Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Roggenburg (Zwitserland) 24/25/26-08-2018Donderdagavond gelijk van uit mijn werk naar de Fam. Bastiaansen in Terheijden gereden , daar meteen overgestapt en om 21.45 richting Zwitserland vertrokken . Rond een uur of 4 zijn we gestopt om even wat te gaan slapen .
Wim & Delia hadden wel een klein probleempje , zij sliepen in de opleggen (ik in de cabine) , maar om daar in te komen vergde nogal wat kunst & vliegwerk .

Maar de oplossing kwam , helaas was het te donker om er een goede foto van te kunnen maken , toch wilde ik hem plaatsen . Na een paar uur zijn we onze weg weer gaan vervolgen , we waren dan ook rond een uur of 12 op de plaats van bestemming . Voor mijn was dit de eerste keer dat ik in zwitserland was , ook al leg Roggenburg maar net over de grens . Terwijl Wim ons ging aanmelden zodat we het circuit op konden , zagen Delia & Ik bij de ingang een bord staan met eieren te koop , dit was wel komisch , want Delia had net zitten vertellen dat het enigste wat ze vergeten was mee te nemen , eieren waren .

Er was géén plek meer op het rennerskwartier , dus gingen we naar het camping gedeelte , ook daar was het al behoorlijk vol , maar we kregen een prima plek aangewezen . Toen we gesetteld waren , gelijk een bakkie gaan drinken bij onze overburen Jan & Ria Vos , daar hoorde ik dat het hier donderdags nog 31 graden , nu was het licht bewolkt .

Na het avondeten ben ik met Jan & Ria een rondje over het rennerskwartier wezen lopen , we kwamen Julius Reimann tegen en die nodigde ons uit voor een biertje te komen drinken , dit hebben we dan ook gedaan . Hierna nog even naar de biertent geweest , daarna nog gezellig wat gedronken in de camper van Wim & Delia en toen mijn bed opgezocht .

De volgende ochtend regende het een beetje , maar dat mocht de pret niet drukken , ik was tenslotte voor het eerst van mijn leven in Zwitserland .


Maar toen groep A met hun kwalificatie begon was het droog , #85 Arne Dierckens & Luc Rostingt namen kopstart , gevolgd door #9 Marvin Vanluchene & Ben v.d. Bogaart en #82 Etienne Bax & Kaspars Stupelis .De volgorde over de finish was precies andersom , al had Etienne & Kaspars voor ze de kop overnamen wel even een aanvaring met Arne & Luc , waar vooral Luc de dupe van was .


De overige Nederlanders in deze A-groep deden het ook niet slecht , Julian Veldman & Glenn Janssens werden 4de , maar ook Justin Keuben & Dion Rietman zaten erbij , zij finishste op plaats 12 .

In groep B zaten nog 3 NL-combinaties , Bjorn Roes & Han v. Hal waren de grote afwezige .


In groep B namen Daniel Willemsen & Robbie Bax de kop , zij zouden deze positie ook niet meer afgeven .
Koen Hermans & Nicolas Musset werden keurig 2des , zij stonden ook op de 2de plaats in de W.K.stand .

Terwijl groep B net van start waren begon het te regenen , de baan werd hierdoor best glad , dus de tijden werden wat minder , maar het ging er tenslotte om , dat je bij de eerste 12 zat en dat hebben alle Nederlanders gered .
 
Gert v.Werven & Kennt v. Gaalen kwalificeerde zich dan ook als 6des .
 
Dan hadden we nog de herkansing en die was eigenlijk van het begin tot het eind erg spannend , doordat het inmiddels weer droog was , veranderde de baan van een natte naar een droge baan . Dit hield in dat de tijden die men in het begin had neergezet , halvewege de herkansing werden verpletterd .

Joachim Reinmann #49 die hier niet met z'n broer Philipp reed , omdat deze geblesseerd was , had in groep A zijn achterrem eraf en moest naar 3 ronden stoppen , maar nu stonden zij lange tijd op de 1ste plaats , tot die baan dus opdroogde .

Toch kwalificeerde de #49 zich en daar waren Julius & Veronica (pa & ma Reinmann) maar wat blij mee , ik kwam ze namelijk tegen met een smile van oor tot oor . Zaterdagavond niet naar de biertent geweest , eerst bij Jan & Ria Vos op de koffie en toen naar de camper van de Fam. Bastiaansen gegaan , waar inmiddels John Michielsen zich bij ons gevoegd had , zij zaten volop te kaarten . Na een hapje & een drankje voor mijn doen redelijk vroeg gaan slapen .

De volgende ochtend hadden we al vroeg koffie visite o.a. John z'n ouwe maat Kees Bekers , maar ook Wim z'n ouwe bakkenist Peter Kleis was van de partij . De buren Jan & Ria zaten lekker in de zon aan een bakkie , maar tegen 1 uur was het dan zover , de 1ste manche van de G.P. van Zwitserland .Marvin Vanluchene & Ben v.d. Bogaart namen kopstart , Daniel Willemsen & Robbie Bax daarintegen waren als laatste weg , géén idee wat er gebeurt was , maar hierboven op de foto zie je ook een combinatie die er afwaren gegaan .


