Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

D.V.O. Made weekend 3+4-11-2018 (zondag)Door Vrienden Opgericht is een stichting die met het geld wat dit crossweekend opbreng , onze gehandicapte medemens steunt .

De gene die willen mogen ook een paar rondjes in het bakkie , maar hier later meer over .
Na een superzaterdag hadden André & Ik in overleg afgesproken om het bij de 2 manches van zaterdag te houden , wilde hij maandag gewoon weer gaan werken .

Dit bleek zondag een wijze beslissing te zijn geweest , André had ineens veel meer spieren in zijn lijf , dan dat hij ooit gedacht had , maar in beweging blijven was het motto voor hem , dus op naar de baan .
Bij de baan aangekomen eerst even de tent in gegaan . want daar hingen de uitslagen van de vorige dag , eenmaal in de tent zagen we Wim Bastiaansen met een crossbroek + crosslaarzen aan !!!

Het eerste wat ik dacht was " het zal toch niet waar zijn " maar ja hoor meneer Eigenwijs moest en zou 1manche mee rijden en hij had de Duitser Philip Miedl (Fritsie) zo gek gekregen bij hem in de bak te gaan . Na z'n crossongeluk in Bergharen is Wim jaren aan zijn herstel bezig zo ook nu nog en dan toch op zo'n ding kruipen ! hoezo is zijspancross een verslaving .
 
De wedstrijden begonnen al vroeg , Jan v.d. Laar had het starthek klaarstaan voor de 3de manche van de Hobby A zijspannen (de 1ste manche op zondag)

Voor het eerst in dit weekend ging het mis met de start , de eerste meters verliepen prima , maar in de eerste rechtse bocht ging Nick Maas er hard af . (stond in de bak bij Terry Boeijen )

Terwijl de rest niets vermoedend door reden , werden ze na een volle ronde afgevlagd en moest men terug de fuik in voor een herstart , want Nick moest eerst van de baan gehaald worden .

Gelukkig viel het achteraf mee , hij hield er wel een hersenschudding aan over .


De herstart verliep beter , Justin Keuben & Joep v. Leuken #13 zaten er nu ook weer goed bij , ze namen al snel de koppositie in en net zoals in de 2de manche wonnen ze ook deze 3de manche , #411 George Kinge was hun enige tegenstander , maar achter hun was er volop strijd .


De 2 Jimmy's #11 die al 2 manches 2des geworden waren moesten nu genoegen nemen met de 3de plaats .
Grada Hietbrink & Celine Peddemors #141 reden zeer stabiel , met een 23ste plaats in de 1ste manche , 21ste in de 2de manche , zaten ze nu op de 22ste plaats .

Nick v.d. Venne & Hantje v. Hal #6 waren de 1ste & 2de manche 19des geworden en zaten nu op de 24ste plaats , dit zou tevens hun laatste manche worden , want de 4de manche zijn ze niet meer gestart .
Cor d. Laat & Bart Fens #4 deden het ook voortreffelijk met een 9de , 7de en nu weer een 9de plaats .


Wim Bastiaansen & Philip Miedl #21 deden het niet slecht , sterker nog het ging buitenverwachting goed .


Als mijn gegevens goed zijn en Wim & Philip de transponder van #21 gewoon hebben laten zitten , finishte zij als 11des , net achter de #121 Rien Mombarg & Jeno Martens .

Maar de winst ging naar Justin & Joep op de #13 van Stalman .

Wim hield zich aan zijn woord en na deze manche hing hij de laarzen aan de wilgen .
Na de Hobby A was de Hobby B aan de beurt voor hun 3de manche (1ste van zondag) de klasse waar André & Ik in meereden . Deze manche heb ik ook niet gezien + gefotografeerd , omdat ik Nick Maas tegen kwam , die net bij de dokter (E.H.B.O.tent) vandaan kwam , maar zich nog niet helemaal happy voelde , zodoende even samen met Corrine Eggink bij Nick gaan zitten totdat hij zich weer iets beter voelde en weer wat meer kleur kreeg . Maar toch even verslag : Deze start verliep gelukkig goed , Cor & Lars d. Laat die de voor gaande 2 manches gewonnen hadden , moesten nu genoegen nemen met de 2de plaats , want dit keer was het Mike Keuben die er met de zege vandoor ging , Mike had de eerste 2 manches met Nick Maas in de bak gereden , hadden een 15de + 17de plaats behaald , maar Mike reed nu gedwongen met iemand anders . Sam Veldman & Sem Leferink #16 werde deze 3de manche 3de .
Toen de startbewijshouders aan de beurt waren was ik weer present aan de baan en bij hun ging de start ook goed .


De #100 Dylan & Robbe Boussy namen kopstart , gevolgd door Rene Stalman #13 die met Nick had moeten rijden , maar nu niemand minder dan Ben v.d. Bogaart in de bak had staan .

Maar zowel de #100 als #13 wisten deze positie niet vol te houden , maar wel bijna de hele manche .


Het waren #411 George Kinge & Lewis Gray die deze manche wonnen , maar ook Mike Keuben & Lars d. Laat reden zeer sterk , ook zij wisten Dylan & Robbe + Rene & Ben te pakken .Stephan Wijers & Siebe v.d. Putten #418 die de 2 voorgaande manches gewonnen hadden kwamen nu niet verder dan de 5de plaats . De #16 Sem Leferink & Sam Veldman (in Hobby B rijden ze andersom) werden 6de.

