Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Rhenen 07-07-2018 laatste O.N.K.


Jawel op de zaterdag naar Rhenen voor de laatste O.N.K.zijspannen van dit jaar , de Fam.d.Wit was om 07.46 in Gorkum en zoals gewoonlijk zijn we met 4 busjes naar Rhenen vertrokken . André moest zich aldaar bij het secretariaat melden voor een doorlaat als zijnde fotograaf en aangezien ze in Rhenen nogal streng zijn , hadden we daar wat stoelen + koffiekannen overgeladen in de bus van André , omdat wij er van overtuigd waren dat onze 3 andere busjes niet het rennerskwartier op mochten , de verbazing was dan ook groot dat we wel degelijk door mochten .

Het was ondanks dat we vroeg waren al behoorlijk aan de tempratuur , Jan & André konden onder de bomen staan , Hans & Ikke niet , maar dat mocht de pret niet drukken . Na een paar bakkies koffie + wat geklets was het tijd om naar de baan te gaan voor de training , het kon een spannende dag worden want er waren 2 teams die maar een paar punten van elkaar afstonden enwel #5 Koen Hermans & Nicolas Musset + #82 Etienne Bax & Kaspars Stupelis .

Er waren 20 combinaties hier naar Rhenen af gereisd , niet alleen O.N.K. rijders , het veld was aangevuld met N.K.rijders . Sommige rijders reden met invalbakkenisten , waaronder ook #21 Justin Keuben , hij had nu Kenny v. Gaalen in de bak , een goed bakkenist , ze gebruikte deze training dan ook om goed op elkaar ingespeeld te raken , oftewel veel praten onderweg . Bjorn Roes #7 reed weer met zijn oude bakkenist Peter Beunk .

Bart Sloot , bakkenist van Sven Wesselink #110 had André zien staan fotograferen en maakte een vreugde dansje in de bak , in een training kan dat nog , maar de beste tijd zette ze daar niet mee .

Na de training gauw terug de schaduw in om wat verkoeling te zoeken en terwijl wij aan de koffie zaten , nam Sheila de vriendin van André de camera terhand , was weer eens wat anders , zie foto's hier boven . Inmiddels werd er door de speakers rond geroepen of de gene die rookten , zo vriendelijk wilde zijn om dit binnen te doen ??? was wel weer eens wat anders , maar dit in verband met brandgevaar .

Even later was het dan zover , tijd voor de start van de 1ste manche .

Daniel Willemsen & Robbie Bax gingen helemaal rechts aan het starthek staan i.v.m. de kortste weg naar de 1ste bocht , maar Daniel nam alle paaltjes mee langs de kant , dus geen kopstart .

Julian Veldman & Glenn Janssens namen kopstart , gevolgd door Etienne Bax & Kaspars Stupelis , op 3 Daniel Willemsen & Robbie Bax en Koen Hermans met Nicolas Musset op plaats 4


Etienne & Kaspars zette gelijk de aanval in op Julian & Glenn , namen dan ook na een aantal ronden de kop over . Ook achter in het rijdersveld was er volop strijd , één van de weinige die niet echt fanatiek bezig was waren Daniel & Robbie , Koen & Nicolas waren hun al voorbij gesteven , opweg naar hun grote concurenten Etienne & Kaspars .

Ik denk dat Daniel & Robbie dachten laat hun het maar uitvechten , want zij konden alleen nog maar kampioenen worden als team #5 & #82 uit zouden vallen . Koen & Nicolas waren inmiddels ook Julian & Glenn voorbij gegaan , maar Etienne & Kaspars konden ze niet meer bereiken .

Ijen Kops & Moreno Hoesen reden hier in Rhenen ijzer sterk , aangezien ze niet zo'n beste start hadden , reden ze naar de 6de plaats , ze waren de enigste die hier reden met een linkse bak en soms geef dit voordelen , maar het kan ook nadelig zijn .Één van de weinige buitenlandse rijders waren met #100 Dylan Boussy & Dagwin Sabbe , zij zaten ook in de top 10 , maar vielen op het laatst uit . De plaatsen 1-2-3-4 & 6 heb ik vernoemd , dan hadden we op plaats 5 Gert v. Werven & Jens Mans , maar ook plaats 7 is de moeite waard om te vernoemen , dat waren Ton v. Keulen & Stephan Wijers #418 , zij reden ook een heel sterke 1ste manche .

Na de 1ste manche gauw weer de schaduw op zoeken en sommige van ons maakte er gebruik van om even een tukje te doen (Jan kan zo in z'n bed stappen , maar vond de vloer lekkerder denk ik) en René dacht even wat aan mijn busje te repareren , dit ging niet helmaal goed , eerst sneed hij met een schaar in z'n duim , toen dacht hij dat het met een mes beter ging en ook toen ging het mis , conclusie dat Sheila met hem naar de E.H.B.O. is geweest om z'n middelvinger te laten hechten , voor de rest ging het goed .

Toen het tijd werd voor de 2de tevens laatste manche van de zijspannen , was het nog steeds erg warm , men wachte dan ook zo lang mogelijk om de helmen op te zetten , sommige zelfs met de overige kleding .

Daniel koos er dit keer voor om maar niet helemaal rechts achter het starthek te gaan staan .


Deze keer waren het Koen Hermans & Nicolas Musset die kopstart namen en het zag er zeer gunstig voor hun uit , want Etienne & Kaspars Stupelis hadden niet zo'n beste start , 9de pas . Julian Veldman & Glenn Janssens zaten er wel weer goed bij , op plaats 2 dus .


Rene Stalman & Joep v. Leuken #13 hadden hun dag niet vandaag , zij zaten er met de start iedere keer niet slecht bij , maar in de 1ste manche hadden ze al 3x vast gezeten , haalde de finish niet en de 2de manche was daar een kopy van . Carlo v. Duijnhoven & Marc v. Deutekom #28 deden het beter , hoewel ook zij de 1ste als 2de manche het zelfde resultaat behaalde , maar dan wel 2x de 11de plaats . Etienne & Kaspars waren inmiddels opgerukt naar de 2de plaats , ze hadden als laatste Julian & Glenn gepasseerd en gingen als een raket achter Koen & Nicolas aan .
Julian & Glenn zaten wel op rozen op de 3de plaats totdat .............................................


Daniel & Robbie kregen hierdoor de 3de plaats in hun schoot geworpen , Julian & Glenn wisten wel de 4de plaats te behouden .

Koen & Nicolas wisten de koppositie niet te behouden , want ondanks dat Etienne & Kaspars met hun 2de plaats zeker waren van het kampioenschap , zetten ze er alles op om ook de laatste manche te winnen en dit geschiede ook .
Inmiddels waren Ijen Kops & Moreno Hoesen ook weer aan een super manche bezig , dit keer een 5de plaats , het leuke was dat de omroeper ook zeer gescharmeerd was van hun , iedere keer had hij het over dat jonge aankomende talent van 19 jaar , terwijl Julian 18 is , maar dat blijk al heel normaal te zijn .

De Kampioenen werden na de finish onthaald door vele fans met oranje shirts aan , maar de leukste foto vond ik toch wel dat Koen Hermans , Etienne mee als eerste feliciteerde .
Op weg naar mijn busje kwam ik langs de Fam. Visscher een crossfamilie van ouds her , daar is pas een nieuwe telg geboren , de kleine had ook al een team-shirtje aan en dat moest natuurlijk op de foto , dus hieronder  Jeroen & Eva (Eva was de enigste dame vandaag die meedeed) + de nieuwe toekomst .

Dan nog de daguitslag  .