Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

st Isidorushoeve 08-04-2018 C.Z.C.


Terwijl Pierre & Willy zaterdagavond al naar st. Isidorushoeve waren afgereisd , zijn René & Ik pas zondagochtend vroeg die kant op gegaan , De Fam. d. Wit had ons in de steek gelaten , die vertoefde in den Hout bij de kwalifictiewedstrijd voor de I.M.B.A.

Op naar de training was voor mijn dan ook letterlijk & figuurlijk voor het eerst weer op de motor , na oktober 2017 , het was zelfs zo erg dat ik de crossbroek van Wim Bastiaansen had meegenomen voor het geval ik niet meer in mijn eigen crossbroek kon , maar de eerste meevaller was dat ik er nog in kon .

Er waren 16 zijspancombinaties naar st. Isidorushoeve  afgereisd , waaronder met #43 Haske Hurkmans & Aaron Bens , hoewel men met dit nummer Erik Hurkmans aan het stuur verwacht met Haske in de bak , maar Erik had last van zijn schouder en had dan ook aan z'n zoon gevraagd of hij wilde rijden op de motor van Pa , ook voor Haske was het al even geleden dat hij gereden had . Marcel v. Wanrooij met #12 , reed ook niet met zoon Brain in het bakkie , Brain had aan z'n vader vrijaf gevraagd omdat zijn meisje jarig was , hij werd vervangen door Joep v. Leuken . Met #30 Jef v. Loo & Cor v.d. Bijl waren hier met de oude Yamaha , Jef had dispensatie gekregen en mocht met een modernere motor rijden , maar deze was zaterdag kapot gegaan . Met #88 Jan Op't Hoog reed gewoon met Jeroen Kuijpers en ook #74 Fons v. Heugten met John Middelkoop .Frank Thram had Ger Schroen in het bakkie .

Jan Aarts had ook dit jaar zijn oude Yamaha #8 (ex motor van Ad) terbeschikking gesteld voor Yarno & Jake Looijen , maar Jake wil zich meer op het serieuzere bakwerk gaan richten , dus werd zijn plaats ingenomen door Pa Cees . Net zoals vorig jaar reed Roel Berben #13 met zoon Luc en ook #2 Bjorn & Sten v.d. Heuij reden weer mee , maar wel buiten mededingen . Nog zo'n familie team zijn met #24 broer & zus Jeroen & Eva Visscher . Terug van weggeweest #28 Harald Pelzer , maar met een nieuwe bakkeniste Nicole v. Dun .

Dan hadden we uiteraard nog het Splo-team Jan Vos & Erwin Jansen met #5 , Derk Janssen & Laurens Nieuwenhuis met #55 , Bernard & Eralt Bettink met #10 , tenslotte de nieuwkomers Henry Spijkerboer & Henk Lankhof met #863 , bijnaam Asterix & Obelix . Pierre & Ik waren in ronde 2 van de training in een linkse bocht in slomotion omgekiept , maar voor de rest viel het trainen niet tegen .

Op de foto hier linksboven staat ik met m'n oude & huidige bakkenist in 1 shot , dat vond ik wel komisch , Cor kwam dan ook net na de training even een praatje maken . Tussen door werd ik op de hoogte gehouden door André d. Wit , wat er allemaal in den Hout gebeurde , zo hoorde ik dat er ook daar 16 zijspancombinaties getraind hadden . 
Toen het zover was voor onze 1ste manche , kwamen we in de fuik aan , daar moesten we ouderwets een nummertje trekken voor de plaats aan het starthek en jawel Pierre trok nr.2 , dit hield in dat wij als eerste naar het starthek mochten .

We gingen helemaal rechts staan , de start gaat links om , dus hadden we de korte bocht overgelaten aan de fanatiekelingen .

De start verliep goed , Haske Hurkmans & Aaron Bens hadden kopstart , Pierre & Ik zaten ongeveer 9de , totdat ik zonodig de motor af moest laten slaan .

Jef v. Loo & Cor v.d. Bijl zaten er ook goed bij met de start , ze zouden zelfs 2des bij de 4-takten worden 6de algemeen deze 1ste manche . Na Haske & Aaron waren het Jan Op't Hoog & Jeroen Kuijpers die met hun Jumbo 2des werden , gevolgd door Marcel v.Wanrooij & Joep v. Leuken , dan Jeroen & Eva Visscher en op plaats 5 Roel & Luc Berben .


