Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 7 | Ad en Martin weer samen 1984

 

In 1984 gaan Ad en Martin inderdaad weer samen rijden , dit keer bij de K.N.M.V. voor Gerrit en mijn werd het dit jaar wat aanmodderen , want dit keer waren bij P.K.de centjes op , omdat ze zonodig de bus weer een ander jasje moest geven.
Hoewel we het spuiten van de bus dit keer zelf hebben gedaan , Ad+Gerrit+P.K schuren en Martin spuiten in een nishut van Leo Combe (strandracewinnaar)

Deze foto's van de bus zijn niet in 1984 maar in 1985 gemaakt.
Mee van het grootste spectakel van 1984 was de Reunie van de zijspannen , georganiseerd door Rikus Lubbers.
De wedstrijd werd uiteraard verreden in Harfsen op 5/6 mei 1984 , deze duurde 2 dagen , dit omdat ook de huidige zijspancombinaties er hun eigen wedstrijd reden en dit kwam dan weer mooi uit , want die konden dan hun combinaties uitlenen aan de oudstrijders die zelf geen zijspan meer hadden.
Er waren heel veel deelnemers voor de reunie zowel uit binnen als uit buitenland , enkele nederlanders waren o.a.Fons v.Heugten,Ben Snijder,Jan Boeschoten,Ben v.d.Goorbergh,Wil Remie,Cor v.d.Biggelaar,Dick Steenbergen en Rikus Lubbers himself

Al waren de combinaties niet altijd origineel , want Cor v.d.Biggelaar reed met Dick Steenbergen (en wonnen) terwijl die toen ze nog actief deelnamen respectiefelijk met Corv.d.Bijl en Ton v Heugten reden , maar deze 2 waren nog steeds actief in hun sport en reden in de andere wedstrijd mee.
Het werd een super gezellig en zeer geslaagd weekend en na afloop werden er terherrinering veel plaatjes geschoten.
Een week later werd er in Apeldoorn op de 13de dus de G.P.zijspannen verreden.

Daar reed onze Cor (Bijltje)inmiddels met Jan Bakens en Ton v.Heugten met Frits Kiggen , op dat moment stonden Ton +Frits rijdend met nr.7 op de leidende positie van het wereldkampioenschap.
We hadden dit jaar haast geen tijd om zelf te rijden , want de volgende G.P. stond al weer voor de deur , het was kei spannend , want er waren vele combinaties die in aanmerking kwamen voor de wereldtitel.
De volgende G.P.voor ons om tegaan kijken was dan ook Belgie.

Een bijzondere combinatie deze dag was die van Terry Good (engeland) samen met Andreas Husser (zwitserland) omdat zowel de bakkenist van Terry als Robert Grogg de rijder van Andreas geblesseerd waren en zij zodoende besloten maar samen te gaan rijden.wordt vervolgd