Carlo v. Duijnhoven & Roy Beijenhof reden nu een wat mindere manche , ze werden deze 3de manche 15de .
Hierna hadden we pauze , maar voordat de laatste 4de manches voor de zijspanklasses verreden werd , was daar de gehandicapte-race .

Dit is ieder jaar weer een feest om te zien dat de vreugde er vanaf straal , aan publiek ook geen gebrek .
Er was zelfs dit jaar een deelnemer die persé bij een dame in de bak wilde , dus moest Grada nog even opgetrommeld worden .(zie begin foto)Ook werd er nog even een groepsfoto gemaakt , zodat men naar ouders & publiek kon zwaaien .

Daarna nog een paar rondjes , ze konden er maar geen genoeg van krijgen , maar er moesten ook nog een paar 4de manches verreden worden .

Uiteraard waren de Hobby A als eerste aan de beurt , oftewel op naar de start van de 4de manche , tevens laatste manche van de A's .


Justin Keuben & Joep v. Leuken #13 deden goede zaken , de 1ste manche waren ze 3de , de andere 2 manches gewonnen en ook nu zaten ze er goed bij .


Kelly Debruyne & Jens Mans #94 hadden zaterdag niet meegereden , maar deden het zondag niet verkeerd met een 4de plaats en een 2de plaats , maar voor de totaal overwinning speelde ze dan ook niet mee .Cor d. Laat #4 die met de vriend van zijn zoon Lars reed , behaalde deze laatste manche de minste score , ze werden 10de na een 9de , 7de & 9de plaats , eigenlijk wel heel goed , want Bart Fens is een van de weinige die niets met zijspancross te maken heeft , ook al doet hij al een paar jaar mee in het bakkie bij Cor in Made . Lars stond bij Brutus Biekens in de bak en zij werden deze laatste manche 15de van de 29 spannen en totaal bij de Hobby A 16de . Luc Driesen & Paul Meeuws reden ook alle 4 de manches uit en finishte totaal net achter Brutus & Lars , 17de dus .

Hieronder de totale uitslag over 4 manches van de Hobby A .
In de Hobby B reden de meeste zijspancombinaties mee , gemiddeld zo'n 36 en zij gingen ook voor de laatste keer dit weekend van start .

De kopgroep zat aardig dicht bij elkaar , er zat dan ook veel strijd in deze 4de manche van de Hobby B .Mike Keuben + Bakkenist ??? (was de eerste 2 manches Nick Maas) wonnen deze laatste manche , maar met 2 overwinningen van de 4 manches redden hij het niet om bij de eerste 3 te eindigen .


Cor & Lars d. Laat moesten genoegen nemen met de 2de plaats , maar met 2 eerste + 2 tweede plaatsen werden zij wel Hobby B winnaars . Sam Veldman & Sem Leferink werden 3de , maar wel 2des in het totaal . Randy Vandecasteele & Jurgen #90 behaalde de 3de plaats , met 2 derde + 2 vijfde plaatsen .

Brutus Biekens & Ijen Kops werden deze 4de manche 17de , maar ook 17de in het totaal . Fons v. Heugten & Johan Klumpers #74 deden alleen zondag mee en behaalde een 23ste + 20ste plaats . André & Ik hadden alleen maar zaterdags meegereden , werden 33ste met 2x een 27ste plaats .


Hieronder de totaal uitslag van de 4 manches van de Hobby B .

Dan de laatste manche van de startbewijshouders , tevens de laatste manche van dit schitterende weekend .

Deze manche werd ook aardig op schema verreden , gelukkig was er weinig tijd verloren gegaan aan onnodig oponthoud , de wedstrijdleider Theo mag volgend jaar dan ook weer terug komen winkRene Stalman & Ben v.d. Bogaart #13 namen kopstart , maar werden behoorlijk op hun hielen gezeten door de #7 & # 411 .
 

Paul Pelling & Chris Pannell #7 boekte dan ook hun eerste manche overwinning , maar ook George Kinge & Lewis Grey #411 gingen Rene Stalman & Ben v.d. Bogaart voorbij .

Stephan Wijers & Siebe v.d. Putten #418 hadden al 2 manches gewonnen (zaterdags) , de 3de manche waren ze 5des geworden en nu de laatste manche was eigenlijk de minste , ze werden 7de , maar toch werden zij de totaal winnaars .Het was trouwens wel jammer dat er deze manche nog maar 16 spannen meereden , die het nog steeds wel vol hield was Ijen Kops , normaal zijspanrijder , maar hier in dit weekend alléén maar gebakt en dat in 12x .

Alhoewel Uit het bakkie hangen op het laatst niet meer meeviel , toch petje af voor hem , hij & Thom werden 7de in het totaal .

Toen de wedstrijd afgevlagd was , kwam er een luchtballon overvaren , deze lande op het rennerskwartier , moest ik uiteraard ook even op de kiek zetten . Dan rest alleen nog de uitslagen van de startbewijshouders .

Cross Made gaat de boeken in als een zeer geslaagd weekend , met mooie wedstrijden en mooi weer .