Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 10 | Strandrace 1985

 

Het jaar 1985 werd afgesloten met de Veronica strandrace , deze strandrace was de meest geslaagde van al de jaren die we mee hadden gedaan,niet qua resultaat maar wel qua gezelligheid.
We waren met een hele grote ploeg en de catering werd het hele weekend geheel verzorgd door Vera.

s'Avonds op de visafslag een groot feest en daarna nog even een afzakkertje gehaald in de plaatselijke kroeg.
Op de terug weg (sóchtends vroeg) hebben we Cor (Bijltje) nog op sleeptouw genomen , want die was lichtelijk de weg kwijt , oorzaak drank !
Rein v.Gastel was daar hardstikke blij mee , want hij was net optijd terug voor de training die wij maar oversloegen.

De 5de strandrace werd gewonnen door Jan Bakens+Ton Maessen , 2des Ton v,Heugten+Frits Kiggen , 3des Kees Beekers+John Michielsen , 4des August Muller+Henk v.Heek en 5des Mari Bens+Ton Voets.

De laatste meters van Ad +Martin als zijspanduo zijn lopend afgelegd , de motor had de finist niet gehaald.
In 1986 was Nico d.Heijer weer terug bij Ad in het bakkie , maar ook P.K.had afscheid genomen van Gerrit d.Jongh en haar nieuwe bakkenist werd Jaap Bakker (eigen kweek)
Ook geheel nieuw was de aanschaf van Ad z'n nieuwe combinatie.

Alle frames die Ad tot nu toe gekocht had , kocht hij als bouwpakket en dan zette P.K.ze in elkaar , dat was dit keer niet het geval Ad moest het nu zelf doen , ze was zelfs niet het pakhuis in tebranden met zo'n tweetakt fiets in de buurt.
Maar ik moet zeggen dat ik er achter ben gekomen na de 1ste training met dat ding dat je er wel conditie van krijgt !

Ad kwam er wel achter dat het toch wel wennen was , want die anders beweren lullen uit hun nek , dit gold ook voor Nico , maar oefening baart kunst.
Voor P.K.+Jaap was het ook afzien , maar dit omdat Jaap nog nooit gebakt had en pas laat van start kon omdat ze de oude motor van Ad had gehad maar daar nog een nieuwe zuiger in moest nadat deze kapot was gegaan in Scheveningen.
Er was dus maar weinig tot geen tijd om naar G.Ps enz... tegaan kijken , maar een schral troost was dat we later dit jaar een grote wedstrijd in Arkel zouden krijgen.

Amsterdam was de eerste wedstrijd dit jaar , waar Ad+Nico wel reden , maar Ikke dus nog niet , dan maar aanmoedigen , zo ook Ron +Loes die inmiddels zo'n beetje bij ons team hoorde.(ook zij hadden een nieuwe yamaha wasp)
Met deze motor reed Ron wel 10x zo hard ais vorig jaar , dat werd dus tanden bijten voor Loes maar ze reden de wedstrijd wel uit.

De 2de wedstrijd Jawel A'dam maar nu waren P.K.+Jaap er wel bij , reden uit en waren niet eens de laatste.
Ook voor de derde maal kwamen de zijspannen in actie in A'dam

Toch werd er ook elders gereden , in Stevensbeek was het zelfs 2 dagen prijs , zaterdags 2 manches + sávonds de 3de manche in de feesttent , onder het genot van een heerlijk glaasje was er geen 1 die er aan dacht dat er de andere dag ook nog 2 manches verreden moesten worden , zelfs de nummer 1 van dat moment Dirk Lagemaat was in de olie en zelfs aan het dansen.
De volgende ochtend was Ad niet op de motor tekrijgen , na veel aandringen reed hij dan toch 1 rondje , wat achter af toch niet zo'n strak plan was , want conclusie : helm vol gekotst.
Nadat iedereen weer een beetje bekomen was , moest er even een teamfoto gemaakt worden voor Anita der verjaardag omdat zij er dit jaar niet bij was , want ze zat in Australie (haar zus woont daar )

De overige dag verliep trouwens prima.
Word later dit jaar vervolgd , want het nieuwe seizoen gaat beginnen.