Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Halle 29-04-2018 N.K.Zaterdag middag werd ik opgehaald door Sheila , André & Jan d. Wit , gezamenlijk zijn we afgereisd naar Halle , daar aangekomen was net de clubcross afgelopen en konden we een mooi plaatsje uitzoeken .

Toen we gesetteld waren , werd gelijk de BBQ aangemaakt , inmiddels druppelde steeds meer deelnemers aan de wedstrijd van morgen binnen .

Zowel  Sheila als André waren nog volop aan de voorbereidingen voor de BBQ bezig , terwijl Jan & Ik nog aan een bakkie koffie zaten in het zonnetje .


Zoals gewoonlijk was het eten weer super geregeld , niet alleen met vlees , maar ook met groente op de BBQ .

We hebben best nog lang buiten gezeten , Pierre v.d. Venne & Willy kwamen ook nog even langs en namen nog iets te drinken , maar toen koelde het in eens behoorlijk af en zijn we binnen gaan zitten .

Om 23.30 kwamen de Lagemaatjes + aanhang het rennerskwartier op rijden , zij hadden een wedstrijd in Belgie gereden en waren er hard afgegaan , Thom & Andy hadden dan ook "auw" gedaan . André is nog even gaan vragen hoe het met de mannen ging en toen hij terug kwam was het bedtijd .
De volgende morgen kreeg ik koffie op bed , begonnen de trainingen pas om 10.00 , dus tijd zat voor ontbijt & een bakkie , Roland Berends was al vroeg van de patrij  , na nog een paar bakkies en wat geklets was het dan eindelijk tijd voor de training van de zijspannen .

Er waren 36 zijspancombinaties hier in Halle , waaronder ook de Grondmannetjes weer , na het blessure herstel van Koen , kon hij & Rick weer de baan in .

De beste tijd werd gezet door #86 Cor v. Werven & Kaspars Leipins , de 2de tijd was voor #418 Ton v. Keulen & Stephan Wijers , maar Ton kreeg na afloop te horen dat hij terug gezet werd naar de laatste plaats , omdat hij volgens de hoge pieven een proefstart had gemaakt (dat schijnt niet te mogen) Alleen Ton zelf wist niet dat hij dit gedaan had , ze waren wel even gestopt op het startterrein en daarna weer verder gereden !!! ondanks dit hield hij de eer aan zijn eigen , ging niet in discussie .Sven Smit #159 had Bjorn Roes in het bakkie , Teun v. Ravenstein #222 reed met Jeno Martens en een grote verrassing was wel dat Fons v. Heugten & John Middelkoop #4 mee deed met zijn old-timer Yamaha .
Met de training regende het even , maar hierna werd het droog en kwam de zon te voorschijn , het was trouwens een unicum dat de zijspannen niet als laatste reden , dit waren de Quads hier . De tijd ging sneller dan men dacht , dus op naar de 1ste manche van de zijspannen .

De start was na vele jaren eerst rechts om en dan een haakse bocht naar links , nu veranderd , men ging nu eerst naar links en waar eerst de haakde bocht lag , was nu de fuik .

Sven Smit & Bjorn Roes #159 namen kopstart , gevolgd door #32 Nike Sesink & Roy Bijenhof , dan #30 Jeroen Boeve & Rick Sellis , #111 Niklas Willemsen met invalbakkenist Noah Kuijpers , #989  Ijen Kops & Moreno Hoesen , #13 Rene Stalman & Joep v. Leuken en dan pas #86 Cor v. Werven & Kaspars Leipins .

Na 1 ronde zaten Cor & Kaspars al op plaats 4 , maar na 2 rondes waren ze in eens verdwenen , motorpech dus .

Overal in de baan was er wel strijd , je kwam ogen te kort , maar de meest strijdvolste in de veld deze 1ste manche was wel Ton v. Keulen met Stephan Wijers , vanaf de laatste plaats aan het starthek , dwars door het veld naar de 6de plaats , chapeau . Maar ook in de achterste gelederen was er volop strijd .

Voor in was er ook inmiddels het één en ander veranderd , de 1ste manche werd dan ook gewonnen door Nick Sesink & Roy Bijenhof , met op de 2de plaats Jeroen Boeve & Rick Sellis en op 3 Sven Smit & Bjorn Roes .
Ijen Kops & Moreno Hoesen zakte van 4 naar 8 , omdat de motor slecht ging lopen . Ook de motor van Pierre & Nick v.d. Venne begon in te houden , zij moesten zelfs de laatste rondes naar de kant , in het totaal vielen er 8 combinaties uit .

Die wel de finish haalde waren Fons v. Heugten & John Middelkoop met hun old-timer , ondanks dat Fons af en toe dacht dat hij mee moest steppen , ze behaalde een 23ste plaats . Hieronder de uitslag van de 1ste manche .

Toen ik terug kwam in het rennerskwartier stond Michel v.d. Goor (ook 1 van de uitvallers) met z'n handen in het haar , want hij kon met zijn motor niet bij zijn bus komen , een snugger persoon had zijn auto voor Michel z'n bus gezet enwel boven op de millieumat . Ik weet trouwens niet hoe het afgelopen is , wel dat Mies de 2de manche niet meer aan de start stond .
 
Tussen de manches door ben ik even polshoogte gaan nemen in het v.d. Vennekamp , waar men nog volop aan het sleutelen was . Ijen zijn motor was inmiddels al weer tiptop .

Opweg naar de 2de manche stond er nog een oude bekende uit de zijspansport , Philip Magnin , vroedere bakkenist en nu in dienst van de club .

Cor v. Werven & Kaspars Leipins hadden hun spullen ook weer in orde , mochten dan ook als eerste naar het starthek . Er stonden nu 33 combinaties aan het starthek , dus Michel & Lars waren niet de enigste afwezige .


De winnaars van de 1ste manche namen de 2de manche kopstart , oftewel Nike Sesink & Bjorn Roes , maar dit was van korte duur , al heel snel namen Cor & Kaspars de kop over en nu zouden ze dit niet meer uit handen geven .

Nike & Bjorn zaten aardig safe op plaats 2 totdat er iets mis ging , wat precies weet ik niet maar het koste hun de 2de plaats en moesten genoegen nemen met plaats 9 .

Plaats 2 ging nu naar Ijen Kops & Moreno Hoesen die een schitterende 2de manche reden , komende van de achtste plaats . Ton v. Keulen & Stephan Wijers flikten het ook in deze 2de manche weer , schoten het hele veld door , nu naar de 7de plaats .

De motor van Pierre & Nick deed het in eerste instantie goed , waren dan ook volop in gevecht met Kenny v. Rooij & Rik Senders om plaats 13 en net nadat ze Kenny & Rik te pakken hadden ging de motor weer raar doen , dus moesten ze Kenny & Rik weer voor hun dulden .

Grote pechvogels met 2x uitvallen waren Jan & Rogier Op't Hoog , maar ook Jeroen & Eva Visscher kregen pech , een koppelingsplaat brak , iets wat had kunnen voorkomen , als Jeroen er geen oude platen in had gedaan , maar na afloop zei hij dat er nu nieuwe in zouden gaan .

De winnaars van deze 2de manche Cor & Kaspars haalde af en toe behoorlijke capriolen uit , maar meestal gaat het nog goed ook !!!!!


Totaal winnaars van deze dag waren Jeroen Boeve & Rick Sellis , 2de plaats was voor Nick Sesink & Roy Bijenhof en op de 3de plaats Ijen Kops & Moreno Hoesen . Rest alleen nog de uitslag van de 2de manche + de totaaluitslag .