Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Kampioenen 2018 deel 2


Zoals ieder jaar werd nu ook de laatste C.Z.C. wedstrijd verreden in het zelfde weekend van het laatste M.O.N. kampioenschap , enwel op 27/28-10-2018 te Meijel . Wij waren vrijdagavond al naar Meijel afgereisd , zodat we verzekerd waren van een plek op het eerste rennerskwartier , dat gelijk naast de baan gelegen is . Nadat we gesetteld waren , zijn we bij Pierre in de camper wat gaan drinken en hij had voor mijn een speciaaltje meegenomen .

De volgende ochtend vroeg voegde Erwin & Desmond zich bij ons aan , Erwin (Jansen) zou deze wedstrijd niet zoals gewoonlijk bij Jan Vos in de bak staan , maar zelf rijden enwel met zijn neefje Dirk Jansen .
Na wat gezellig gekletst & gedronken te hebben , was het tijd voor onze training , er waren over de 20 zijspannen , al dan wel of niet aangesloten bij de C.Z.C.  Maar hoe meer zielen , hoe meer vreugd , ook Julius & Veronica Reimann uit Duitsland waren weer van de partij .


In Meijel kom je altijd volop bekende tegen , zo ook dit keer , dus onder het genot van een bakkie werd er volop bij gekletst en dit allemaal lekker in het zonnetje .

Maar we kwamen hier om te crossen , iets wat ik dit jaar niet veel heb gedaan , ik had er zin in , dus op naar de fuik voor de 1ste manche . Wat denk je wat !!! daar aangekomen moest ik een nummertje trekken voor je plaats aan het starthek en ja hoor , ze trekt nummer 3 .

In de fuik trof ik 2 van mijn grootste vrienden aan , Bijltje had een kleine kans om samen met Jef v. Loo , kampioen te worden bij de C.Z.C. , de grootste kanshebbers waren Haske Hurkmans & Aaron Bens .
De start bestond uit 2 fase , de zijspancombinaties die niet aangesloten waren bij de C.Z.C. stonden voor het starthek en starte iets eerder .

De start verliep prima , Pierre & Ik hadden een redelijke start , Haske & Aaron zaten zoals verwacht op kop bij de 4-takten .

Fons v. Heugten met invalbakkenist Edwin Magnus namen plaats 2 voor hun rekening . op 3 zaten Derk Janssen & Laurens Nieuwenhuis . Jeff v. Loo & Cor v.d. Bijl zetten alles op alles , maar kwamen niet verder dan plaats 4 .

Bij de 2-takten ging de winst naar Jeroen & Eva Visscher , gevolgd door Jan Op't Hoog & Jeroen Kuijpers , met op 3 Marcel & Brian v. Wanrooij en op plaats 4 Roel & Luc Berben . 
Voor Pierre & mijn was de pret maar van korte duur , m'n dag kon niet meer kapot na als 9de van start te gaan + in ronde 2 Erwin & Dirk voorbij te gaan , die voor hun 1ste wedstrijd een super start hadden , maar toen sloeg de pech toe . Helemaal achter op het circuit vloog de ketting eraf , Pierre dacht hem er nog even om te gooien , maar ik kreeg het span niet voor of achteruit . Iets later bleek dat ook de achterwiellagers eruit lagen , dus hebben we samen de motor van de baan getild , want we stonden op een lullige plek .
Hierna is Pierre bij de motor gebleven en ben ik naar voren gelopen om een shovel te gaan scoren .

Na de manche is het span dan ook door de shovel opgehaald .

Terwijl Pierre & Twan acher de shovel aan kwamen lopen , gaf ik de chauffeur de aanwijzing waar hij hem kon neerzetten , zodat we er zo min mogelijk mee hoefde te sjouwen .

Gelukkig kregen we hulp van Wiljam v. Hees en op het laatst onze buren .

Toen was het de vraag ??? kunnen we de 2de manche nog rijden , maar Pierre had nog lagers en met hulp van Twan + postbus ....... (Terry Boeijen) kwam het helemaal goed .

Hierna was het tijd voor een zelf gemaakt bakkie soep van Willy .

Ook was er nog tijd om even naar de Kids & Sidecars te gaan kijken , die hier in Meijel ook hun laatste wedstrijd reden . Veronica stond ook naar de Kids te kijken , dus nam Ingrid Keeris de gelegenheid om van ons een foto te nemen , even later ook nog met Nicole v. Dun , jammer dat we Eva niet zagen , anders hadden we alle dames vereeuwigd die hier in deze klasse meereden .
De 2de manche zou in iedergeval voor de 4-takten nog spannend worden tot 1 ronde voor het eind en wat niemand verwacht had gebeurde , met 1 puntje verschil werden Jef v. Loo & Bijltje C.Z.C.kampioenen bij de 4-takt klasse .

Bij de 2-takt klasse waren broer & zus Visscher de gelukkigen , met 2 overwinningen in hun klasse + 2des overall in het dagklassement , was het meer dan verdiend .

In de feesttent werden de Dagoverwinnaars gehuldigd , voor Haske & Aaron was dit een troostprijs .

Hieronder de uitslagen .Na de prijsuitreiking trakteerde Jef & Cor zo'n beetje iedereen in de biertent , maar ze wonnen de 3de manche (biertent) niet , halvewege de avond gingen ze huiswaards .

Dus hebben wij de eer van de zijspanrijders maar hoog gehouden , gezellig nog wat gedronken en gedanst tot in de late uurtjes . De volgende ochtend zouden er nog 2 kampioenen bekend worden , Pierre & Willy waren al vroeg huiswaards gegaan en met hun nog vele C.Z.C.rijders . Hierdoor konden de meeste M.O.N.rijders hun plaatsen in het rennerskwartier innemen . Er waren 18 zijspannen deze zondag aan de start , waaronder ook Ijen Kops , dit keer weer met Moreno Hoessen . Helaas was dit van korte duur , in de eerste ronde van de 1ste manche kwamen zij al niet meer door . Beide manches werden glansrijk gewonnen door Frank Mulders & Aivar v.d. Wiel , na de 1ste manche werden Patrick Greup & Maurice Visser als M.O.N.kampioenen bij de inters gehuldigd .

Terry Boeijen & Fred Bloemers moesten wachten tot na de 2de manche , maar toen werden ze dan ook feestelijk gehuldigd .

Heel leuk om ook even te melden is dat Rick & John v. Loosbroek voor het eerst dit jaar in de competitie mee reden en de 3de plaats in het kampioenschap (nationale) hebben behaald .