Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 33 | Veteranen Klasse VZN

In 1996 reden Cor & Ikke ook weer mee met de veteranen klasse oftewel bij de VZN.

Rhenen 06-07-1996 was 1 van deze wedstrijden, hiervoor waren er al 4 verreden enwel in Ospel, Boekel, Lochem & Reusel. Boven aan de competitie stonden met #28 Harald Pelzer & Detlef Stroeks (200 pt) op 2 waren het #18 Wim Verweij & Donald Verweijmeren en op 3 met #29 Arjan Schuurman & Maurits Kelder.

Hier boven zie je foto's van de start van de 1ste manche in Rhenen, een schitterende baan om te rijden, maar helaas heb ik van deze wedstrijd alleen maar foto's en geen uitslagen. Ik weet nog wel dat we daar oud zijspanrijder Jan Turk tegen kwamen, die nu in de old-timer solo klasse mee reed.

Ook heel leuk was het dat we als bijklasse mee mochten rijden bij de G.P.Rijkevorsel 13/14-juli-1996 Belgie.

Hier boven zie je de tussen stand tot nu toe na 6 G.P.s , Martin Golz & Hans Rudolf Stetler staan boven aan, gevolgd door Andreas Fuhrer & Adi Kaser en op 3 de broers Kaus & Thomas Weinmann, de beste NL Jacky & Wiljam Janssen op de 5de plaats.

De tekst boven aan dit artikel : Iedere motorcrosser droomt ervan om tijdens een GP als eerste de bocht in te duiken. Die droom wordt echter een nachtmerrie als je vervolgens van de motor valt, want je weet dat er een hele meute achter je zit die de gaskraan helemaal open heeft staan en je niet meer kan ontwijken. Het Belgische (NL) duo Peter Steegmans & Chris Verhagen kan er in de G.P. in Rijkevorsel over mee praten, want daar ging het samen met de tweeling Janssen goed mis.

In de bijklasse daarintegen verliepen de starts prima, ondanks dat er ook 32 combinaties aan de start stonden.

Hier boven de start van de 1ste manche en ik moet zeggen de starts met die ouwe knol gaat me beter af als die bij de nationale klasse met de 2takt. Deze 1ste manche werd gewonnen door Pa Henk Schrijver & zoon Erik, met op de 2de plaats Willy Apers & Phillemon Paredaens en op de 3de plaats Jan Bakens & Harry d.Bresser. Cor & Ik draaide goed mee bij de eerste 10 tot 2 ronde voor het eind de motor begon te sputteren, maar we werden toch nog 16de, net voor de met #25 rijdende Twan v.d.Water & vriendin Esther Pullens (toen waren we al samen in strijd). Wie ook zeer sterk reden waren Wim & Rina Hakkesteegt, zij werden de 1ste manche 10de, maar Rina had in deze manche dan ook alles gegeven, dus gingen ze de 2de manche niet meer van start. Ook de 2de manche reden Cor & Ikke de sterren van de hemel en werden zelfs 9de, dit keer net voor Willy Apens & Philemon Paredaens, die notabene in de 1ste manche 2des waren geworden. Deze manche werd gewonnen door Rudy & Rene Boon met op de 2de plaats Gerd Blatter & Roland Dahman en op 3 Wim Verweij & Donald Verweijmeren. Twan & Esther vielen uit. Hier onder de totaal uitslag.

St. Isidorishoeve 18-08-1996 was weer een wedstrijd bij de K.N.M.V. en ook hier stonden 33 zijspannen aan de start.

Hier was de start van de 1ste manche niet zo best voor Cor & mijn, 26ste en vielen na 3 ronde op de 21ste plaats uit, wie wel goed van start gingen waren #65 Edwin & Ronnie v.d.Brink, zij hadden kopstart, maar moesten 4 ronden voor het eind toch # 53 Marco Luimes & Henk Roenhorst voor hun dulden. Met # 11 Wilferd v.Werven & Ronnie Meulenbroek reden van de 13de naar de 2de plaats,maar dat zijn inters dus telde niet mee voor de punten. Wim Gouweleeuw & Harold Kolle (#54) hadden een goede start, maar zakte af naar de 8ste plaats, ook hier zaten nog inters tussen, zoals Patrick Greup & Rob Lucassen die van een 19de naar de 4de plaats reden. Cor d.Laat & Rob v.Boekel (#25) redden het net niet en eindigde op de 9de plaats, maar zij kwamen wel van de 22ste.

