Zijspanteam La' Pral

Dutch sidecar motocross team

 

Driver Patricia Klijn

Sinds 1976 betrokken bij de zijspancross, eerste als monteuze bij Ad de Groot tot 1992 Ondertussen zelf gaan rijden, vanaf 1980 startbewijs bij o.a. N.M.B., K.N.M.V. & M.O.N. (heel even bakkenist geweest bij Ad de Groot). Mijn bakkenisten waren : Gerrit de Jongh, Jaap Bakker, Loes van Beveren, Cor van der Bijl (17 jaar), Cees Looijen, John Michielsen, Wilco Zonneberg en mijn huidige bakkenist is Pierre van der Venne.

Teammanager Ad de Groot

Was sinds 1964 bij de motorcross betrokken. Op 16 jarige leeftijd solo 50CC Verli gereden. Hierna 250CC CZ, Bultaco waarna 360CC Husky. Na negen jaar solo is Ad overgestapt naar de zijspannen. Eerst een Norton-Wasp toen een Yamaha EML. Gereden bij de N.M.B., M.O.N. en K.N.M.V. met o.a. Martin van Genderen en Nico den Heijer. Gestopt met rijden in 1992. Was jaren monteur en teammanager bij Patricia Klijn in de klasse zijspannen, die al vanaf 1976 monteuze bij mij was. De rollen omgedraaid dus. In 2016 overleed Ad. Ad zal altijd lid blijven van ons team en blijft daarom hier staan.

Bakkenist Pierre van der Venne

Sinds 1975 actief in de zijspancross bij M.O.N.& K.N.M.V., eerst als bakkenist van Tinus van Ravenstein, Willy van Hal, Henk Schrijvers en Gerton Kops, na Kops zelf gaan rijden met Rob van Boekel, Marcel Manders, Mark (Pietje) van der Venne en Erik van de Wijst en Joey van der Venne. Nu actief als rijder met Nick van der Venne en als bakkenist van Patricia Klijn.

Monteur René van Heiningen

Sinds 1983 lid van het La' Pral, de manus van alles van het team. Springt overal bij waar het nodig is. Zet koffie als het nodig is, help Ad met sleutelen, maakt foto's en filmt de wedstrijden, haalt de overige teamleden op en gaat onderdelen halen als het nodig is.

Catering Willy van Genderen-Kooiman

Sinds 1976 betrokken bij de motorsport, zowel bij de cross als wegrace. Vast actief lid van het La' Pral Team sinds 2011. Voorheen ook al betrokken geweest bij het Team toen Martin van Genderen bakkenist was bij Ad de Groot 1980-1981 en 1984-1985 Tegenwoordig hoofd van de catering , poetsjuf van de camper, maar ook beletteraar van de motor (vroegere beroep).

Foto Collages Anita Molendijk

Bijna 30 jaar met veel plezier actief deel genomen aan het La' Pral Team, als fotograve en koffiejuffrouw. Tegenwoordig nog steeds deel uitmakend van het Team, maar nu op de achtergrond, dat i.v.m. mijn ziekte MS. Nu verzorg ik de fotocollages voor deze site, die tussen de geschreven stukjes op deze site staan, iets waar ik veel plezier in beleefd en zo ook op de hoogte blijf van de cross.

Fotograve Ingrid Keeris

Sinds 2000 betrokken bij de zijspancross via ex-man Cees Looijen (bakkenist), moeder van 2 zonen Yarno & Jake die respectieflijk met hun drieënhalf / anderhalf jaar oud al samen zijspan rijden. Ben aan het La' Pral Team verbonden sinds 2005, als fotograve en steun en toeverlaat, tevens was nu ex-man Cees bakkenist in 2010/2011 bij Patricia.