Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 32 | 1995

Eind 1995 hebben we bij Heli motors een ander frame gekocht, het zijspan waar Harry v.Lit zelf mee gereden had. Met deze aankoop was dan ook gelijk het sponsorgeld van het nieuwe seizoen 1996 op. Ook het oude KTM blok was bij Harry v.Hout geweest en had weer een verse zuiger gekregen. Na zelf nog het een en ander veranderd te hebben aan het zijspan was het dan zover, er kon getraind worden.

Helemaal kanarie geel met in het paars La'pral er op, het startnummer van 1996 was nog niet bekend, dus hadden we het nummer van Harry er nog maar even op laten zitten.

Voor de eerste proefrit hadden we een mooie baan uitgekozen Reek, tevens 1 van de weinige banen waar je s'winters terecht kan. De aller eerste rondes gingen niet zo jofel, maar na een tijdje waren we er een beetje aan gewend.

>Het was niet druk op de Reek , dus konden Cor & Ik ons aardig uitleven ( nadat de zuiger in gereden was) en naar mate we steeds meer meters maakte ging het dan ook steeds beter.

De Kalender 1996 van de K.N.M.V. bracht de volgende wedstrijden :

24-03-1996 Maasvlakte

13-04-1996 Heerde

20-04-1996 Lemmer

21-04-1996 Emmem

05-05-1996 Markelo

18-05-1996 Vlissingen

19-05-1996 Amsterdam

02-06-1996 Arkel

09-06-1996 Halle

23-06-1996 Wijchen

18-08-1996 st.Isidorushoeve

01-09-1996 Assen

22-09-1996 Harfsen en als afsluiter 19-09-1996 Strandrace Dronten (i.p.v.Scheveningen)

Op de Maasvlakte 24 maart was het gelukkig droog weer, er stond wel wat wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Er stonden maar liefst 27 zijspannen aan de start, dus dit beloofde een mooi seizoen te worden.

Klaar voor de start van de eerste wedstrijd van dit jaar, oftewel klaar voor de start van de eerste manche.

Ondanks dat Edwin & Ronnie v.d.Brink geen kopstart hadden deze 1ste manche, namen ze in de 6de ronde de kop over en wonnen ze deze. Cor & Ik hadden eigenlijk best een goede start 11de, maar moesten met de 16de plaats genoegen nemen. Roger Vlot & Alco v.d.Ketterijen hadden kopstart, maar werden 2des, Patrick Greup & Rob Lukkassen reden van de 5de naar de 3de plaats.

De 2de manche werd gewonnen door Leo v.d.Lagemaat & Dick d.Weert, zij reden van het begin tot het eind aan kop. Roger & Alco werden 2 en Aad Bruinhorst & Peter v.Zanden 3. De start van de 2de manche was voor mijn & Cor gewoon weg slecht, het voordeel was wel dat we nu op wisten te klimmen van de 25ste naar de 21ste plaats.

Heerde 13-4-1996 daar heb ik alleen foto's van maar helaas geen uitslagen, op de foto hier beneden zie je de start van de 1ste manche.

En Jan Tuin & Jannes Beugel in aktie.

Betekom 20/21-04-1996 is inmiddels een klassieker in Belgie waar de G.P. gehouden word en zoals gewoonlijk gaan we daar een heel weekend naar toe en dit keer hadden we zaterdags zelfs een verjaardag te vieren van Eef v.Mil

De baan lag er goed bij , jammer dat Grondman, d.Vries, Schrijvers en v.d.Lagemaat de kwalificatie niet gehaald hadden, Toch waren er nog genoegd NLlers aan de start zoals Janssen, Kops, Willemsen, Smit, v.Werven & Bens. De 1ste manche was er 1 om van te dromen, al zullen Jacky & Wiljam Janssen daar na afloop anders over hebben gedacht. Zij hadden kopstart en hielden dit driekwart van de wedstrijd vol, even hadden ze strijd met Alois Wenninger & Henry v.d.Wiel, maar na mate de wedstrijd vorderde liepen ze hier van weg. Ze leken dan ook recht op de zege af te gaan, totdat ze 4 ronde voor het eind de motor dood remde, Wenninger/v.d.Wiel gingen er voorbij, maar die pakte ze al snel weer terug, alleen Andreas Furher & Andy Kaser (wereldkampioenen) kwamen opzetten, na hun slechte start, tot de voorlaatste bocht hielden de Janssen Twins het vol, maar toen moesten ze er toch aan geloven en genoegen nemen met de 2de plaats.

Gerton Kops & Sies Hurkmans werden keurig 5de, op de 11de plaats Marco Bens & Gunther Verbrugge en 13de Gerrit v.Werven & Richard Dijkstra, Johan Smit & Bart Notten vielen uit, net zoals Daniel & Marcel Willemsen. Hoe spannend de 1ste manche was geweest, hoe groot de tegenvaller was van de 2de manche, al na 3 ronden de eerste 3 van de 1ste manche er al uit, de Furher kwam al in de eerste ronde te val, de Janssens reden de pits in omdat de voorrem vast geslagen was en Wenninger z'n carburateur ging kapot. De 2de manche werd dan ook gewonnen door Kristers Sergis & Artis Rasmanis, hier mee werden zij de eerste Letse GP overwinnaars, met op de 2de plaats Martin Golz & Hans-Rudolf Stettler en op 3 Andreas Lenher & Hansruedi Schlapfer.Beste nederlanders waren op 10 Gerrit v.Werven & Richard Dijkstra, op 11 Marco Bens met Gunther Verbrugge en op de 13de plaats Daniel & Marcel Willemsen, Gerton Kops & Sies Hurkmans leken veel punten binnen te slepen, maar vielen op de 5de plaats uit met een lekke achterband.

