Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Eersel 23-09-2018 C.Z.C.

Het was voor mijn inmiddels 3 maanden geleden , dat ik met een zijspan gereden had , al die tijd was het mooi weer geweest en nu gaven ze regen op , sterker nog het zou de hele dag regenen . Toch waren er 14 zijspancombinaties afgereisd naar Eersel , we moesten tussen 9.15 en 10.00 inschrijven , toen viel het nog wel mee , het miezerde .
De baan lag er goed bij  , men kon dan ook prima rond komen .Maar na de training sloeg de miezer om in regen , Pierre had zowel de luifel van de Camper als van de aanhanger uitgedraaid , zodat ook het span droog kon staan .

Terwijl we aan de koffie zaten , werden we ondertussen op de hoogte gehouden over de I.M.B.A. in Zwitserland en gelukkig voor hun hadden ze daar schitterend weer . Hier in Eersel werd het wedstrijdschema wat vervroegd , omdat men later op de dag nog slechter weer verwachte , dus werden we vroeger als verwacht naar het starthek geroepen voor onze 1ste manche .

Er was al 1 combinatie die het voor gezien hield en niet meer aan de start kwam .


Jan Op't Hoog & Jeroen Kuijpers namen kopstart , gevolgd door Jeroen & Eva Visscher + Haske Hurkmans & Aaron Bens .

Net over de heuvel hadden Pierre & Ikke even een kleine aanvaring met Roel & Luuk Berben + Henry Spijkerboer & Henk Lankhof een triootje dus , maar dit stelde niet veel voor , we konden allemaal onze weg vervolgen .

De baan had door de regen al aardig wat natte stukken , maar was nog prima te berijden , ondanks dat het ook nu steeds harder ging regenen . Cor v. Berlo & Jake Looijen reden buiten mededingen mee , maar reden wel naar een 2de plaats .

Jake z'n broer Yarno reed met hun vader Cees in de bak , zij deden wel officieel mee en reden naar de 5de plaats , achter Marcel & Brain v. Wanrooij , maar voor Roel & Luuk Berben , die na hun oponthoud goed naar voren wisten te rijden .

Harald Pelzer & Nicole v. Dun wisten Derk Janssen & Laurens Nieuwenhuis voor te blijven , Derk & Laurens waren de enigste linkse combinatie die meereden .

Persoonlijk heb ik lekker gereden , het tempo had wel wat sneller gemogen , maar dat breng het te weining rijden + de leeftijd met zich mee denk ik .

Toen we afgevlagd waren en ik snel m'n natte pak uittrok , klonk er door de speakers of alle rijders naar de kantine wilde komen .

Dit terwijl ik nog in mijn crossondergoed stond , dus jas erover en naar de kantine .

Daar kregen we te horen dat de rest van de wedstrijddag afgelast werd .

Inpakken en wegwezen dus , maar eerst nog even de zelfgemaakte groentesoep van Willy nuttigen , we hadden tenslotte tijd zat over en we zaten droog .

De uitslag van de 1ste tevens enigste manche staat hieronder .

Tevens werd er door Richard Leede verteld dat er in Eesel een datum geprikt was voor een invalwedstrijd .

Aan het eind van de dag kreeg ik van Ida d. Laat een foto opgestuurd van de prijsuitreiking in Zwitserland , het I.M.B.A.podium dus .