Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 25 | 1992 Sabbatical

 

1992 werd een Cross sabbatical voor het La'pral Team, ik Patricia dus had nadat Loes vertelde dat ze eind 1991 zou stoppen met crossen, halvewege dit seizoen met Cor v.d.Bijl afgesproken in 1992 met hem te gaan rijden, Eimbert Timmermans & Eric Verhagen gooide roet in het eten door Wereldkampioenen te worden. Dit hield in dat Cor die monteur bij hun was nog 1 jaar met de mannen mee zou gaan, want Eimbert & Eric die op hun hoogte punt wilde stoppen plakte er nog 1 jaar aan om hun titel te verdedigen. Hierdoor zat er voor mijn niets anders op om dat jaar op Cor te wachten en in 1993 weer van kiet te gaan. Ik zou gewoon weer een jaartje als monteur van Ad fungeren, maar ook dit liep heeeeeeeeeel anders dan geplant. Ad had voor dit seizoen de zijspancombinatie van Ton Dooyeweerd gekocht, hij & Karel zouden er weer volop tegenaangaan dit jaar, maar toen alles piccobello klaar stond kreeg Ad van Karel te horen dat hij een Quad gekocht had en dat hij daar wedstrijden mee ging rijden, als hij dan geen wedstrijd zelf had dan kon hij wel bij Ad in de bak staan !!!!!!!!
Ad had hier zo de .......................... van toen hij dit te horen kreeg, dat hij gelijk zijn crosslaarzen aan de wilgen hing en hiermee zijn 24 jarige actieve crosscarriere gelijk stop zetten (9 jaar solo/15 jaar zijspan) De vers aangeschafte EML KTM verkocht hij aan Wim & Rina Hakkesteeg, kocht voor zijn eigen een off the road Honda Dominator en de cross werd even op een zijspoor gezet. Het roer werd helemaal omgegooid.

