Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Den Dungen 03-06-2018 N.K.


Zondagochtend om 10.00 afgereisd naar Den Dungen , een crossterrein waar vroeger veel zijspanwedstrijden verreden werden en waar ook zijspanrijders vandaan kwamen , zoals de Fam. Voets , maar ook Henk v.d. Doelen die zowel Harry d. Bresser als Sjaak Bax (de vader van) in het bakkie heef gehad . Ook Ik & mijn zus hebben hier de eerste meters in de bak gestaan , maar dan wel bij Ad d. Groot , dit was in 1976 .

De laatste keer dat ik op het circuit in Den Dungen ben geweest was 26 september 1995 bij de opnames van het T.V.programma Jules Unlimited .

Nu 23 jaar later werd er eindelijk weer eens een zijspanwedstrijd verreden enwel een N.K. , Jan d. Wit was zaterdags al afgereisd en zondagochtend vroeg had het Splo Team zich bij hem gevoegd , Wilfred Vos was voor het eerst weer van de partij na zijn sleutelbeenbreuk eind maart .

Het was niet zo dat hij inmiddels papa was geworden , de kleine die hij beet heb is van zijn bakkenist Gertie Eggink .
Ik had de training gemist , maar we hoorden wel dat Thom v.d. Lagemaat & Andy Schlinnertz bij verreweg de snelste trainingstijd hadden neergezet , maar iets later kwam het bericht dat zij terug waren gezet naar de laatste plaats , omdat ze stil hadden gestaan op het startterrein !

Voor de start van de 1ste manche zag ik een hoop oude bekende staan , bijna heel Schaijk was uitgerukt , maar ook de Fam. Lagemaat was er in grote getale en net voor de start hoorde ik dat Aaron Bens ook weer eens mee reed enwel met Michel v. Zwam , al met alstonden er 29 combinaties aan het starthek .


Kopstart werd genomen door #159 Sven Smit & Niels Wesselink , gevolgd door #81 DJ Tjoelker & Art Klein-Neijenhuis , op plaats 3 #30 Jeroen Boeve & Rick Selles en 4des #198 Ijen Kops & Moreno Hoesen .


Thom v.d. Lagemaat & Andy Schlinnertz #99 , die als laatste naar het starthek moesten , hadden best een goede start , zo rond de 16de plaats .

Twee ronden later zaten ze al 6de , maar helaas vloog de koppeling eruit en was het over en uit met de pret . Inmiddels was Ijen & Moreno in opmars en namen de koppositie over , liepen zelfs iets uit , Sven & Niels (#159) hadden een foutje gemaakt , kelderde hiermee uit de top 3 . Sven Wesselink & Bart Sloot hadden de 2de plaats ingenomen , op 3 waren het DJ Tjoelker & Art , Ton v.Keulen & Stepan Wijers waren naar een keurige 4de plaats gereden . Wilfred Vos & Gertie Eggink moesten enkele plaatsen toegeven , hadden best een goede start , maar moesten genoegennemen met de 12de plaats (Wilfred kreeg toch last van zijn sleutelbeen , terwijl hij tussendoor gemasseerd werd door Saskia Smit) . Pierre & Nick v.d. Venne hadden van het begin af aan een slecht lopende motor , deze haalde dan ook de finish niet , hij sloeg af en was niet meer aan de praat te krijgen .

Dit gebeurde op het eind van de wedstrijd & gelukkig voor aan de baan , dus was het een kwestie van een klein stukje duwen en daarna kreeg hij een liftje van Michel v.d. Goor die net afgevlagd was .

Tussen de manches door was het ouderwets gezellig , de Fam. v.d. Wiel (Tjerry , Simone & Thies) had weer eens de weg naar het crossterrein gevonden .

Na de koffie daagde Tjerry (groot kind) zijn zoon uit om slootje te springen (afwaterringsgleuven voor hevige regenval)
hij gaf zelf het voorbeeld en Thies volgde , wij zaten op leedvermaak te wachten , maar het lukte hun beide , zelfs meerdere keren . Hierna ben ik nog even bij de pechvogels langs gegaan en zowel bij het v.d. Venne Team als bij het Lagemaat Team was de motor weer geprepareerd .

Hierna op naar de start van de 2de manche , er was nog steeds behoorlijk wat publiek .

André zat in middels klaar voor de start .

Dit keer waren het met #30 Jeroen Boeve & Rick Selles die kopstart namen , wel gevolgd door de kopstarters van de 1ste manche #159 Sven Smit & Niels Wesselink .
Aaron Bens & Michel v. Zwam die de 1ste manche 8ste waren geworden (beide voor het eerst weer reden) zaten met de start van deze 2de manche 3des . Thom & Andy #99 waren vandaag wel echt de grote pechtvogels , nadat de beste trainingstijd was afgepakt , de 1ste manche de koppeling kapot ging , zaten ze nu echt helemaal laatstes met de start en toen ze aan hun inhaalrace wilde beginnen , sloeg Andy over een knip dubbel met z'n pols en dit was gelijk het einde , scheurtje in z'n pols .Niklaas Willemsen die met Noah Kuijpers reed zaten er deze 2de manche goed bij , de 1ste manche waren ze 11des geworden , maar nu zaten ze op plaats 5 . een van de andre jonge Teams waren Koen & Rick Grondman , de 1ste manche werden ze 8ste en nu deze manche na een hele slechte start toch nog 14de . Pierre & Nick v.d. Venne die de 1ste manche uitvielen door motorpech , hadden nu pech dat er een combinatie voor hun er af vlogen , ze probeerde hun te ontwijken , maar gingen er zelf ook af , toch hebben ze hierna lekker gereden en zeer belangrijk , de motor deed het weer toppy .

De grote uitblinkers waren toch wel Ijen Kops & Moreno Hoesen , ook deze manche reden ze zeer sterk , van plek 4 naar de overwinning .

Maar net achter hun gebeurde er ook zat , zo was de onderlinge strijd tussen #3 Aaron Bens & Michel v. Zwam met #13 Rene Stalman & Joep v. Leuken (oud bakkenist van Aaron) zeer spannend , Aaron hield lang stand , maar de conditie ging hem parten spelen , hij & Michel moesten genoegen nemen met de 4de plaats en dit hield in dat ze 5de totaal werden (petje af) , Rene & Joep reden zelfs nog naar de 2de plaats in deze 2de manche .

Na afloop zijn we bij Jan nog een bakkie wezen doen en hebben daar ook afscheid genomen van de Fam. v.d. Wiel , hoewel Thies eerst nog een potje wilde ravotten met André , ook als was Thies behoorlijk in de hoogte gegroeid , moest hij toch nog het onderspit delven . Hieronder nog de daguitslag .