Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 6 | Veronica Strandrace

 

Nog even terug naar 1982 , 10 oktober in Meijel van dat jaar stopte Ad met zijspanrijden . omdat z'n geld op was (te veel stukken gehad) daar integen reden Gerrit en Ikke de 2de Veronica strandrace mee.(in 1981 was de aller eerste verreden)

Moe maar voldaan hebben we hem uitgereden.
Het nieuwe seizoen 1983 begon met een metamorfose van de oude vertrouwde bus , voor het eerst niet zwart maar blauw.

Ad had het financiele plaatje nog niet rond , dus kon nog niet rijden , maar Gerrit en Ikke hadden in 1982 haast geen onkosten gehad , zelfs na de Strandrace te hebben gereden en gingen gewoon weer van start , dit keer bij de M.O.N. We werden lid van de motorclub Meijel ,want als je een M.O.N.startbewijs aan wil vragen moest je dat via een aangesloten club doen (nog steeds) dat is iets wat we bij de N.M.B. niet kende , daar kon je gewoon naar Den Bosch rijden en een startbewijs halen en uiteraard betalen. Bij de club Meijel kwamen we terecht via Jo Hobus (zie foto hier onder met zoon)

We reden onze eerste wedstrijd van dit jaar in Utrecht 10-04-83 met onder andere de gebroeders Pearson , Theo v.Sambeek+Harrie Toonen , Evert+Adam Oldenburg , Jan+Ger op't Hoog , Jack Vlot+Jan Roffers , Marco Roks+Ben te Hennepe , Peter v.Houttum+Luc Ketelaars en de gebr.de Haard
In Fijnaart 12-05-83 was het dat Ad ook weer aan de hendels ging , hij kon het toch niet laten en kwam sinds 7 maanden weer aan de start , met een wild vreemde bakkenist Peter!!!!!!!!!

Wie weet welke Peter?????????
De volgende wedstrijd werd verreden in Schaijk , waar P.K. wel reden , maar Ad weer niet omdat die bewuste Peter het af had laten weten.

In juni van dit jaar ging Ad toch weer met Nico rijden , maar helaas ging de motor weer kapot en werd er de rest van het seizoen meer naast de baan dan op de baan door gebracht.
Tussendoor gingen we ook nog G.Ps kijken , waar onze Cor nog steeds met August Muller reed , de hele ploeg ging dan altijd mee en zelfs Tilly de vrouw van Ad was dan af en toe van de party (op zich een unicum) als wij zelf moesten rijden dan ging ze zeker niet mee.

In november van 1983 gingen Ad en Martin maar weer eens samen trainen en daar werd besloten het nieuwe seizoen 1984 toch maar weer samen te gaan rijden.
Foto's van Ad en Martin genomen op de daag van die bewuste training waar ze besloten weer samen te gaan rijden , ze hadden tevens een reseve bakkenist erbij gecreeerd Bobby!
Word vervolgd