Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 5 | Ad en Martin bij de B.L.B.

Eind 1981 gingen Ad + Martin bij de B.L.B.rijden , daar reden ook de Nederlanders Daam v.Dijk + Alex Hoogveld en Henk v.d.Doelen + Sjaak Baks , maar ook de belgen Freddy Versluis + W.Goethals , maar 13-09-81 ging het mis , vlak na de start over de kop (voor het eerst in 2 jaar saman rijden) dus konden we rectalinia naar het Dijkzicht ziekenhuis , al waar ik (P.K.) met de mercedez bus onder het ziekenhuis door moest rijden om bij de eerste hulp te komen en zodoende de michelinpoppen van het dak van de bus afreed die er pas opzaten ( maar dit terzijde) Ad bleek z'n schouder gescheurd te hebben en gekneusde ribben , Martin had het er beter van afgebracht , alleen maar een paar blauwe plekken.De motor daar in tegen....................


In de tussentijd terwijl de mannen herstelde , leefde ik mijn eigen uit op het span waar Pa Klijn inmiddels een andere kont aan gelast had , door de clubwedstrijd op Arkel met Teus Vink te rijden en te gaan trainen met Rina v.Zanten , die op Arkel de clubwedstrijden bakte bij haar vader Thijs . Het was wel even wennen voor Rina , want ze was gewend in een linkse bak te staan.

Oktober 1981 te Venlo werd bleek later de laatste wedstrijd voor Ad + Martin , na kopstart te hebben genomen werden ze de baan uitgedrukt en dit keer was Martin de pineut , doordat hij last van zijn rug bleef houden , stopte hij ermee. Bij deze valpartij brak ook Broer Blommers z'n pols.,

Ad + Martin in betere tijden.
In 1982 kocht Ad een nieuwe motor , dus zodoende kocht ik z'n oude motor en ging er dit jaar echt tegen aan , zo ook in de bondswedstrijden , met een eigen bakkenist en wel de 2meter lange Gerrit d.Jongh. Ad ging met Nico d.Heijer rijden , die hier voor bij Jaap Basting had gebakt.

Helaas krijgen P.K.en Gerrit hier een ronde lap van Ad en Nico ,maar op een foto kan je dit niet zien, dus heb ik daar Ad in het begin mee gepest van kijk eens wat een natuurtalent ik ben om gelijk al op jou niveau te rijden.

Op de foto van links naar rechts Ad , Nico , Daam , Alex , Andries d.Wit en Wim Bastiaansen

Maar ondanks Madat P.K.en Gerrit bijlangena niet op het podium thuis hoorde werden ze toch even in het zonnetje gezet door Jan Batelaar , de vaste omroeper van de bond (berucht figuur toendertijd)
We zijn dit jaar ook aardig wat G.P's afgeweest om te kijken hoe het moest !!!!!!!!! onder andere naar Gendt en Betekom.

Het eerste seizoen van Gerrit en mijn verliep al met al niet echt slecht , we kregen soms zelfs prijzengeld (die goede oude tijd)

Ad en Nico reden niet alleen bij de N.M.B. maar ook weer bij de B.L.B. en op het laatst van het seizoen ook M.O.N.
1982 was volgens mijn dan ook het jaar dat de N.M.B.ophield te bestaan en geheel over ging in de K.N.M.V.
De kampioenen van dit jaar waren voor de K.N.M.V.Rein v,Gastel+Erik Hurkmans en voor de M.O.N.Theo v.d.Einden+Mat Wyers