Marvin & Ben #9 wisten de koppositie niet vast te houden , maar zouden wel als 3de finishen , je moest wel goed opletten , als je even niet keek of een foto maakte was de situatie weer veranderd . Arne Dierckens & Luc Rostingt #85 zaten 2des , maar werden 12de , daarintegen reden Valentin Giraud & Johnny Badaire #2 van een 4de naar de 1ste plaats . De beste Nederlanders Qua uitslag deze manche waren  met #10 Julian Veldman & Glenn Janssens , zij kwamen van plaats 6 en reden naar de 2de plaats .

De 4de plaats was voor de #8 Brett Wilkinson & Dan Chamberlain , zij kwamen van plaats 9 , op de 5de plaats Finishte #11 Davy Sanders & Andreas Haller , komende van de 3de plaats .

Etienne Bax & Kaspars Stupelis #82 waren helemaal aan het jojoën , maar finishte toch nog als 6des , dan hadden we op plaats 7 de #7 Tomas & Ondres Cermak . Daniel Willemsen & Robbie Bax #111 die als laatste van start gingen reden naar een keurige 8ste plaats , Koen Hermans & Nicolas Musset maakte net zoals Etienne & Kaspars veel fouten en zakte hierdoor van de 5de plaats met de start naar een 10de over de finish . Wie wel heel stabiel reden waren Gert v. Werven met invalbakkenist Kenny v. Gaalen #12 , zij werden 11des .

Justin Keuben & Dion Rietman #21 werden 27ste , zij reden maar 7 ronden van de 15 .
Net voor de start van deze 1ste manche was ik in mijn nek gestoken door een wesp , dus na deze manche gelijk naar Ria Vos gelopen , want die had zo'n apparaatje waar je de angel mee uit kon halen en terwijl ik daar mee zat , maakte Ria deze foto.

Hierna een hapje gaan eten bij Wim & Delia en daar waren Kees & John ook weer , zij waren net aan het praten over Kees z'n mini-vacantie die hij met deze zelf gebouwde motorfiets aan het maken was en waar Roggenburg een onderdeel van was .

Voor de 2de manche een bakkie gaan doen bij Frans & Ingrid Derks , die het wel voor elkaar hadden gekregen om in het rennerskwartier te staan met hun Camper en dat was wel lekker makkelijk , want dan had ik een top koffieadres en hoefde ik niet iedere keer helemaal naar de camping terug te lopen voor een bakkie .

Thom v.d. Lagemaat was dit weekend hun logé , hij had het slechter kunnen treffen . Terwijl ik aan een bakkie zat zag ik oud zijspanrijder Lenherr even proefzitten op een zijspan , daar moest ik natuurlijk ook even een foto van nemen . Het was wel jammer dat ik het fototoestel vergeten had , dus heb ik al de foto's met mijn GSM moeten maken , maar bij gebrek aan beter ............
Hierna gauw een plaatsje aan de baan gaan zoeken , voor de 2de manche en waar als het hun mee zou zitten , Marvin Vanluchene & Ben v.d. Bogaart al Wereldkampioen konden worden , ondanks dat de G.P. van Frankrijk nog moest komen .

Iedereen nam dan ook hun plaats in voor de start van de 2de manche .


Nu waren het #85 Arne Dierckens & Luc Rostingt die kopstart namen en ik dacht dat Daniel Willemsen & Robbie Bax weer als laatste vertrokken , maar nu bleek het Julian Veldman & Glenn Janssens te zijn .

Al snel werd de kop overgenomen door Marvin Vanluchene & Ben v.d. Bogaart , Arne & Luc zakte naar de 5de plaats terug .
Inmiddels waren Etienne Bax & Kaspars Stupelis naar de 2de plaats door gestoven , gevolgd door Valantin Giraud & Johnny Badaire , dan Koen Hermans & Nicolas Musset en Daniel Willemsen & Robbie Bax .

Gert v. Werven & Kenny v. Gaalen zaten er ook weer goed bij , Julian Veldman & Glenn Janssens , waren het rijdersveld al aardig doorkruist en zaten Gert & Kenny op de hielen .


Maar halvewege deze 2de manche sloeg het noodlot toe bij Etienne & Kaspars , de bakbeugel brak af , had wel eens eerder meegemaakt dat een beugel aan één kant afbrak , maar bij hun was de gehele beugel foetsie .

 
Weg riante 2de plaats , maar niet Valentin & Johnny namen de 2de plaats over , nee dit waren Koen & Nicolas , Valentin & Johnny moesten genoegen nemen met de 3de plaats , Daniel & Robbie schoven op naar plaats 4 . Maar ik moet toegeven dat ik alleen nog maar oog had voor de combinatie #82 en dan niet zo naar Etienne , maar naar Kaspars , want ze bleven rijden .

 Grote winnaars van de G.P. Zwitserland waren echter Marvin & Ben , zij finishte als 1ste en werden hier in Roggenburg Wereldkampioenen . Julian Veldman & Glenn Janssens waren in de laatste rondes toch nog Gert v. Werven & Kenny v. Gaalen voorbij gegaan en werden 7de , maar Etienne & Kaspars finishte als 22ste , nog voor Justin Keuben & Dion Rietman die 23ste werden .Alle lof en respect + bewondering voor Kaspars Stupelis , na deze foto's genomen te hebben gauw richting camping gegaan , want de Fam. Bastiaansen stonden daar al te wachten om richting huis te gaan .


Onderweg in Duitsland nog even gestop om lekker te eten , een mooie afsluiting van een grandioos weekend .