Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Oss 22-04-2018 O.N.K.zijspannen .Zondag ochtend vroeg naar Oss vertrokken , ik werd opgehaald door André d. Wit , de rest van de Fam.d. Wit was zaterdags al naar Oss afgereisd .

De Familie was net wakker toen wij daar aankwamen , ik had koffie bij me , dus we konden gelijk aanvallen , Adje Overbeek was ook al vroeg van de partij , maar ook Roland Berends .
Deze dag stond in het teken van de O.N.K.zijspannen , met als overige wedstrijd vulling 4 klasses Quads en aangezien er niet al te veel zijspan O.N.K. rijders zijn (eerste wedstrijd altijd veel buitenlanders , maar als eenmaal de G.P.wedstrijden begonnen zijn ziet je ze niet meer) kon deze wedstrijd aangevuld worden met de eerste 20 uit de stand van de N.K. zijspanrijders . Er waren dan ook 26 combinaties naar de Witte Ruijsheuvel in Oss gekomen , een mooi veld vol dus . De snelste tijd werd neergezet door Daniel Willemsen & Robbie Bax , terwijl Ettienne Bax met Kaspars Stupelis niet verder kwam dan de 4de tijd .


Julian Veldman had nu als invalbakkenist Glenn Janssens kunnen strikken , Cor v. Werven reed weer met z'n eigen bakkenist William Juffer , maar of dit zo'n goede keus zou zijn ??? William had (of heb nog) de ziekte van pfeiffer , rijden normaal bij de N.K. wat inhoud 20min. + 1 ronde en hierbij de O.N.K. rijd men 30min. + 1 ronde dus ................

Na de training was er plenty tijd voor een praatje + hapje of een drankje (koffie) en zoals op vele crossen in brabant stond ook hier de catering van v.Heijst , met achter de toonbank William v. Vught , oud zijspanrijder .

Aan fotograven ook geen gebrek , ondanks dat Luc Driesen er niet was zitten er hier al 3 op een rij aan de koffie , van links naar rechts André d. Wit , Roland Berends & Freddie Driezes .
Voor de start van de 1ste manche was ik helemaal naar beneden gelopen , André zou de start de eerste heuvel af & op fotograferen .

Er was eerst een verkenningsronde (zoals gewoonlijk bij de K.N.M.V.) en de vader van Joep v. Leuken , Rene dus stond als vanouds op zijn stekkie op het startterrein . Thom v.d. Lagemaat z'n motor sloeg in deze ronde iedere keer af , zo ook op het startterrein , maar er kwam snel een monteur aan hollen en gelukkig kregen ze hem weer aan de praat .


De boomlange Julian Veldman & Glenn Janssens namen kopstart , gevolgd door Daniel Willemsen & Robbie Bax , die werden op de hielen gezeten door Etienne Bax & Kaspars Stupelis .

Één ronde een tijd neerzetten was geen probleem voor Daniel die herstellend is van zo'n 6 gebroken ribben + een klaplong , maar een volle wedstrijdrijden is even iets andres , maar ondanks dat chapeau , want de eingste die hem voorbij wisten te gaan waren Etienne & Kaspars . Julian & Glenn moesten er ook aan geloven , de kop werd dus overgenomen door Etienne & Kaspars en het leek erop dat de eerste 3 bekend waren , totdat er bij Julian & Glenn een rookpluim uit de motor kwam en deze zei : doe het zelf maar , dus schoof Daniel & Robbie door naar de 2de plaats .

De 3de plaats was inmiddels voor Koen Hermans & Nicolas Musset , de 4de plaats voor Gert v. Werven & Jens Mans , plaats 5 voor Jarno v.d. Boomen & Kenny v. Gaalen , plaats 6 voor Marvin v. Luchene & Ben v.d. Bogaart en plaats 7 voor Andreas Clohse & Hantje v. Hal . Deze laatste 2 combinaties waren Mike Keuben & Lars d. Laat voorbij gegaan , die als 8ste van start waren gegaan , maar ondanks dit reden Mike & Lars een sterke wedstrijd , helemaal omdat ze eerder dit jaar bij de G.P. van Oss zo'n pechdag hadden .

De 2 Keuben combinaties hadden onderling ook volop strijd , pakte Justin Keuben & Dion Rietman halvewege de manche Mike & Lars , maar deze wisten hun plaats binnen een mum van tijd weer terug te veroveren . Ze werden dan ook 9de , net achter Frank Mulders & Henry v.d. Wiel .

Grote pechvogels net zoals Julian & Glenn deze 1ste manche waren ook Cor v. Werven & William Juffer , zij moesten op de 13de plaats opgeven , omdat William het niet vol kon houden (niet gek) , maar ook voor Thom v.d. Lagemaat & Andy Schlinnertz zat het niet mee , hun motor schee er ondanks het sleutelen net voor de start er toch steeds mee uit , maar ondanks alles wisten zij wel de finish te halen , ze werden 22ste .

Tussen de manches door was het nog steeds geweldig weer , heerlijk om relaxed van een bakkie te genieten , John Verberkt kwam ook nog een bakkie doen .
Voor sommige duurde de tijd tussen de 1ste & 2de manche te lang , noem geen namen , maar had alle standen van liggen al gehad .

Maar toen Mike even een praatje kwam maken was hij weer wakker , Mike liet zijn nieuwe Maori tattoo zien , was eigenlijk tegen zijn principe omdat deze nog niet afwas , maar dan toch ....
Eindelijk was het dan zover , tijd voor de 2de manche en dit keer hadden André & Ik van plek voor de start verruild , in de verte kwam er wel donkre lucht aan , maar we hoopte dat het droog zou blijven tot na de 2de manche .

Met de start scheen de zon nog volop , ook Julian Veldman& Glenn Janssens waren weer van de partij , de enigste die niet meer van start gingen waren wijselijk Cor v. Werven & William Juffer .


Maar dit keer waren het niet Julian & Glenn , maar Koen Hermans & Nicolas Musset die de kop namen .


Alleen met Justin Keuben & Dion Rietman ging het niet goed met de start , zij bleven in het starthek vastzitten en kregen hierna de motor niet meer aan de praat , iets waar Dion gefrustreerd van raakte .

Etienne Bax & Kaspars Stupelis die als 2des van start gingen , namen al snel de kop over , Daniel Willemsen & Robbie Bax namen de 3de plaats inbeslag en op 4 zaten Marvin v. Luchene & Ben v.d. Bogaart .

Ook dit keer zaten Mike Keuben & Lars d. Laat er goed bij , zouden zelfs als 8ste finishen en werden 7de totaal .

Thom v.d. Lagemaat & Andy Schlinnertz deden het deze manche heel wat beter , nu de motor goed bleef lopen , met een 22ste plaats in de 1ste manche hadden ze het nu gehalveerd en werden 11des . 
Halvewege de wedstrijd begon het toch al te druppelen , het waren vrij grote druppels , was best wel lekker verfrissend , maar Adje Overbeek & Ik hadden het toch een beetje verkeerd ingeschat , wij dachten die paar druppels dat is wel lekker , terwijl iedereen ging schuilen . Toen hield het in eens op met druppelen en werden de sluizen boven opengetrokken , inclusief onweer , conclusie dat de wedstrijd nadat de tijd 3/4 verstreken was , afgevlagd werd en ik tot aan mijn onderbroek kletsnat was , maar dit mocht de pret niet drukken , al met al een mooie wedstrijddag gehad .
 Hieronder de daguitslag , gekregen van Roland Berends oftewel Bereboel Belevenissen .