Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Bergharen 08-07-2918 M.O.N.& C.Z.C.Na een geweldige wedstrijddag in Rhenen zijn we in colonne (de 4 busjes) vertrokken richting Bergharen , daar aangekomen was de Fam. Vlot daar al aanwezig , dus hebben wij ons kamp naast hun ingericht .
Nadat we gesetteld waren , ging bij de Fam. d. Wit gelijk de BBQ aan (eerst gevraagd aan het bestuur of dat mocht i.v.m. brandgevaar), gelukkig was het inmiddels al wat afgekoeld . Iets later kwam Ger Schroen met z'n wegzijspan aan rijden met hond Doedels in de bak , Ger zette zijn tentje bij ons op en kwam er gezellig bij zitten .

Lekker gegeten & gedronken , leuke avond gehad en rond middernacht onze bedden opgezocht .

De volgende ochtend begon André aan een stevig ontbijt (rundvleessalade op brood!!!) , ik hield het maar bij een kadetje kaas , Sheila daarintegen was wel heeeeeeel gezond bezig . Net voor de training kwam er een buurman zeggen dat de hond van Ger z'n touw had doorgebeten en er vandoor was , aangezien Ger bij de inschrijving zat , zijn wij de hond gaan zoeken , maar inmiddels werd er rondgeroepen dat iemand de hond had gevonden , de Fam. v. Dun is hem opgaan halen en daar was Ger heel dankbaar voor , die had namelijk van dit alles niets meegekregen .
 
De M.O.N. & C.Z.C. zijspannen trainde samen , totaal 27 combinaties samen en aangezien er nog 6 andere klasses reden , zouden ze met de wedstrijd ook gewoon samen rijden .


Er waren 9 M.O.N.inters , 5 nationale & 13 C.Z.C. deelnemers .
 
Na de training gezellig zitten kletsen onder het genot van een bakkie koffie met o.a. Ingrid Keeris , Roland Berends , Freddy Driezen & Johny Claes , we hadden tenslotte tijd zat voordat de 1ste manche van de zijspannen verreden zou worden . Ook Jan & Emmy v.d. Linden waren naar Bergharen afgereisd en kwamen even gezellig een bakkie doen .

Maar toen was het dan eindelijk zover , op naar de baan voor de 1ste manche . 


In de fuik zag ik dat er ook hier verschillende combinaties waren die normaal niet met elkaar rijden , zoals Eric Hurkmans met Willem v. Ravenstein en Aaron Bens met Lars Vos , dit kon omdat Lars z'n rijder Michel v.d. Goor z'n blok kapot gelopen was . Ook heel leuk was het om te zien dat Erik Schrijvers weer een keer mee reed enwel met Marc v. Deutekom die gisteren nog in het bakkie stond bij Carlo v. Duijnhoven . Frans v. Rooij had het span ook weer uit de schuur gehaald en reed hier met Haske Maas . Dan hadden we nog Jan Op't Hoog , die reed wel met z'n eigen bakkenist Jeroen Kuijpers , maar die moest van zijspan wisselen , omdat bij de Jumbo in de training weer het gas bleef hangen en zodoende z'n modernere span moest pakken .


Kopstart was er voor #100 Rene Stalman & Joep v. Leuken , gevolgd door thuiswedstrijdrijder #2 Patrick Greup & Maurice Visser .

Niet iedereen kwam goed door de eerste bocht , zoals #10 Terry Boeijen & Fred Bloemers + Cor v. Berlo & Jake Looijen , maar wel iedereen kon weer hun weg vervolgen .

Vooraan werd er een behoorlijke strijd geleverd door #100 Rene & Joep met de #2 Patrick & Maurice , gevolgd door #113 Erik Schrijvers & Marc v. Deutekom , maar ook in de rest van het veld was er veel onderlinge strijd .