Alle combinaties wisten de finish te halen , Pierre & Ik werden als laatste afgevlagd , want ik kreeg het voor elkaar om de motor nogmaals af te laten slaan en nu duurde het zeker 2 ronden voordat Pierre hem weer aangetrapt kreeg .

Eén persoon had het wel erg moeilijk gehad op het laatst van deze manche en dat was onze Cees Looijen , hij ging haast dood , Cees had al wel verwacht spierpijn te krijgen , omdat het heel lang geleden was dat hij in een bakkie had gestaan , had ook al maandag vrij genomen , maar dat hij zoveel spieren in zijn lijf had die au konden doen , had hij zelfs niet verwacht , dus werd het géén 2de manche voor Cees .

Tussen de manches door was het goed vertoeven , het duurde even , maar het zonnetje kwam er toch door , onder het genot van een bakkie en wat geklets , ging de tijd best wel snel , Pierre & Willy gingen zelfs af en toe naar de solo-klasses kijken , Pierre geniet dan vooral van de oude motoren waar men hier mee rijd .

Ook was het fijn dat Ingrid & Petra de taak van André d. Wit overnamen hier in st.Isidorushoeve , zodat ik voor deze site toch foto's kon plaatsen . (René film de manches en maak alleen met de training foto's)

Terwijl wij nog aan het kletsen waren , kwamen er al spannen langs , maar er was nog een solo-klasse bezig en er moest nog een klasse van start , maar dan kan je zien , dat het gezegde : als er 1 schaap over de dam is volgen er meer , dus wel klop , meer als de helft stond er te vroeg .

Toen wij in de fuik aankwamen leek het dan ook net of we te laat waren , want iedereen stond er al , toch hadden we nog zee van tijd voor een praatje .

Er waren zat bekende , zo ook oud zijspanrijder Fons v. Heugten senior + Jan Ten Thije .(op de foto hieronder met vrouw Tineke)

Maar ook leuk om Han v. Ulsen weer eens bij een zijspanwedstrijd te zien en Han heeft dus deze foto van het echtpaar Ten Thije gemaakt .

Als eerste naar het starthek in de 1ste manche , als laatste naar het starthek in de 2de manche , dat gold voor Pierre & mijn .

Deze start verliep niet helemaal jofel , Yarno Looijen liet de motor afslaan en ja Yarno kon de 2de manche toch rijden , omdat zijn broertje Jake zo vriendelijk was om in te stappen .

Maar ook bij Jef v. Loo & Cor v.d. Bijl + Gebr.v.d. Heuij ging het niet helemaal goed , de spannen raakte elkaar , hierbij viel  Jef in de bak van de Gebr. Bettink en reed een stukje mee , opzich al heel knap , maar hij moest er toch uit , Pierre & Ik konden hem net ontwijken en kon Jef terug lopen naar Cor , dit alles is gefilmpd , maar iedereen kon z'n weg weer vervolgen .
Ook nu waren het Haske Hurkmans & Aaron Bens die deze manche op hun naam schreven , maar ze hadden nu geen kopstart , die kwam op naam van Marcel v. Wanrooij & Joep v. Leuken , die 2des werden .

Fons v.Heugten (junior) & John Middelkoop werden 3de , 2des van de 4-takten , de 4de plaats ging naar Jeroen & Eva Vischer , net zoals in de 1ste manche , ook Roel & Luc Berben herhaalde hun 1ste manche en werden 5 , Jan Vos & Erwin Jansen maakte de sprong van een 9de in de 1ste mnche naar een 6de in de 2de (de uitslovers) en eindigde nu voor Derk Janssen & Laurens Nieuwenhuis die 2x 7de werden .

Harald Pelzer was zeer te vreden met zijn nieuwe bakkeniste in opleiding en gaf Nicole de complimenten .

Het motto van mijn was niet de motor af te laten slaan en dit lukte , hierboven zie je hoe de jeugd (Yarno & Jake) ons voorbij gaan , ondanks dat Yarno de motor had aflatenslaan bij de start .

Één combinatie wist de finish niet te halen en dat waren Jan Op't Hoog & Jeroen Kuijpers , zij kregen versnellingsbak problemen met de Jumbo en zette deze aan de kant . De uitslag van de 2de manche zie je hieronder .

Terwijl we aan het opruimen waren kreeg ik van André d. Wit vanuit den Hout de daguitslag van daar geappt .

Dan rest nog onze eigen daguitslag vanuit st. Isidorushoeve .