Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Lochem 04-03-2018 K.N.M.V.Zaterdag 3 maart om 14.00 hebben we ons (Fam.d.Wit , René & Ik) verzamelt bij Tilly , daar een bakkie gedaan en om 15.00 in kolonne vertrokken richting Lochem . In Lochem aangekomen , een mooi plekje gezocht , zodat we gezellig in een vierkantje konden gaan staan .

André had het wonderbaarlijk idee geopperd om te gaan Barbequeën met dit koude weer , dus aan hem de eer om het vlees te bereiden . Gelukkig was het niet meer zo koud als de twee dagen hiervoor , maar toch .........

Af en toe kreeg hij hulp van vriendin Sheila , maar over het algemeen zaten wij met z'n allen lekker warm binnen en werden daar voorzien van verrukkelijk vlees .
De volgende ochtend scheen het zonnetje al vroeg , dit beloofde goede vooruitzichten , zo ook met veel zijspangeweld , de vraag was wel , wat zou dit met de baan gaan doen ? Na de vorst van de afgelopen dagen was de baan behoorlijk hard geworden en er waren 45 nationale zijspancombinaties naar Lochem afgereisd . De training hiervan werd in 2 groepen verreden .

Voor Pierre & Nick v.d. Venne duurde de training maar 3 rondjes , toen bleek dat de as van hun voorwiel afgebroken was , maar gelukkig brachten ze het er goed vanaf .

Het was een vol programma , dus werd er besloten om de nationale zijspannen toch maar met z'n 45 van start te laten gaan . Er stonden een hoop oude bekende in de fuik , waaronder aardig wat teams uit Schaijk en omstreken .

Met #10 Terry Boeijen & Fred Bloemers , #73 Rene Hurkens & Kayran d. Graauw , #180 Michel v.d.Goor & Lars Vos , #6 Pierre & Nick v.d. Venne , #99 Thom v.d. Lagemaat & Andy Schlinnertz + #989 Ijen Kops & Moreno Hoesen. 

Wilfred Vos & Gertie Eggink #97 met achter hun de monteurs Koen & Desmond .

Met #45  Herbert Wenneker & Micke Ribbers , broer Bjorn & Celine Peddemors (#31) , de andere dame in het deelnemersveld Eva Visscher met broer Jeroen (#34) en met #21 Rob v.Kruijsbergen & Pascal v.d. Sande .

Dan hadden we nog 2 teams overgekomen van de CZC met #8 Paul & Rene Steenbergen + #93 Erwin & Marcel Schuurman , maar ook oud M.O.N.ners Ton v. Keulen & Stephan Wijers (#418) + Jos Bissels & Wessel Susebeek (#88)
Dit zijn dan maar een paar teams van de 45 die er naar het starthek gaan en Thom met Andy waren de gene die als eerste naar het hek reden .

De baan was nog steeds hard , maar de zon zorgde ervoor dat de bovenlaag behoorlijk papperig werd en aangezien het in de trainingen al net op speedway leek , hield ik mijn hart vast voor deze start van de 1ste manche , met zoveel spannen te gelijk .Als iedereen de eerste ronde maar door kom , dan is het veld wel uiteen gerukt en dan is het voor het publiek alleen maar mooi met zoveel zijspannen .


De start verliep gelukkig redelijk , ondanks de behoorlijke stofwolken , maar in die bewuste 1ste ronde ging het hier en daar toch mis , zo brak Koen Grondman op 2 plaatsen zijn onderarm (Koen & Rick Grondman veel belovend jong team) en ook Lins Stijnen die Enrico Meulenbroek in de bak had , moest deze manche verlaten met een gebroken onderarm .

