven & William Juffer kopstart , Thom & Roger v.d. Lagemaat hadden geen super start , maar zaten al weer gauw op plaats 2 .

Het verloop van deze manche en de gene die nog zouden volgen , heb ik alleen maar van horen zeggen + de uitslagen na pluizen . Net zoals in de 1ste manche was de 3de plaats voor  Jimmy Vaes & Jimmy Horyon , ook de 4de plaats was een kopie van de 1ste manche , deze ging naar #60 Sven Siongers & Joey Valcke . De 5de & 6de plaats was stuivertje wisselen door de combinaties #34 & #222 , waren het de 1ste manche Teun v. Ravenstein & Keryan d. Graauw  op 5 , deze manche waren het Jeroen & Eva Visscher op 5 en moest Teun & Keryan genoegen nemen met plaats 6 .

Marcel & Brian v. Wanrooy vielen uit met een gebroken ketting , maar ook Rob v. Kruijsbergen & Pascal v.d. Sande haalde de finish niet .

In de 2de manche van de inters lagen Daniel Willemsen & Robbie Bax op kop , toen ze er ineens hard af gingen , maar ondanks dat deze wedstrijd nergens voor mee telde , stapte ze weer op en reden deze manche gewoon uit , iets wat Julian Veldman & Siebe v.d. Putten niet deden , zij vielen uit .

Ettiene Bax & Kaspars Stupelis wonnen hem , met op de 2de plaats Justin Keuben & Dion Rietman en op 3 Andreas Closhe & Han v. Hal .
Aanngezien men hier niet zoals gewoonlijk 2 manche op een wedstrijddag rijd , maar 3 , was het nu weer de beurt aan de zijspan nat./classics/jeugd & hobby .

Ook deze 3de manche namen Cor v. Werven & William Juffer kopstart , maar nu ging het allemaal niet zo soepeltjes , ze gingen er 2x af , maar stapte ook weer 2x op en werden toch nog 3des . Ze waren trouwens niet de enigste die een bodemonderzoek deden .

Deze laatste manche werd gewonnen door Thom & Roger v.d. Lagemaat , met op de 2de plaats Sven Siongers & Joey Valcke . Op de 4de plaats zagen we de 2 Jimmy's terug en jawel plaats 5 was dit keer weer voor Teun v. Ravenstein & Keryan d. Graauw , gevolgd door Jeroen & Eva Visscher .

Deze 3de manche gingen er maar 12 spannen van start , maar ze wisten allemaal de finish te halen , zo ook Marcel & Brain v. Wanrooy met een keurige 7de plaats , de daguitslag van de nat./classics/jeugd/hobby staat hieronder .

Bij de laatste manche van de zijspan inters waren er nog steeds 6 spannen aan het starthek .
Deze 3de manche werd gewonnen door Daniel Willemsen & Robbie Bax , die van start tot en met de finish aan de leiding reden . De 2de plaats was voor Ettiene Bax & Kaspars Stupelis , die hiermee de dagoverwinning bij de inters behaalde (Daniel & Robbie 2des totaal) . De 3de plaats in deze manche ging naar Julian Veldman & Siebe v.d. Putten , maar werden totaal 5des , omdat zij de 2de manche uitgevallen waren . Plaats 4 was voor Justin Keuben & Dion Rietman , waarmee ze in het totaal 3des werden . Andreas Clohse & Han v. Hal werden 5de , maar 4des in de daguitslag . Blijf nog over Nikky Vaes & Yan Herygers , zij sloten de rij af met een 6de plaats .
Al met al was dit voor de meeste een geslaagde wedstrijddag en een goede training voor het aankomende nieuwe seizoen .