Eef & Wanda v.Mil (#63) hadden een goede start, ze zaten 15des, helaas moesten ze wel wat plaatsen toe geven, maar eindigde op een keurige 22ste plaats.(waar de inters nog af moesten)

De kopstart van de 2de manche was voor Wilfried v.Werven & Ronnie Meulenbroek en hielden de kop van het begin tot het eind. Dit gold ook voor de 2de plaats van Patrick Greup & Rob Lucassen, de 3de plaats was ook voor een inter enwel Kees Zuidhof & Kees d.Dekker.De eerste nationale rijders werden 4de Marco Luimes & Henk Roenhorst, zij werden tevens 1ste bij de nationale in het totaal. Met een 12de plaats in de 2de manche (komend van 22) werden Edwin & Ronnie v.d.Brink totaal 2des. Maikel Kuster & Barry Keuben werden totaal 3. Cor & Ik reden deze 2de manche wel uit, ook dit keer was de start te triest voor woorden (29) maar we wisten naar een keurige 20ste plaats te rijden. Eef & Wanda eindigde 1 plaats achter ons op de 21ste plaats, komend van de 25ste. Wanda's vriend Hans v.Veldhoven stond bij Gerard v.Heugten (#64) in het bakkie, zij eindigde de 1ste manche 1 plaats voor Eef & Wanda op de 19de plaats en de 2de manche gingen ze als 12de van start en finiste op de 14de plaats.

Assen 01-09-1996, een wedstrijd waar alleen de nationale zijspannen reden , dus zonder inters erbij, dan zijn er gelijk een stuk minder natuurlijk en ook al omdat het bijna het eind van het seizoen is, maar er stonden er toch 19 aan de start.

Marco Luimes & Henk Roenhorst namen kopstart en ook dit keer gaven ze deze positie niet meer af.

Wim Bastiaansen & Bernold v.Schagen (#61) waren als 2des weg, maar finiste als 8ste, wie wel 2des werden waren #70 Tjeerd Stapelbroek & Eelco Pierik en op de 3de plaats . Cor & Ik zaten er goed bij met de start 8ste en wisten ons op te werken naar de 6de plaats, maar toen kwam met #52 Maarten Bokslag & Ronald Borkus ons voorbij.

In de 6de ronde van de 10 ronde durende wedstrijd ging het goed mis met Cor & Mijn, waren we al door een linkse bak ingehaald, kwamen we nu met een linkse bak in aanraking en nog wel een achterblijver, niemand minder dan met #77 Bennie & Wilfried Keuben.

Terwijl ik de afgelopen jaren altijd blij was als er iets gebeurde dat Bennie in de beurt stond, want die kom altijd helpen, hoe hard ik hem toen wel kon vervloeken (grapje) maar weg 7de plek en terug gevallen naar de 18de plaats.In de resterende 4 ronden wisten we nog wel op te klimmen naar de 14de plaats, maar ook Bennie & Wilfried reden hem uit, maar voor hun scheelde het maar 2 plaatsen, van de 15de naar de 17de plaats. We hielden wel Eef & Wanda v.Mil er nog achter, zij werden 15de.

Tussen de manches door maar even gaan afkoelen ! nee het pootje had klem gezeten dus een bakkie koffie en een voetenbadje deed wonderen. Op naar de 2de manche waar Tjeerd Stapelbroek & Eelco Pierik kopstart hadden, maar na 3 ronden deze plaats af moesten staan aan Marco Luimes & Henk Roenhorst die ook de 2de manche wisten te winnen, de 2de plaats was voor Edwin & Ronnie v.d.Brink en de 3de voor Tjeerd & Eelco. Cor & Ik gingen als 10de van start en wisten alleen Gerard v.Heugten & Hans v.Veldhuisen in de 2de ronde te pakken, 9de was dan ook het eindresultaat voor de 2de manche + het totaal. Gerard & Hans zakte zelfs terug naar de 13 de plaats, terwijl ze de 1ste manche 11de waren geworden. Alle 2 de manches wisten Nanne Bouws & Edwin Boon ons precies 1 plaats voor ons te eindigen. Hier onder de totaal uitslag van Assen.

In plaats van de Veronica Strandrace hadden we nu de Flevo Strandrace 19-09-1996 van Dronten, heel leuk om te rijden, maar van de uitslagen klopte niets , dus zet ik deze er ook niet bij.

Wat we dit jaar ook nog hadden was het boekje van de Club van 100 gemaakt door o.a.Fons v.Heugten jr.

Hier boven zie je een gedeelte van de voorkant van nr.5 en ik was vereerd in deze editie samen met Cor voor te komen.

Wordt vervolgd.(sorry voor de kwaliteit van de foto's,maar de scanner doet het nog steeds niet, dus heb ik foto's met mijn GSM gemaakt van de foto's uit mijn album)