Niet zoals verwacht kwam Cor v. Werven & William Juffer als eerste door langs de jurywagen , maar Sven Wisselink & Bart Sloot , sterker nog Cor & Willam vormde zelfs geen bedreiging , tot dat 3 ronden voor het eind Sven & Bart zelf in de fout gingen , men ging iets te gretig door de bocht gleden weg en de motor sloeg af , werden nog wel 8ste , maar hierdoor ging de winst naar v.Werven & Juffer.
Ook Thom v.d.Lagemaat & Andy Schlinnertz maakten een slippertje en vergooide hiermee hun goede klassering , maar wisten nog wel naar de 7de plaats terug te knokken .

De 2de plaats was voor #48 Sabrina v. Calsteren & Jimmy v. Gennip , op de hielen gezeten door Rene Stalman (#13) die Marcel v.Wanrooy als gelegenheids bakkenist had , omdat Joep v. Leuken geblesseerd was . Plaats 4 was voor #110 Jimmy Vaes & Jimmy Horyon , plaats 5 voor #418 de nieuwkomers Ton v. Keulen & Stephan Weijers en op 6 # 81 Durk-jan Tjoelker & Ard Klein Nijenhuis , deze combinaties zaten allemaal heel close bij elkaar .

Ook in de achterste gelederen was er volop strijd , zo hadden Pierre & Nick v.d. Venne geen beste start , maar wisten zich toch op te werken naar de 13de plaats van de 45 , niet slecht . Een ander Schaijks team Ijen Kops & Moreno Hoesen zaten er ook niet verkeerd bij , maar kwamen niet in de uitslag voor , omdat ze der transponder verloren hadden .

Jos Bissels & Wessel Susebeek zaten bij de opstoppingen van de eerste ronde , konden wel hun weg vervolgen . maar het resultaat viel hem tegen , toch had hij lekker gereden zei hij achteraf .  
Ook bij de O.N.K.zijspannen waren er 36 spannen aan de start , waaronder ook met #7 Bjorn Roes & Dagwin Sabbe + #112 Jarno v.d.Boomen & Kenny v. Gaalen , die in eerste instantie bij de N.K. mee hadden willen rijden , maar terecht (vind ik) bij de O.N.K. ingedeeld werden door de K.N.M.V.

Met de # 2 Valentine Giraud & Elvijs Mucenieks namen deze 1ste manche kopstart , gevolgd door #4 Stuart Brown & Joe Millard , de Nederlanders zaten er niet goed bij .

Daniel Willemsen & Robbie Bax #111 zaten rond de 15de plaats , maar waren wel de gene die de aanval succes vol inzetten . Julian Veldman & Siebe v.d. Putten deden dit in eerste instantie ook , maar moeten zondermeer het onderspit delven tegen Daniel & Robbie . Julian & Siebe gingen als 8ste over de finish .

De nieuwe combinatie #22 Mike Keuben & Lars d. Laat reden een prima wedstrijd , zij werden 11de deze 1ste manche . De kersverse bruidegom Nick Maas , op de foto hierboven naast Tobias Blank #36 werden 23ste deze manche .

Maar voorin het strijdveld was er volop beweging in de laatste rondes , de motor van Giraud & Mucenieks begon te roken , hoewel ze ruim opkop lagen moesten ze de strijd verlaten .

Brown & Millard profiteerde hiervan en kwamen als winnaars over de finish , een keurige 2de plaats voor #5 Koen Hermans & Nicolas Musset en jawel Willemsen & Bax wisten toch nog de 3de plaats te bemachtigen , Ame Dierckens & Luc Rostingt waren daar in de laatste meters de dupe van en moesten genoegen nemen met de 4de plaats .
Met iets minder deelnemers als in de 1ste manche gingen de N.K.zijspannen van start voor hun 2de manche .

Thom v.d. Lagemaat & Andy Schlinnertz namen kopstart en gaven deze plaats niet meer uit handen , een knappe prestatie , vooral omdat Thom altijd links gereden heb en nog niet zolang , zeg maar kort met Andy naast hem rijd .