Het was wel moeilijk om de stand bij te houden , met 2 klasses door elkaar rijdend , wat ik wel kan melden is dat Cor v.Berlo & Jake Looijen (foto boven met #111) rijdend voor de C.Z.C. de wedstrijd niet uitreden . Ook fijn om te zien was dat met #333 Herbert Enzerink & Henk Roenhorst weer van de partij waren (ook C.Z.C.rijders)
Het enige wat wel goed te volgen was waren de koplopers en dat werd op de scherpste snede uitgevochten door de #100 & #2 , deze laatses Patrick & Maurice dus wisten op het laatst toch Rene & Joep te pakken .

Het zat de Fam. Looijen niet nee deze 1ste manche , ook Yarno & Cees vielen uit , maar zij wisten de motor nog over de finish te duwen . Waarom Cor v, Berlo & Jake Looijen er uit waren gereden demonstreerd Michel v.d. Goor hieronder op de foto goed , de vering was nada .

Een hoop deelnemers waren oververhit , dus na de wedstrijd een verkoelde handdoek was wel welkom .
Hieronder de uitslagen van de 1ste manche gesplitst .

Toen ik bij mijn busje terug kwam had André op z'n tablet de Formule 1 opgezocht en aangezien er tussen de manches door een zee van tijd zat , konden de liefhebbers deze wedstrijd helemaal uitkijken .

Hierna duurde het nog wel even , er zaten tenslotte nog 6 klasses tussen de 1ste & 2de manche , dus sommige dommelde wat in , ook wel door het warme weer denk ik .

Maar toen was het dan zover , de zijspannen werden opgeroepen , in de fuik aan gekomen , stonden verschillende deelnemers onder het M.O.N.tentje te schuilen voor de zon en toen ik goed keek dacht ik , daar staan 2 bakkenisten die alle 2 bij Mies v.d. Goor in het bakkie begonnen zijn en die alle 2 al bij aaron Bens in het bakkie hebben gestaan.

Erik & Marc hadden blijkbaar minder last van de warmte , want zij hadden hun helmen al op .

Bijltje daarintegen wachte daar net zoals de meeste zolang mogelijk mee .

De Fam. Berben was er ook helemaal klaar voor .

Terwijl Ingrid met Jan en alleman aan het kletsen was ging het fluitsingnaal , men kon oprijden naar het starthek .


Alle zijspannen die de 1ste manche aan de start stonden , stonden er nu deze 2de manche ook weer .


Ook dit keer namen Rene Stalman & Joep v. Leuken kopstart en werden gevolgd door Patrick Greup & Maurice Visser .

Maar ook deze start verliep niet geheel vlekkeloos , nu ging het mis met de C.Z.C.rijders Jef v.Loo met Cor v.d. Bijl #30 & Eric Hurkmans met Willem v. Ravenstein #43 , Cor had last van z'n rug + wat ademgebrek , maar het zou Bijltje niet zijn , dat hij gewoon weer in het bakkie stapte .

Hoewel Eric & Willem iets eerder de baan weer inreden , was Eric harder geschrokken dan Bijltje denk ik , want hij reed nauw niet bepaald op z'n Erics rond , kan ook wel dat de motor beschadigd was van de klap ???


Het was wel wat stoffiger dan de 1ste manche , maar er was dan ook meer wind gekomen , net zoals in de 1ste manche was er over het gehele circuit volop strijd , maar nogmaals het was niet te volgen wie waar op welke plek zaten , behalve de 2 koplopers dan .

Net zoals in de 1ste manche waren de 2 combinaties volop in strijd , maar dit keer boden Rene & Joep #100 meer weerstand en even leek het erop dat ze de finish als de nummers 1 zouden halen , maar 2 ronden voor het eind werden ze toch ingehaald door Patrick & Maurice #2 . Zie uitslag 2de manche hieronder .

Terwijl wij nog aan het opruimen waren , vertrok Ger Schroen samen met Doedels richting huis .