Amsterdam 19-05-1996 , ook hier waren 25 combinaties aan de start en de 1ste manche namen Edwin & Ronnie v.d.Brink kopstart en zouden deze manche ook winnen.Cor & Ik gingen als 17de van start, zaten halve wege op de 15de plaats, maar kwamen op de 16de plaats over de finish, Wim Gouweleeuw & Harold Kolle waren ons voorbij gestoven, zij hadden een slechte start (20) en wisten naar de 13de plaats op te klimmen. Jacob & Jenne Buist zaten 2de met de start, maar zakte af naar de 5de plaats. 2des werden Hendrik v.Werven & John Michielsen en op 3 Pierre v.d.Venne & Marcel Manders. Ook de 2de manche werd gewonnen door de v.d.Brinkjes, net zoals de 1ste manche aan de leiding van het begin tot het eind, maar dit keer was de 2de plaats voor Leo (junior) v.d.Lagemaat & Dick d.Weerd en op 3 Marco Luimers & Henk Roenhorst, die van de 9de plek af waren gekomen.

Arkel 1/2-06-1996 was een weekend vol met zijspan geweld, zaterdags werd de clubwedstrijd verreden en zondag was er de officiele K.N.M.V.wedstrijd.

Met Marco v.Heugten zijn span ging het niet helemaal joffel, hij verloor zijn zijspan wiel.

Ook in Arkel stond het startveld helemaal vol en met # 63 waren het Eef v.Mil met zijn dochter Wanda in de bak, eindelijk weer een vrouwspersoon erbij dit jaar. Het was schitterend weer en het publiek heeft 2 dagen kunnen genieten, maar de uitslagen durf ik niet aan, want ik heb wel uitslagen, maar weet niet of ze van de club of kampioenswedstrijd zijn,

Halle 09-06-1996 MAC Halmac , hier waren 29 zijspannen aan de start, waar van 20 nationale en 9 inters die buiten mededingen meereden.

De start van de 1ste manche verliep prima, hier links op de voorgrond zie je met # 28 Pierre v.d.Venne & Marcel Manders, in de midden zie je mijn & Cor rijden. maar helaas haalde we deze manche de finish niet. Deze manche werd door Roger Vlot & Alco v.d.Ketterijen gewonnen, op 2 Leo v.d.Lagemaat & Dick d.Weerd en op 3 Wybrand & Michel v.d.Pol, maar zoals vermeld reden zij buiten mededingen mee, dus ging de eigenlijke overwinning naar #57 Marco Luimes & Henk Roenhorst gevold door Edwin & Ronnie v.d.Brink en op 3 Maikel Kuster & Barry Keuben.

Maar ook Eef & Wanda v.Mil waren van de partij en wisten beide manches uit te rijden. De 2de manche werd van begin tot eind overheerst door Leo v.d.Lagemaat & Dick d.Weerd, Vlotje & Alco zaten met de start 2 en bleven 2, de 3de plaats was voor Jan Oude Geerdink & Ard Klein Nijenhuis. De Polletjes waren wel als 3de van start gegaan, maar moesten genoegen nemen met de 8ste plaats.Cor & Ikke reden nu de manche wel uit en werden 20ste (12de bij de nationale) Net zoals in de 1ste manche gold nu ook dat de inters er afgehaald werden, dus was het als volgd 1,Kuster & Keuben, die tevens dagoverwinnaars werden, op 2 Edwin & Ronnie v.d.Brink en op 3 Wim Janssen & Mark Steenbergenbuunk.

Wijchen 23-06-1996

Wijchen is een super mooie baan midden in een woonwijk, waar het La'pral Team speciale herrineringen aan heeft, omdat daar onze naam ontstaan is. Ik mag hier altijd graag rijden, ondanks de beruchte heuvel die erin zit en waar een hoop rijders moeite mee hebben, normaal gesproken ik niet, maar als er 1 voor je stil val boven op de punt dan kan zelfs ik geen kant meer op, helaas haalde we de finish niet, koppeling eruit gebrand. Thuis rijders Jacky & Wiljam Janssen reden ook mee en wonnen deze eerste manche, op de 2de plaats Marco Luimes & Henk Roenhorst, 3 Herdrik v.Werven & John Michielsen en op 4 Mike Bens & Peter Verstegen.

De 2de manche ging voor Cor & mijn heel wat beter, we haalde dan ook de finish, dat konden Jacky & Wiljam Janssen nu niet zeggen, want nu vielen zij uit, het was toch al wel een slijtage slag voor de motors, want er starten er 29 in de 1ste manche, maar er kwamen er maar 21 aan de start voor de 2de manche. Winnaars van deze 2de manche waren Ronald & Werner Nijman, op 2 Marco Luimes & Henk Roenhorst en op 3 Mike Bens & Peter Verstegen.

TT - Assen 28-06-1996 was weer even iets anders, we waren uitgenodigd door het Rizla Team om op vrijdag, de dag voor de TT een trainingsdag mee te maken en kregen hier voor V.I.P.passen.

Eenmaal op het rennerskwartier keken we onze ogen uit, de ene bus of vrachtwagen was nog groter dan de ander, dan zijn wij crossers maar een stelletje amateurs (maar wel amikaler en knusser) In de Hospitality-bus van het Rizla-Team stond de koffie al klaar, tussen de middag kregen we een lunch aangeboden en tussen door konden we (Ad, Anita, Wanda & Ikke) door het internationale rennerskwartier schumen, we hebben dan ook weinig race (training) gezien. In iedergeval een dag om nooit te  vergeten, met dank aan Teammanager Martin v.Genderen.

word vervolgd.