Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 9 | 1985 Lochem

 

Eind 1985 hadden we een wedstrijd in Lochem,het hele team stond s'ochtends vroeg klaar maar geen Gerrit.
Gerrit was meestal te laat(had een zoon van Bijltje kunnen zijn) maar nu hadden we hem gewaarschuwd,als je er niet bent
rijden we weg,want Lochem is toch wel ongeveer anderhalf uur hier vandaan.
Nou Gerrit is dus op eigen gelegenheid naar Lochem gekomen,toen hij zag dat we weg waren sprong hij in zijn auto rektalinea naar Breda (we hadden de meeste wedstrijden toen in Brabant) in Breda aangekomen keek hij toch maar op de kaart en toen bleek dat ze volgens hem Lochem verplaatst hadden,dus moest hij op naar het noorden,maar hij was net op tijd voor de training.
Daar bleef het dan ook bij,want na 3 ronden was het over en uit met het rijden,de oliepomp was vastgeslagen met gevolgen vandien,een schrale troost Ad en Martin reden goed.

Doordat het blok zandgehapt had was er veel werk aan de winkel,geen centen om hem te laten repareren,dus in het pakhuis blok aan het spoelen geweest om het zand eruit te krijgen,het koppelingsdeksel laten lassen bij vriend Walter alleen de waterpomp werd vernieuwd.
De volgende wedstrijd was Prinsenbeek die geen bestaand crossterrein hadden,maar wel ieder jaar een wedstrijd organiseerde op een weiland.
Teammanager Kees (broer vanAd) kon gelijk aan de gang!

Ad en Martin hadden het goed naar hun zin in Prinsenbeek(net Arkel) en de motor van PK bleef het ook goed doen,
af en toe een rookpluinpje maar dat mocht de pret niet drukken.

Halle was de volgende wedstrijd en daar werd PK geintervieuwd door de commentator van het circuit,net voor aanvang van de wedstrijd.

De start van de 1 ste manche verliep voor Ad en Martin niet zo sjofel,samen met de combinaties van Jan Visser en Kees
Westerman gingen ze over de kop en moesten ze als laatste aan de manche beginnen.
Andre Herms en Marco Bens voerde de strijd aan,zo langzamerhand begon de motor van PK aardig te roken,het zand dat in Lochen in het motorblok was gekomen begon nu toch schade aan te richten.
terwijl Ad en Martin aan een inhaalrace bezig waren,zagen ze op een gegeven moment rookpluimen in de bocht,dat was het teken dat ze PK en Gerrit naderde en inhaalde.
Met de start van de 2 de manche was de rookontwikkeling dusdanig dat de overige deelnemers niets meer zagen.

PK en Gerrit die goed stonden in de tussenstand en op de 1 ste startrij plaats mochten nemen gingen helemaal links staan en daar kwam dus ook de wind vandaan,zie gevolg foto hierboven.

Maar ondanks dat de motor zo rookte werd de wedstrijd wel uitgereden,dus toch weer punten gepakt.
Assen was de laatste wedstrijd van dit seizoen op de strandrace na dan.

Dit zou tevens de laatste Bondswedstrijd zijn voor Ad en Martin,want Martin zou er mee stoppen.
Ik PK dus had mijn motor wel meegenomen naar Assen maar doordat Gerrit een auto-ongeluk had gehad was hij er niet bij.
Toen Ad en Martin klaar stonden voor de 1ste training had PK nog steeds geen bakkenist,maar na deze training kwam daar verandering in,de motor waar Wout Plezier mee reed had het begeven en voor de 2de training kwam Wout naar mij toe en zij: kom op ga je verkleden dan kunnen we de traning meerijden en zien we wel hoe het gaat

De 1ste manche hadden Ad en Martin niet zo n beste start maar de rest van de wedstrijd verliep prima,met PK en Wout  naar maten de verwachtingen toch goed al deed de motor af en toe raar toch uitgereden.
Voor Ad en Martin verliep de 2de manche minder goed,net voor de start brak de koppelingskabel,ze starten wel mee maar het cirkuit was te zwaar het ging gewoon niet.
Voor PK en Wout daarintegen verliep alles prima ze zaten zelfs derde met de start achter Dirkjan Muller en de Terschellinkies (Piet en Jan) en na hun vloog de heleboel op een hoop.
Dit bleef tot nu toe de beste KNMV manche die PK gerden had,als 3de van start en als 7de eindigen,het was fantastisch dank zij Wout en ook wel een beetje dankzij het feit dat de rest na de start op een hoop lag.
De hele ploeg was dol enthousiast zelfs Ad en Martin waren even vergeten dat ze zelf niet hadden kunnen meerijden.
wordt vervolgd.