Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

Deel 28 | 1994 Veteranencross

 

Zondag 12-6-1994 Arkel werd Veteranencross verreden, de zaterdag hiervoor werd een clubwedstrijd verreden, dit gewoon met de 2takt, helaas konden Cor & ik daar maar 1 manche van mee rijden, omdat Cor tot half 2 moest werken en voor het eerst in alle jaren de zijspannen als 1ste van start gingen. De 2de manche hebben we lekker kunnen rijden en de KTM deed het prima, een goede training voor de zondag dus.

De start van de 1ste manche op zondag ging niet slecht, veel beter als met de 2takt, nu maar afwachten wat het blok zou doen, want de Yamaha hadden we donderdag pas opgehaald bij Henk v.d.Doelen en in de training liep het blok goed, maar hij werd kokend heet, hierna grotere sproeiers gezet, dus ????? P.K.& Cor kwamen de 1ste ronde als 7de door van de 21 combinaties die van start gingen. Bert v.d.Donk onze sponser reed ook mee en hij had Frans v.Poppel in het bakkie, zij zaten 10de, hoe goed ze der best ook deden, konden ze bij lange na niet bij P.K.& Cor in de buurt komen, iets wat vooral voor Frans slikken was.Van de 21 zijspannen waren er 6 met een startbewijs (bij de 2takten) en die werden dan ook apart geklasseerd ! Onder deze startbewijshouders behoorde ook Cor & ik, totaal werden we 7de, bij de startbewijshouders 3de.

Harald Pelzer & Detlef Stroeks (duitsers) wonnen deze 1ste manche, 2.Gerd Bernhardt & Ralf Jauben (duitsers) en Wim Verweij & Donald Verweijmeren 3, de 1ste startbewijshouders op 4 Kees Westerman & Cor Warmerdam, Bert & Frans finisten als 11de.

Buurman Willem was ook naar Arkel gekomen om zijn buurvrouw aan te moedigen, samen met Ad stond hij langs de baan en genoot van een mooie wedstrijd en uiteraard de koffie die hier op volgde. Na de 1ste manche bleek dat het motorblok nog steeds kokend heet was, zodoende vroeg P.K. aan Wim Hakkesteegt of hij de ontsteking even na wilde kijken, deze stond inderdaad niet helemaal goed. Daarna kwam ook Henk v.d.Doelen die het blok in elkaar had gezet en die zei dat Ad ook even de naalden van de carburator moest verzetten, dit bleek later een grote fout te zijn.
Met de start van de 2de manche verzoop de motor en gingen P.K.& Cor als laatste de strijd aan met een sputterende motor, ze wilde eerst stoppen, maar na een beetje spelen met het gas ging het weer en dat was het begin van een grote inhaalrace.

Het werd een manche om nooit meer te vergeten, want ondanks dat de motor slecht bleef lopen gingen P.K.& Cor als vergif, het naar de concurrent toe rijden ging goed, maar er dan voorbij gaan gaf af en toe problemen, want als je iets te fanatiek gas gaf verzoop hij weer.
Ondanks dat hadden we de 1ste volle ronden er al 5 te pakken, hierna moest er eerst weer een behoorlijk gat dicht gereden worden, uiteindelijk reden we naar een keurige 11de plaats, 5de van de startbewijshouders en ook dit keer waren we voor Bert & Frans geeindigd.
Deze manche werd gewonnen door Kees Westerman & Cor Warmerdam, 2.Wim Verweij & Donald Verweijmeren en 3.Gerd Bernhardt & Ralf Jauben.
Reusel 26-6-1994 was de 1ste 2takt wedstrijd weer na Varseveld, het was goed weer en de baan lag er goed bij.

De start van de 1ste manche ging weer niet zo jofel, maar halverwege het startterrein ging de motor als een raket, net te laat om tussen de massa te duiken, maar Cor & ik kwamen toch de 1ste ronde als 9de door, omdat achterin het circuit een op 1 hoping van zijspannen was en wij daar aardig omheen konden. Het baantje lag ons wel, het rijden ging dan ook prima, we waren fel instrijd met Marco v.Heugten & Hein v.Veghel, Marco & Hein hadden bij de ophoping gezeten na de start en zaten zodoende achter P.K.& Cor. op allerlei manieren had Marco al geprobeerd er langs te komen, want hij moest en zou er voorbij.(zoals hij later zelf zei : het doet zeer Patricia voor je te zien)