We gingen in het weekend tripjes maken, de boy's op de motor en de meiden met de auto er achter aan, tripjes als zwemmen met z'n allen.
Martin & Willy v.Genderen hadden inmiddels een dochter Iris (vandaar meiden met auto). Iris vermaakte zich prima met die aandacht van zoveel volwassenen !!!!! om zich heen.
Terwijl Willy, Anita & P.K na hun verdiende zonnetukje de taak weer overnamen van Martin,Ad & Rene' om Iris in de gaten te houden die op een vlot aan het spelen was, gingen de mannen even een rondje lopen om wat aan hun conditie te doen en wel de conditie van hun ogen wel te begrijpen. Hoe leuk en gezellig deze uitjes ook waren, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en toch maar DE wedstrijden van dit jaar gaan kijken, te beginnen met Betekom G.P.van Belgie 9/10-5-1992 daar werden 3 manches verreden voor het Wereldkampioenschap.
Eimbert Timmermans & Eric Verhagen waren hier supersterk, ze wisten hier alle 3 de manches te winnen, manche 1+2 van start tot finist, de 3de manche gingen ze 3 van start en 3 ronden voor het einde pakte ze de eerste plaats, hier mee ook de Ben Snijder Trofee, de 9de nederlander die deze Trofee won vanaf 1976. De 1ste was Han Vels die hen 2x won,de 2de Hans v.Goch.3de Cor d.Biggelaar ook 2x, 4de Benny Jansen ook 2x, 5de Ton v.Heugten, 6de Kees Beekers, 7de August Muller en 8ste Rein v.Gastel.
De beste buitenlanders deze wedstrijd waren Andreas Lenherr & Reinhard Weber (nr.5) met een 3de plaats in de 1ste manche, 2de plaats in de 2de manche en weer een 3de plaats in de 3de manche.
Op de foto hier boven zie je nog een andere Zwitserse combinatie in actie Teddy Morf & Daniel Koppli, zij werden 15de,12de en13de.
Overige nederlanders :
Dirk v.Heugten & Andre Visser 1.m.uitgevallen,2.m.9de en 3.m.7de.
Dirk & Roger v.d.Lagemaat 1.m.6de,2.m.7de en 3.m.8ste
Jan Bakens & Harry d.Bresser 1.m.9de, 2.m.23ste en 3.m.14de
Jacky & Wiljam Jansen 1.m.17de, 2.m.18de en 3.m.uitgevallen
In Zaltbommel waren er dit keer maar een paar buitenlanders aanwezig, maar dit deed niets af aan de mooie wedstrijd die we te zien kregen,ik weet het niet zeker maar ik denk dat dit ook het jaar was dat het geen mooi weer was in Zaltbommel, sterker nog dat Anita & ik verzopen zijn, Ad er niet bij was want die lag plat met een hernia, want ik heb alleen maar uitslagen van deze wedstrijd en geen Foto's. 
Laten we met de 1ste manche beginnen, we geloofde onze ogen niet maar niemand minder dan Daam v.Dijk & Gerard Vink namen kopstart, ze wiste deze positie zelfs 3 ronden vast te houden, maar hierna ging het snel bergafwaards en finisten als 15de. Deze manche werd gewonnen door Eimbert Timmermans & Eric Verhagen, terwijl zij als 5de van start gingen.Een keurige 2de plaats was er voor Marco Bens & Eric Toonen die van de 10de plaats afkwamen. Jacky & Wiljam Jansen behaalde de 3de plaats en kwamen van de 9de plaats af, nogmaals een heel mooie strijd dus.Op de 4de plaats troffen we Gerrit v.Werven & John Michielsen aan die zeer constant reden,als 3de gestart en als 4de geeindigd.Als 5de hadden we de 1ste buitenlanders Colin Philpott & Nick Brace, 6de Gunter Govaerts & Bert Paredaens, 7de Hein v.Doorn & Sies Hurkmans, 8ste Gerton Kops & Mark v.d.Venne, 9de Dirk v.Heugten & Andre Visser en 10de Chris Etherigge & Shane Skeates. De 2de manche namen Gunter Govaerts & Bert Paredaens kopstart maar 3 ronden voor het eind gingen Eimbert & Eric hun toch voorbij, de 3de plaats was voor Dirk v.Heugten & Andre Visser en de 4de plaats voor Marco Bens & Eric Toonen. Hoewel Daam & Gerard dit keer geen kopstart hadden deden ze het de 2de manche eigenlijk veel beter, ze zaten nu 6de met de start (niet slecht) en werden nu 8ste.
Tot slot de laatste G.P die ook net zoals in 1991 in Oubenice werd verreden, we waren dit keer met de personenwagen naar Tsjechie gereden en hadden een kamer in het nieuwe hotel van Franta dat midden op het circuit stond.Zoals gewoonlijk hadden we voor de start van de 1ste manche eerst de voorstelling aan het publiek.

Het was schitterend weer en we kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld.

Na de 2de manche werden Eimbert & Eric voor de 2de x achter 1 volgend als Wereldkampioenen gehuldigd.

Voor Cor v.d.Bijl was dit zijn laatste optreden als monteur, want hier onder zie je een gedeelte van het La,pral Team in gesprek met Cor, waar hem gezegd word dat hij het aangeefbord aan Ad kan geven en hij die in 1993 kan gaan gebruiken voor hem & P.K. aan te geven.
De nederlandse kranten waren een beetje negatief, niet over het feit dat Eimbert & Eric Kampioen waren geworden, maar dat zij stopte en hoe het nu met de nederlandse zijspancross verder moet ??????? Nu jullie met de zijspansport stoppen, hou ik mijn hart vast voor de toekomst. (dit stond letterlijk in het AD 12 okt.) Wie moet jullie opvolgen, het verschil is te groot, Eimbert & Eric wonnen alle NK manches, dat was voor het eerst in de geschiedenis, het zijspancrossen gaat een moeilijke tijd tegemoed aldus de media. De talent volle tweelingbroeders Jansen moeten hard blijven werken om aansluiting met de Wereldtop te krijgen, we zullen zien.
Word vervolgd.