Zeer goede 2des waren Rene Stalman & good-old Marcel v. Wanrooij en op de 3de plaats pas Cor v. Werven & William Juffer , de winnaars van de 1ste manche . Na een tegenvallende 1ste manche ging het met #97 Wilferd Vos & Gertie Eggink iets beter , in de 1ste manche hadden ze last van een slecht lopende motor (iets met een stekkertje !!!) , maar dit was in de 2de manche verholpen , ze werden nu 9de in deze manche , maar ze waren zeker niet tevreden .

Bij wie het ook niet zo mee zat was #5 Kenny v. Rooij & Rik Senders , de 1ste manche stonden ze al op het startterrein met de ketting eraf en de 2de manche zaten ze goed , maar moesten ze zonodig een pirouette maken .

Pierre & Nick v.d. Venne hadden ook dit keer weer een slechte start (vorig jaar er hier hard afgegaan met de start) werden dit keer 20ste , maar in het totaal toch nog 13de . Het andere Schaijkse team #10 Terry Boeijen & Fred Bloemers waren super tevreden met hun resultaat , zij werden 19de in het totaal . Maar ook Michel v.d. Goor & Lars Vos hadden lekker gereden in hun eerste officiele wedstrijd van dit jaar .

Maar de meest succesvolste Schaijker deze dag was Thom samen met zijn maat Andy .
Hieronder de totaal uitslag van de nationale zijspanrijders .

In het rennerskwartier stonden we vlakbij de Fam. Reimann , Julius & Veronica rijden ieder jaar op het eind van het seizoen mee in Meijel bij de CZC , maar hier rijden hun zonen Joachim & Philipp mee , bij de O.N.K. zijspannen .

Wachtend op de start van de 2de manche O.N.K. stonden Ingrid Keeris & Ik tegenover Ingrid Derks & Andre' , over en weer moest er even een foto gemaakt worden , zie hieronder het resultaat .

De start van de 2de manche verliep niet helemaal jofel , helemaal voorin verliep alles op rolletjes , grote afwezige waren #2 Valentine Giraud & Elvijs Mucenieks , maar #4 Stuart Brown & Joe Millard namen kopstart , ook al ging dit niet helemaal soepeltjes .


Het ging fout bij #15 Kert Varik & Lauris Daiders , die de 1ste manche nog als 7de finishte , samen met #22 Mike Keuben & Lars d. Laat , waardoor Joachim & Philipp Reimann geen kant meer op konden . Gelukkig konden ze allemaal hun weg vervolgen , Mike & Lars werden nog 20ste , Kert & Lauris 23ste en Joachim & Philipp 29ste , maar dit kwam ook wel omdat door de klap bij de start de uitlaat ofzo een opdonder heeft gehad , want ze waren af en toe vermogen kwijt .

De nummer 2 van de 1ste manche #5 Koen Hermans & Nicolas Musset kwamen nu niet verder dan een 5de plaats , daar deden ze hun nummer eer mee aan , maar behaalde hiermee wel de 3de plaats in het totaal.

Bjorn Roes & Dagwin Sabbe #7 hadden geen beste 1ste manche gehad , maar in deze 2de manche behaalde ze een keurige 18de plaats , Jarno v.d. Boomen & Kenny v. Gaalen #112 deden het met een 22ste & een 19de plaats ook niet verkeerd .

De enigste die wel tegen vielen waren #10 Julian Veldman & Siebe v.d. Putten , met een toch wel goede 8ste plaats in de 1ste manche , maakte ze er voor hun doen een potje van , met al z'n gespeedway kwamen ze niet verder dan de 16de plaats , moet wel toegeven dat het voor het publiek wel spektaculair was .  
Ook deze 2de manche moesten Daniel Willemsen & Robbie Bax zich naar voren vechten , toen ze eenmaal achter Etienne Bax & Kaspars Stupelis beland waren , dacht ik dat wordt nog een gevecht om de 2de plaats , niets was minder waar , maar dit was tevens het hoogst haalbare , want Stuart & Joe waren niet meer in te halen .

De totaalstand van de O.N.K.zijspannen hieronder .