Het lukte hem wel, al hoe wel hij er 3x over moest doen, want iedere keer als hij weer een noodsprong waagde zaten ze weer in een wal vast of zo iets ! wij er weer voorbij en dan kon Cor het niet laten om zijn middelvinger naar Marco op te steken, die daar dan nog fanatieker van werd, maar het ging er allemaal wel leuk aan toe.De volgende aanval die we te verwerken kregen was van Wim Goouweleeuw & Han Jansen (dit hadden we al eerder dit jaar meegemaakt ) ook zij zetten alles op alles om P.K.& Cor voorbij te gaan, alleen hun lukte het niet, totdat P.K. zelf een grote blunder maakte en in een linkse bocht in de wal vast kwam te zitten. Twee combinaties profiteerde hier van, waaronder Wim & Han, de andere combinatie pakte we de zelfde ronde weer terug. Dan hadden we nog dat onze Teammanager Ad ook nog een blunder maakte door de laatste ronde aan tegeven, terwijl we er nog 2 moesten rijden, ondanks dit finiste we toch op de 11de plaats.

Zowel Ad Joosen & Marco v.d.Bijl als Wim Bastiaansen & Bernold v.Schagen reden deze manche niet uit, de overwinning ging naar Wilfred v.Werven & Bart Notten, 2.Tjeerd Stapelbroek & Eelco Pierik en 3des Aart v.Bruinhorst & Arjan Harmans, Marco & Hein waren nog naar een keurige 6de plaats gereden.
Ook bij de start van de 2de manche ging de KTM niet echt van z'n plek, maar omdat het nogal een aardig lang startterrein was zaten P.K.& Cor er toch niet zo slecht bij, ze wisten zich zelfs weer op te werken naar de 11de plaats en hielden o.a. weer Gouweleeuw er achter, maar ook mannen zoals Enzerink/Roenhorst, v.Gaal/Veldhuizen, Stapelbroek/Pierik en jawel ook Marco & Hein, totdat 2 ronden voor het eind de motor slecht begon te lopen en er op het startterrein er helemaal mee stopte, weg 11de plaats dus.

Ook de 2de manche werd gewonnen door Wilfred & Bart, dit keer op 2.Ferry & Bjorn Meinders en op 3. Jenne & Jacob Buist.
Bielstein 9/10-7-1994 G.P.Duitsland, de oude v.Hool deed het prima naar Bielstein, in 4 uur waren we op de plek van bestemming en het was er prachtig weer, we hadden een mooi plekje kunnen bemachtigen,er liep een soort beek je door het rennerskwartier en toen Ria & Jan Vos met de kleine een bakkie wilde komen doen , moesten ze aardige kapriolen uithalen om bij ons te komen en weer terug te gaan.

Het was een mooi circuit en het lag er goed bij, dan kregen we weer eens een ouderwetse mooie wedstrijd te zien waar de Nederlanders weer eens een betekenis in hadden, vooral Marco Bens & Eric Toonen, zij reden de sterren van de hemel, sterker nog ze wonnen zelfs de 1ste manche, na een mooie strijd geleverd te hebben met de Duitsers Kuhn & Zimmermann,zelfs op het laatst begon hun motor te sputteren, maar ze wiste hun concurrenten voor te blijven. Jacky & Wiljam Jansen werden keurig 7de. De 2de manche werden Marco & Eric met de start ingesloten, kwamen de 1ste ronden als 9de door en finisten als 6de. Totaal werden ze 2de en moesten Kuhn & Zimmermann voor hun dulden. De Jansen Twins kwamen in de 2de manche niet verder dan de 11de plaats, maar staan hiermee wel als beste Nederlanders op de 3de plaats in de W.K.tussenstand.
In Helmond 17-7-1994 hadden we weer een Veteranencross (motoren)het was super mooi weer en er waren 18 zijspancombinaties aanwezig, de start verliep oke'

Ook al zou deze foto in het zwart/wit zijn, haal je P.K & Cor er altijd uit met de start, door Bijltje zijn aparte manier van z'n been.
De 1ste manche werd gewonnen door Wim Verweij & Donald Verweijmeren, Cor & ik werden 8ste en finiste net achter Patrick Groen in't woud & Marcel Maurits, terwijl wij ons in het zweet reden stonden de mannen al lekker aan een biertje.(Rene', Toine & Ad)

Een van de tegen vallers waren Kees Westerman & Cor Warmerdam, zij werden 11de en dat was voor hun doen zeer beneden peil.
Tussen de manches door werd er volop gesleuteld, dat heb je nu eenmaal met die oude beestjes.

De 2de manche werd ook dit keer gewonnen door Wim & Donald, maar dit keer was Westermannetje wel in zijn element en werd 2de, op de 3de plaats was het met nr.13 Patrick & Marcel, P.K.& Cor werden 6de

                                                                                                                                                                          Van de G.P.van Lierop heb ik wel foto's, maar voor de rest kon ik weinig vinden, weet alleen dat Gunther Goovaerts & Sven Verbrugge deze G.P. wonnen.

Maasvlakte 28-8-1994 mochten wij weer aan de bak,dit was de eerste keer dat de zijspannen hier een wedstrijd hadden en ik vond het een mooi baantje, lekker zwaar zand, hier was het ook dat onze nieuwe sponsers kwamen kijken. Helaas was Anita er weer niet bij, dus zijn er van deze wedstrijd geen foto's, alleen van het rennerskwartier.

Deze wedstijd werd gewonnen door Wilferd v.Werven & Bart Notten, zij wonnen beide manches, Cor & ik werden de 1ste manche 14de en de 2de manche ging het dubbel zo goed , dus behaalde we een mooie 7de plaats. Aart v.Bruinhorst & Arjan Harmans werden 2x 2des, dus ook in het totaal 2, maar de 3de plaats in de 1ste manche was voor Wim Gouweleeuw & Han Jansen en in de 2de manche was de 3de plaats voor Rene v.Gaal & Hans v.Veldhuizen, die ook in het totaal 3de werden, want Wim & Han moesten de 2de manche genoegen nemen met de 14de plaats, werden dus in totaal 7de (wij 10des).
In Lelystad 4-9-1994 was het weer de beurt aan de Veteranenmotoren, het had de dagen er voor behoorlijk hard geregend, aangezien Lelystad een kleibaan is, werd het een behoorlijke glij & schuif partij, maar wel leuk, dit was dan ook hoe de motor er uitzag na de training.

Ondanks dat ik geen harde baan rijder ben, vind ik blubberrijden wel leuk, al hoewel ik geen uitslagen van deze wedstrijd heb, weet ik nog wel dat Cor & ik hier lekker gereden hebben.

Oldenbroek 8-10-1994 was 1 van de eerste wedstrijden waar ik Daniel & Marcel Willemsen tegen kwam, althans dat ze met ons bij de K.N.M.V. meereden in de competitie, maar zowel Daniel & Marcel als Cor & Ikke vielen de eerste manche hier in Oldebroek uit.

Op de foto hier boven zie je beide combinaties nog in aktie, er stonden 31 zijspannen aan de start, dus 1 meer of minder miste je niet.
De 1ste manche werd gewonnen door Gerrit v.Werven & Richard Dijkstra, op de 2de plaats waren het Ronald & Werner Nijman en 3de Wilferd v.Werven & Bart Notten. De 2de manche werd gewonnen door de Gebr.Willemsen, Gerrit & Richard moesten dit keer genoegen nemen met de 2de plaats, op de 3de plaats de Gebr.Nijman en 4.Wilferd & Bart, de nummers 2,3,4 waren dus allemaal 1 plaats gezakt ten opzichte van de 1ste manche. Cor & ik wisten de 2de manche wel uit te rijden en werden keurig 19de net achter Maarten & Albert Bokslag.

Holten 16-10-1994 was de laatste kampioenswedstrijd voor de Nationale zijspannen en daar was het dan ook waar Wilfred v.Werven & Bart Notten nederlandskampioen werden bij de nationalen zijspannen.

Dit jaar werd afgesloten met de Brascross in Lierop, een altijd super gezellig evenement, waar je ook weer eens oude bekende tegen kom, die je soms lang niet gezien heb of in ieder geval lang niet op de motor gezien heb. Uitslagen zijn met zo'n wedstrijd dan ook niet belangrijk, het mee doen daar gaat het om. De Gebr. den Hertog Dirk & Joop reden ook weer een keer mee, ook Wand v.Mil stond weer eens in het bakkie en ik reed met niemand minder dan Harry d.Bresser.

Word vervolgd.